Ktm stator sorunu

Merhaba arkadaşlar bu sabah işe giderken motor bir anda durdu ve çalışmadı. Arkadaşı aradım çekmesi için 15-20 dk. bekledim o geldiğinde denedik çalıştı 5 dk. sonra yine durdu çekerek götürdük. Bir servis buldum o arada motor soğumuştu, düşük devirde çok zorlamadan servise kadar götürdüm. Ayaklığın bağlandığı parçanım bir vidası kırıkmış usta dedi giderken sensör yerinde oynuyor ve ayak kapalı sinyali gönderip motoru durduruyor. Neyse o parçayı aldım değiştirdik. Yol çıktım 15 dk. sonra motor tam ısındığında tekrar durdu çalışmadı. Çekerek götürdük servise usta kontrol etmiş sıcakken stator elektrik göndermiyor gibi birşey söyledi. Yarın sabah söküp sargıları kontrol edecek. Motor ktm rc 250, servisten stator fiyatına baktım 1114 tl ücreti var. Fiyat çok yüksek geldi acaba bunun tamiri yok mudur yada duke 200 yada 390 ın statoru uymaz mı ? Onların fiyatı 280 tl civarı. Lütfen bir yol gösterin, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Isındığı zaman ortaya çıktığına göre sorun statör olmayabilir. Açıldığı zaman belli olacaktır.

Motosikleti
Henüz yok.
Bajaj motorların statörü uyuyorsa birde onun parça fiyatlarına bakın zamanında duk200 e Pulsar 200ns nin vites milini arkadaş takmıştı farklı motor ama belki bir ihtimal uyabilir bakmakta fayda var.

Bir bobinajcıya götürün motosiklet sargısını 150-200 liraya yenilerler , sökmeden önce akü üzerinden ölçüm yapın , orta devirlerde 14 ila 15V arası görüyorsanız sıkıntı başka bir yerdedir..

Yeniden sardiricaksaniz daha once motosiklet statoru saran birine yaptirin. Her bobinajci duzgun saramiyor

Usta aküyü ölçmüş 12v değer vardı dedi. Stator söktük çok fazla kararmış çıkma orjinal statorle değiştirdik. Aküde 14.1v gördük ama 15 dk. çalıştıktan sonra tekrar stop etti. Ben çıktım usta beyine bağlanıp bakıcaktı hala birşey çıkmadı. Başka nereden olabilir acaba fikri olan var mı ?

Aynı şey başıma gelmişti. Mz motorun ateşlemesini platinliden beyinliye çevirdiğimde ısınınca stop etmeye başlamıştı. Sorun beyindendir diyip fazla üstünde durmamıştım.

Statörde sorun yok diye düşünüyorum. Isınınca ateşlemeyi kesiyor motor.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Sorun krank sensöründeymiş. Onu değiştirdik düzeldi şu anda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar