Aynı zırıltı bendede var
İlk sayfaya resimli anlatımlar ile sık sorulan soruların cevaplarını koysak çok iyi olur. Bir ara bunun lafı geçmişti ama herhangi bir hareket yok sanırım. Bende yardımcı olurum elimden geldiğince.
Yağ değişimi. zincir bakımı. hava filtresi temizliği. devamlı kontrol edilecek vidalar civatalar somunlar. marş almama durumunda yapılacaklar. jikle ayarı. rölanti ayarı. Ayak freni sertlik ayarı ve stop lambası müşür ayarı. Motor ile uyumlu buji,buji piposu,far ampulleri,aküler,aynalar. Gidon çevresi. Hidrolik değişimi. temizlik ve temizlikte dikkat edilecekler. Wd40 sıkılan sıkılmayan yerler. Motor ile uyumlu yağ,temizlik ürünleri.
Şimdilik aklıma gelen başlıklar bunlar. Bu haftasonuna kadar bunlardan toplayabildiğim kadarını toplayıp düzenleyeceğim. Fakat kime vereceğimi bilmiyorum. Onuda yazarsanız o kişiye yollarım sayfaya eklenmiş olur. İsteyen hemen ulaşır bu bilgilere.
Birde benim şu sorunum var ön fren balatalarından sürtünme sesi geliyor. Belli bir yerde sürtünüyor. Hani bisikletin jantı yamuktur fren pabucu yamuk olan yerde lastiği sıkarda durdururya aynı öyle bir nokta var. Yavaşlatma etkisi falan yok yani ben hissetmiyorum ama rahatsız edici bir sürtünme sesi var. Ve Gidon altından biryerden iğrenç bir zırıltı geliyor. O neyden kaynaklanabilir. Bir türlü bulamadım. Depo önü plastiği galiba ama ordada tüm vidalar tamamen sıkılı durumda.
aynı ses bende aldığım günden beri var. ilk önce camdan zannettim, söktüm yine devam etti. acaba göstergeler mi dedim, onlar da değil. servise gittim söyledim sıkıntımı. bana "abicim kasisten geçerken kasis yokmuş gibi hangi araç geçiyor. elbette bir ses gelecek" dediler. neyse daha birçok saçma sapan senaryolar üretip denedim. yine de sesi kesemedim. en son aklıma gelen ön tampon oldu. onu da söküp denemedim açıkcasıamortisörler sağlam, yağı keçesi vs. velhasıl-ı kelam bu sesi gidermenin yöntemini bulamadım azizim. eğer çözümü bulursan lütfen bizimle de paylaş
![]()