KTM RC4 Geliyor...

1bjz2.jpg

Avusturyalı motosiklet üreticisi KTM'in geçen yıl lanse ettiği RC8 modelinin yanısıra yakın bir gelecekte piyasaya sürmeyi planladığı RC 4 modelinin ilk görüntüleri şekillenmeye başladı...Motosiklet için tek silindirli 600 cc 78 beygir gücünde bir motor öngörülüyor...132 kilogram ağırlığındaki motosikletin kilo avantajı ile 225 km son sürate ulaştığı idda ediliyor...RC8 ile Sporbike kategorisine başarılı bir adım atan KTM RC4 ile yapacağı yeni hamlenin sonuçları merakla bekleniyor...

spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif

spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif

Test esnasında çekilen RC4 fotoğraflarına alttaki linklerden ulaşabilirsiniz...

Alıntı: http://www.motorcyclenews.com/MCN/N...30/nov3007ktmrc4detailsrevealed/?&R=EPI-97337

http://www.motorcyclenews.com/upload/205026/images/ktmrc4.jpg

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güzele benziyor ama japon 600 cc lere yetişemiyor :cyclopsan

RC8 1190 modelıde cok guzeldı buda cok ıyı bır model ben begendım.turkıyeye gelırse ve fıyat konusunda fantazıye kacmazlarsa alırım.

bende cok beyenıyorum ama turkıyeye gelecegını pek sanmıyorum dogrusu

Ellerine sağlık, bilgiler için de çok teşekkürler. Yalnız Motor üreticisi Avusturyalı, yazıda Avustralyalı yazılmış, belirtmek istedim.

Motor için öngörülen 78 beygir, 600'lük spor motorlarla karşılaştırıldığında biraz düşük olmuş bence.

Son düzenleme:
seleden arka taraf kuyruk yeni r6 dan kopya ön taraf biraz melez olmuş :mrgreen::mrgreen:

arazide görmeye alıştığımız KTM'leri otobanlarda gazlarken görmek ilginç olacak :)

Tek silindir sebebiyle yüksek devirlerde yüksek güce çıkması beklenmeyen bir makina yaratılmışsanki.Benim kanaatim,stroke'nin uzun olması sebebiyle yüksek olan torku sayesinde ara hızlanmaları sağlam bir makina yaratmak için uğraşmışlar.Avusturya'nın coğrafik yapısına bakıcada virajlı yollarda en mantıklısıda bu görünüyor.:cat:

En azından çift yapabilirlerdi
Ara hızlanmalar ve tork iyi olabilir ama deviri yakalayamaz diye düşünüyorum.
Biraz fantaziye kaçmışlar sanki
Pek alıcısı olacağına inanmıyorum

tek siilinidir,600cc.ne bu enduromu? son hız 225km.peq alıcı bulacağını zannetmiyorum

Niye çift silindir yapmamışlarki? Mesela bir Suzuki SV650 gibi::silent:

Ne varsa eskilerde var. 80 li ve 90 li yıllarda bence herşey çok daha güzeldi. Simdi tüketici racing sınıfında 125cc 600cc 1000cc ye mahkum edildi:pale: Ara sınıflar kayboldu

125 cc de 13-15 hp civarındaki güçler kullanıcıyı otobanda kendini kurban gibi hissetmesine sebep oluyo ve çok yetersiz kalıyor. İki zamanlılar ise yükselen benzin fiyatlarından kullanıcıyı mutsuz ediyor ve 25-30 hp makineye 120 hp makine gibi yakıt tüketmesi pek mantıklı gelmiyor.

600 cc ler ise 10 sene öncenin 900cc lerinden daha hızlı yani acemiler için tam bir ölüm makinesi.

90 lı yıllarda 40-60 hp lik 4 silindirli racing motorlar vardı. egzoz sesleri gerçek bir racing makinesi gibiydi. Honda CBR 250 RR 250 cc 4 silindir 40hp - Kawasaki ZXR 400 60 hp di.

Şimdi bu ara sınıfların tekrar doldurulması lazım. Hyosung GT250R ve Kavasaki ninja 250 gibi ucubeler(kullananlar kusura bakmasın) bu safkan racinglerin yerini dolduramıyor.

Ben bu sayfayı kapatan japonların ticari düşüncerinden dolayı risk alıp bu sınıfa gireceklerini düşünmüyorum. Ben KTM Trump gibi markalrın ileride bu sınıfta ilginç makineler üreteceğine inanıyorum. Bu boşluktan yararlanıp ticari başarı elde edebilirler ve imajlarını geliştirebilirler

motor berbat bi tasarıma sahip toplama racing gibi, iyi diyenlere şaşıyorum ama zevkler tartışılmaz tabi..:bounce:

132 kg ye takıldım ben , çok hafifmiş bu , iki silindirli olsa dadından yenmez bu...

aytskal motor piyasaya iki farklı teknik özelliklemi çıkıyor? Ön teker çift disk ve tek disk:p

Süper Moderatör (BBRR)
elime kartonu lasam kıvırsam daha iyi bir granaj yaparım bu ne böle tam bir tasarım rezaleti ...

odun gibi bir alet .. ktm zaten görsel olarak hiç bir zaman iyi değildi ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar