Herkese Selamun Aleyküm öncelikle. Yaklaşık 2 ay önce aldım motoru, 2014 model 4727 km de idi aldığımda ve şu an 5330 km'ye ulaştım. İlk motorum olduğu için fazla anlamıyordum çalıştırıp gidiyodum, tabi arabadan alışkanlık olduğu için sesleri dinlemeye başladım rahatsız eden sesler gelmeye başladı. Stop etmeler falan oldu. İstanbul içinde kullanıyorum genelde ama son 2 haftada baya km yaptım. İstanbul-Tekirdağ, İstanbul-Balıkesir gibi. Ellerimi bıraktığımda motor sağ çekmeye başladı, zincirden ses gelmeye başladı falan. Tabi motor kirlendi normalde kendim yıkıyorum ama acelem vardı yıkamaya götürdüm hemen hızlıca olsun diye pişman oldum. Kırmızı bir ışık yandı gösterge de marşa basar basmaz stop ediyodu internetten baktım bi çok şey yazıyodu, hiç ellemedim bi gece bıraktım ertesi akşam baktığımda ışık sönmüştü fakat stop ediyordu hemde daha fazla eskisinden. Hemen bi tamirciye götürdüm. Baktı bi temizledi falan bişey yok dedi. Peki normalde de stop ediyor sebebi ney dedim. Çalıştırdı bi kaç stop etti baktı etti. Rolanti çok düşük olduğu için dedi. Biraz yükseltti ve düzeldi. 2 gündür hiç stop etmedi. Daha sonra zincirden gelen sesi söyledim ona baktı ve çok gergin bu dedi biraz bollaştırdı ve kendisi dedi ki ellerini bıraktın mı hiç sağ sola çekme var mı dedi. Evet dedim neden oluyo ki dedim, arka lastiği tutan vidalar var. Üstünde dişli var 5 adet. Sol taraf 5. sağ taraf ise 3. dişte idi. O yüzden sağa çekiyo ve zincir sürtüyodu artçı olunca. onu düzeltti ve artık hiç bi sıkıtısı yok çok şükür. Bide üstüne üstlük 10tl para verdim gayet güzel geldi
sizde superlight kullanıcısı olarak bi bakın derim. Bunlar dışında hız konusuna gelince yokuş aşağı 130 km gördüm tabi titreme oldukça yükseldi. Vites geçişleri gayet normal cruiser motora olduğu için. Boşa geçme de sıkıntı var evet ama hafif gaz vererek geçiyor veya giderken rahat geçiyor. Ama ben genelde motoru boşta bıraktığım için stop ettikten sonra boşa geçiriyorum öyle daha rahat oluyor, bilginize. Cümleten iyi forumlar, allah kaza bela vermesin inşallah yardımcı olur.