Ben hayatımda ne araba sürdüm ne de motosiklet. 20 yaşındayım. Hayatım boyunca araba sürmek hiç ilgimi çekmedi. Daha ehliyetim bile yok. Ehliyeti aldıktan sonra acaba ilk bu motoru alsam fazla gelir mi? Motosikletten anlayan hiçbir tanıdığım da yok. Boyum 1.86 kilo 79-81 arasında değişiyor. İyi akşamlar.
Boyum 1.90, kilom 75. İlk motorum. Fazla geleceğini düşünmüyorum. Ama trafik bilginiz olmadığı için motor biraz tehlikeli olabilir. Yani benim de motor tecrübem yoktu ama araba kullanmışlığım olduğu için trafiği okuyabiliyordum. Gerçi baktığımız zaman ne dallamalar araba/motor kullanıyor bence uzun bi süre dikkatli olduğunuz sürece fazla gelmez. Bi cbf, ybr vs değil ama kullanışlı motor superlight. Başlangıç motoru olarak tavsiye ederim.
Cevap için teşekkür ederim. Yolda yürürken bile aşırı dikkatli biriyimdir. Motoru kullanırken de öyle olacağımdan eminim. Zaten hemen günlük hayatta kullanmaya başlamayı düşünmüyorum. Yavaş yavaş tamamen alışana kadar alıştırmalar yaparak günlük hayatta kullanacağım. Mekanik arızaları sık sık oluyormuş duyduğuma göre. Kullanmışsınız bilirsiniz motoru 5-6 yıl kullansam (sıfır almayı düşünüyorum) ikinci el piyasası nasıl? Satabilir miyim? Ayrıca bu motordan sonra hangi motora geçtiniz?
Arkadaşlar motoru düğmeye basarak değil de eski usul yani ayağı vura vura çalıştırmanın bir yolu var mı? Olayı tam anlatamadım ama anlayan çıkan illa ki![]()
Henüz başka motora geçmedim. 1 seneyi biraz geçti alalı. 5 6 yılda ne olur bilmiyorum tabi ama temiz bakılırsa sorun olacağını sanmıyorum. Bana bir kere arıza çıkardı, o da garantiden karşılandı kullanıcı hatası olmadığı için. Onun haricinde bi problem olmadı. Hee pardon şu an gaz yemiyor. Ama bakımını aksattım bi temizlik yapılınca düzeleceğini düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:14 ----------
Sağ tarafta motor bloğunun orada o dediginiz kol var onunla çalıştırabilirsiniz. Adı da kick start mıydı neydi.
Vakit bulmuşken yazayım, neredeyse 1000 KM kullanma fırsatım oldu.
190 cm boy 100 kg bir sürücüyüm.
Bacak boyum(bacak içi) ölçüm 90cm.
Titreşim beni rahatsız etmedi, yok denecek kadar az.
Ayak peglerinin konumu yüzünden diz kapağımda ağrı hissediyorum uzun sürüşlerde.
Frenler idare eder, ıslak zemin tutuşu berbat.
Sınıfına göre güçlü, torkunu yeterli buldum.
Selesi rahat ancak sürekli kayıyorum geriye oturmak istediğimden dolayı, malum boy uzun.
Tur camı şart.
Yakıt ekonomik değil açıkcası, açık egzos ile tüketim baya arttı.
Benzin göstergesi alakasız çalışıyor.
Genel olarak bakarsak beğendiğim ve tavsiye ettiğim bir model.
F/P ürünü bir motosiklet.
Tekeriniz düz bassın.![]()
Sağ tarafta motor bloğunun orada o dediginiz kol var onunla çalıştırabilirsiniz. Adı da kick start mıydı neydi.
Sıfır mı aldın peki abi? Belki de scooter kullanırım ilk zamanlar. Trafiği daha rahat görmek için. Hayatımda trafik deneyimim yok.
@ AzNHicK Tamam ben alıcıyım kardeşim. Yarı fiyatına alıyorum ne zaman buluşalım numaranı yazarsan seni arayayım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------
@tlghnzcn 2000 km gelmeden motor subap ayarı istiyorsa 2 neden vardır.
1. Rodaj iyi yapılmamıştır.
2. Fabrikadan çıkmadan doğru subap ayarı yapılmamış gözden kaçmıştır. (Bu ihtimal çok zayıf)
Ama subap ayarı istiyorsa serviste yaptırıp yapıldığına dair belgeni sakla ileride anormal bir durum olursa ki olacağını sanmam o belge işine çok yarayacak.
Yani sonuçta 7000 tl'lik bir cruiser motordur motoruna düzenli bakım yaparsan bir sorun çıkarmaz ben,m motor 7000 km buldu 2 defa servise girdim onun dışında servislik işim olmadı tüm bakımlarını kendim yapıyorum (Yağ değişimi, buji, hava filtresi, karbüratör ayarı temizliği, balata değişimi s.) Parasına göre güzel motor. İçin rahat olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------
http://i.hizliresim.com/pPnEaz.jpghttp://i.hizliresim.com/NEDkdk.jpghttp://i.hizliresim.com/7vDAJm.jpg
16-17 anahtar
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:16 ----------
Arkadaşlar motosiklette akünün oradaki sigortadan başka sigorta varmı. Farlar arka park ve gösterge ışıkları yanmıyor. Düğme dışında herhangi bir sıkıntı olabilir mi.