Evet arkadaşlar,nihayet 3 haftalık uzun bekleyişden sonra makineyi teslim aldım servisimden.
Çok uğraştırıcı ve sabır isteyen işlemlerden geçti motor.Ben kısaca yapılan ve yapılmayan işlemleri sıralayım,artık gerisinide pazar günüki gezimizde canlı olarak görme fırsatınız olur
Yapılan işlemler;
-T gidon değişimi oldu,bunun için orjinal ayak kelepçeleri 20 cm uzatıldı tornacıda.
-fairing takıldı ve far ile bütünleşik monte edildi.Çok fazla geriye yatırma imkanımız yok çünki birebir yatırma olursa fairing kontak kısmına takılıyor ve daha fazla geriye gitmiyor.harleyin v-rod fairingi ancak bu şekilde monte edilebildi

-gösterge paneli değişti.gerçektne benim çok hoşuma giden bir panel oldu bu ancak bu montajda büyük sıkıntılar çektik oda şu sebebden ötürü,orjinal km saati anagol olfuğu için km saat teli ile benim aldığım dijital saat uymuyor,dijital saat için manyetik km rediktörü denilen bir parça lazım üniversal olanlardan.ben onu bulamadım ama sanıyorum yurtdışından getirticem.şuan servsideki ustamın büyük emekleri ve hayal gücü ile

km saatine bir rediktör uydurup çalıştırabildik.km saati güzle çalışıyor şuan.sinyal göstergeleri uzun-kısa far ve boş sorunsuz işliyor.depo ve vites göstergeleri boşda kaldı sadece,vitese birşey yapamıyoruz,depo içinse orjinal depo göstergersini iptal etmemiz lazımdı bende bozmadım onu.
-motorun tüm kaporta elemanları sıfırdan boyandı.mat siyah ve üsütne mat cilası atıldı.depom dizlik kullandığımdan çok çizilmiş ve deponun boyasını attırmışdı bende boyatmak istedim ancak orjinal boya rengini bulamadığımızdan bizde kaliteli bir mat siyah uygulaması yaptık.sonuç çok güzel oldu.
-ön siper camı iptal ettim fairing takıldığı için.
-hem kullanmadığımdan hemde görsel bir farklılık olsun diye kickstart ayaklığı söktüm
-normal motor bakımlarımı yaptırdım.
-egzos ise yani nasıl söyleyeyim harbi açık oldu

bizim ustalar her iki egzosun içindeki yuvarlak kısmı kaynak ile delip iptal ettiler,iç ortada olan susturucuyuda yine kaynaklama ile delip motorun içindeki canavarı çıkardılar.yüksek devirlerde asla tizleme hissetmedim.resmen homurdana homurdana gidiyor alet,bayıldım.tabi görüp dinlemeniz lazım,ses kayıt yapmadım problem oluyor,gezi zamanı bakarsınız artık
Yapılamayan işlemler;
-18inç olan arka teker dişlisini 16lık olarka değiştirip vites geçişlerini uzatıp performans sağlama düşüncemiz vardı fakat 16lık dişli siparişimiz hep yanlış geldi ve onuda vakitimiz daraldığından şuan için iptal ettirmek zorunda kaldım.
-hava filitresini açık yapacaktım onada vakit ayıramadım.artık dişli ile birlikde değişimi yapacağım.
-tekli sele düşüncemide aynı şekilde erteledim bir süre.
-koruma demirini boyatamadım nikelaj olduğu için,kaplamada tutmaz diyorlar.bende egzoza takılan sargı bezlerinden alıp koruma demirini kaplamak istiyorum,bu makineye daha bir retro havası katacakdır.
-sinyal ve arka stop lambasınıda yapmadım şimdilik.
-aliexpressden getirdiğim dikiz aynalarım kırıldığı için onlara yeni ayna kestirmem lazım,bir yerle görüştüm hafta içi onları halledeceğim.
ileriki planlar;
bayram sonrası yapılmayan listemi tamamlamak istiyorum.Benim açımda motor çok güzel ve uygun bir maliyetle (1200 tl tuttu ihçilik vs dahil) custom hale geldi.İddia etmiyorum ama keeway-kuba sl200 modeller arasında T gidon (dragbar olarakda geçer) uygulaması yapılan ender makinelerden birisi oldu.Kullanımını sracak olursanız inanın ben bile inanamıyorum çok keyifli ve rahat oldu.iyi yaptırmışım dedim trafikde.
Aklımdaki tasarım şu şekildeydi;
Şuanki makinenin hali ise şöyledir;

aklımdaki makine dediğim resimdeki fairing uzun boylu kapalı bir fairing modelidir ama T gidon uzunluk ve stil ayndır.
Umarım bekleyen arkadaşlarımız için güzel bir alternatif custom düşüncesi vermiş olmuşumdur.benim yaptığım benim tarzımı yansıtması bakımından oluşturduğum bir çalışma oldu,sizler bunu kendi hayal gücünüzle birleştirip istediğiniz tarzda kendi makinenizi şekillendirebilir,custom mod olarak güzel sonuçlar elde edebilirsiniz....
Artık geri kalan kısmıda gezide

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:53 ----------
fairing çalışmasını merak edenler için;