KTM Pişmanlık mı?

İyi günler arkadaşlar bundan yaklaşık 10 gün önce parasının tamamını ödeyerek 0 km KTM rc390 sipariş ettim. Geçen salı günü ( 4 gün önce) motorlar satın almış olduğum bayiye geldi fakat bayi faturasını kesip motoru bana teslim etmedi. Sorduğumda resmi işlemlerin vakit aldığını bir hafta daha süreceğini söylüyor. Daha önce 4 defa sıfır motor satın aldım hepsi bir günde halletmişti bu süreci, faturası kesilmediyse vazgeçip başka bayiden alma düşüncem var. Tecrübesi olan arkadaşların fikrine ihtiyacım var, faturası kesilmediyse paramı iade alabilir miyim? Siparişim üzerine motoru getirdiği için bayi sorun çıkarır mı?

Motosikleti
Triumph Trident 660
İyi günler arkadaşlar bundan yaklaşık 10 gün önce parasının tamamını ödeyerek 0 km KTM rc390 sipariş ettim. Geçen salı günü ( 4 gün önce) motorlar satın almış olduğum bayiye geldi fakat bayi faturasını kesip motoru bana teslim etmedi. Sorduğumda resmi işlemlerin vakit aldığını bir hafta daha süreceğini söylüyor. Daha önce 4 defa sıfır motor satın aldım hepsi bir günde halletmişti bu süreci, faturası kesilmediyse vazgeçip başka bayiden alma düşüncem var. Tecrübesi olan arkadaşların fikrine ihtiyacım var, faturası kesilmediyse paramı iade alabilir miyim? Siparişim üzerine motoru getirdiği için bayi sorun çıkarır mı?

Olmayan bir motorun parasını ödemişsin onlarda ödemeyi alalım zaten almaya gelecek mantığı ile hareket etmişler sadece sen almadıysan motoru çoğu kişinin motoru ile birlikte sırada isen beklersin hazırlamalarını diye düşünüyorum.
İade istiyorsan sen daha binmediğin için motorun trafiğe bile çıkmadı zaten iade sürecide vardır illa ki mecburen paranı vermek zorundalar.

Pimpiriklenmeye gerek yok. Motorun gelince teslim alırsın sonuçta ödeme yaptığına dair belgen mevcut tur.

Motoru illaki teslim edilir hocam, mağduriyet sözkonusu değil ama gelecekte ciddi bir sorun yaşarsak bayinin nasıl davranacağı konusunda da fikir sahibi oluyoruz bu şekilde.

Ktm bilemem ama otomobil firmalarında kur artsın diye ağırdan aldıklarını duymuştum,

Mantıken bayiye gelen motorun tüm yasal işlemi bitmiştir. Vergiler ödenip sana fatura edecekler sonra noter plaka falan olması gerekiyor süreç, yanlışım varsa lütfen düzeltsin arkadaşlar.
Umarım bir an önce motoruna kavuşursun, hayırlı olsun

Hocam motoru gördünüz mü? Hani indirirken bindirirken açarken bi yerini kırmış parça bekliyor olamazlar değil mi? Yoksa uçarak gelmediya Avusturya dan, gümrük vs hepsi bitmistir çoktan. Beklenilecek evrak kalmamıs olmalı.

Ktm bilemem ama otomobil firmalarında kur artsın diye ağırdan aldıklarını duymuştum,

Mantıken bayiye gelen motorun tüm yasal işlemi bitmiştir. Vergiler ödenip sana fatura edecekler sonra noter plaka falan olması gerekiyor süreç, yanlışım varsa lütfen düzeltsin arkadaşlar.
Umarım bir an önce motoruna kavuşursun, hayırlı olsun

Teşekkür ederim. Benim de aklıma gelen bu ötv yi ödemeyi geciktirip parayı vadelide işletiyor olabilirler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bunun KTM'den çok KTM Afyon bayilerinden biriyle ilgisi var gibi; başlık yanıltıcı olmuş...

Motosikleti
S1000XR
Geçen sene Triumph aldım, Nisan başında ödedim, Mayıs sonunda motor bayiye geldi, beni de bir bir buçuk hafta kadar beklettiler evrak işleri falan var diye, Haziran'ın 3ünde de teslim aldım.

Hiç bir sorun yaşamadım, sadece biraz sabretmek lazım sanırım.

İlk aldığım 0 araçtı, siz 4 kez daha önce almışsınız ama benim deneyimim bu şekildeydi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------

Ha bu arada motor zaten bayinin vitrininde satılıktaysa işlemler bir günde sonuçlanıyor, kuzenime 250lik motor almıştık 1-2 saat içinde komple teslim almıştık motoru.

Sanırım gümrükten geçip bayiye gelen motorların gerçekten evrak işleri oluyor olabilir, çevremde de genelde gümrükten çıkıp bayiye gelen motorlar için 4-5 gün evrak işi var diye bekletiyorlar.

Ben vitrindeki motoru aldım. Parayı havale ettim, faturayı kestik ve anahtarı çevirip tüydüm.

F54

honda bayii den 10 gün önce sıfır km motosiklet aldım 90 dakika da bütün işlemler bitti motosiklet teslim edildi artık bütün işler e devlet veya gib gov tr üzerinden dakika da hallediliyor

Motosikleti
STRS 765
Ktm'lerde motor bayiye geliyor fakat bayilerin çoğunda sistemi aktif eden tablet olmuyor ve o tablet bayiler arasında elden ele geziyor, yani sistemin açılması için bekliyorsunuz muhtemelen. o tablet kime ait ise bilmiyorum.

Benim de amacım buydu bayide beklemiş motor almaktansa sıfır kutusunda gelsin diye düşündüm, bekleyeceğiz artık bakalım.

Teşhir malın orasını burasını çok kurcaliyorlar ona gıcık oluyorum. Teşhir mal biraz ucuz olmalı bence. Mıncıklama payı bırakılmalı.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Fiyat sabitleme gibi bir durum söz konusu değilse eğer zam gelecektir ve zamlı tarifeden faturayı kesecektir. Baska bir durum aklıma gelmiyor. Sırtlan honda ve yamaha bayileri böyle yapıyor şu an. Sırf bu fiyat sabitlemesi yüzünden hondadan vazgecmeyen gittim bajaj aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar