@oakley ; bu sorunun cevabı gerçekten zorlayıcı. Cevabı hem analitik mantıkla vermek gerekiyor, ama diğer taraftan varılacak sonuç da bir anlamda görece olacak. Kendime bu karmaşık cümleyi neden ettiğimi açıklayayım :
1-Herşeyden önce bu soruya cevap vermek için şahsen benim SL200 ile yeterli kilometre tecrübem yok. Şu anda motorum 7.200 kilometrede ve ancak bu aşamaya kadar olan izlenimlerimi anlatabilirim.
2-14 yıllık motosiklet hayatı, 95.000 km sürüş tecrübesi 7 farklı motor tecrübesinin ardından öğrendiğim en önemli şey motorun yıpranmasında, sürücü faktörü en az üretimi ve malzemesi kadar önemli. Yani 2.000km'de bir japonu paralayan da gördüm 35.000 km Mondila ile sürüş yapanı da.
3-Almayı planladığın motorub 20..km'ye nasıl geldiği çok önemli. Rodajı, periyodik bakımları, parça değişimleri ve en önemlisi hırpalanma oranı nasıl gelişti, bunlar sürücü faktörü ile değişen bileşkenler. Benim motorumda, aksesuar amaçlı taktığım ilavelerden ve güvenlik amaçlı değiştiğim lastikler dışında değişen tek bir parça yok. iki hafta önce sinyal flaşörü bozuldu, parça bnakliyesi gecikmesi yüzünden bayram sonrasını bekliyorum değişim için. Ancak kilometresi benden düşük arkadaşlarımızın iki kere debriyaj teli değişmişliği, zincir kopmaları, debriyaj tükenmesi, fren balatası bitmesi, gaz teli kopması gibi olaylarını duyuyoruz. Bunların bazıları sürüş karakteri ile beraber, işinin erbabı olmayan ustaların yanlış parça ya da bilgisizce montajından da kaynaklı olabiliyor.
4-Yani seneye 3000km'de bir motor senin başına 20.000km'deki motordan daha çok iş açabilir !
Bu karmaşık

ve belki de motivasyon bozucu cümlelerin ardından tavsiyem şu olabilir : Satın almayı düşündüğün motoru ve satacak adamı şimdiden takibe al, iyice bak neler oluyor diye...
Hayırlısı :cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------
IK0zm4 ; tek dikkat edeceğin şey ilk 300 km dikkatli 500'e kadar çok yatırmadan sürmen olacak. Bir de 2-3 günde bir lastik havalarına bak özellikle sıcak havalarda 2-3 psi düşebiliyor. Şimdiden keyifli sürüşler...