İlk önce merhabalar bu konu acildigi icin cok mutluyum.Herkez bu motora lan o para verilirmi salak! diye bakiyor bende gittikce uzaklasiyorum.bana bi yardimci olun icime bi su serpin en az 2 yil kullanacagim alirsam agresif ve mat istiyorum o yüzden RC ve cok güzel yakışıklı.Parça fiyatlari cok dendi dogrumu? Umarim cevap gelir.
Şimdi yapman gereken, öncelikle ekipmanları tamamlamak daha sonra kalan paran bu motora yetiyorsa önce gidip bir honda bayiinde CBR125 in üzerine oturman. Rahat rahat incele motoru ağırlık, oturuş, kalite, donanım vs. Daha sonra git bir RC125 in üzerine otur onuda bir incele selesi cbr dan yüksek daha sportif bir tarzı var rahat edebilecenmi, yakınında servisi varmı gibi konuları göz önünde bulundur.
Her ne kadar önemli olan senin hangisinde daha rahat edeceğin olsada, benim sana tavsiyem rc125 olacaktır çünkü;
-İlk motorun ve bütün rc125 ler standart ABS li gereksiz kazalardan seni kurtarabilir.
-CBR125 ile aralarında 1.8 bg fark var tam 11kw ye denk geliyor yeni ehliyet sisteminin verdiği maksimum kullanabilecegin en güçlü motorlardan.
-Şimdi gençsin ilk motorun bence tasarım kısmını göz ardı etme gezicen edicen mesela motorlu bir arkadaş grubun oldu diyelim ortamda tek olursun büyük ihtimalle, en azından CBR dan daha büyük bir ihtimalle.
-Kadran çok güzel vites göstergesi dahil herşey var.
-Tasarım olarak 390 a kadar renk hariç aynı herşeyiyle lastik kalınlıkları bile aynı hatta emin olmamakla birlikte 125 liklerde 390 gibi metzeler lastiklerle geliyor.
-390 a benzer olan kısım tasarımdan öte kullanılan WP amörtisötler, 330mm 4 piston ön fren, 2 piston 230mm arka fren, çift mercek farlar, led park farları.
Bütün bunların sonunda CBR kötü motor demiyorum ancak, CBR ın 250,500 lük abilerinden birçok yönden farklı bir makina cbr125r bu yüzden fiyat olarak aralarında büyük bir oynama varken bunu KTM de görmüyorsun daha cok adamlar sana 390 da verdikleri donanımı 125 te sunuyorlar. Umarım yardımcı olmuştur en azından bundan sonra, bu motora bu para verilirmi salak!? diyenler olursa neden bu parayı verdiğini onlara açıklarsın unutma, az değil en az 2 sene bu motora bineceksin ilk göz ağrın olacak sadece motoru almadan önce bütün kriterleri göz önünde bulundur.