KTM Motorları Kötümü ?

arkadaşlar forumda bazen bırılerı yazıyor farları calışmıycak orası burası çalışmıycak dıye korkuyorum gıbı şeyler yazmışlar ama benım ılk vıteslı motorum olucak ya ktm duke 125 alıcam ya mt 125 ama ktm duke 125 daha cok hoşuma gidiyor - leri nedir hemde abs de var galıba

KTM kesinlikle kötü motor değildir.Söküp takarken bile adama zevk verir...

Neden çalışmayacak diye korkuyorlarmış onu anlamadım ben durup dururken? Toplamda 10k km. ye yakın yol yaptım KTM ile hiç bir mekanik sıkıntı olmadı.

abs + si . sehir icknde hafif yuksek torklu ve kivrak bi motor . - leri her ilde bulunmuyor servisi . ayrica ktmnin ayri bi havasi var ayni vespa arabada bmw gibi ayri bi tarz gibi geliyor cok tatli o dukecikler ::xtongue:

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
KTM,Avusturya malıdır,Avustruya dediğiniz ülke Almanya'nın Bavyera eyaletinin bir uzantısı gibidir.Bavyera kalitesine yakın bir kalite anlayışları vardır.Maliyetleri düşürmek için küçük cc lerin üretimi Hindistan'da yapılır.Bilmeyenler için belirteyim Bavyera BMW'nin memleketidir.Hala anlamayanlar için özet geçeyim KTM'nin kalite olarak Japonlardan aşağı kalır bir yanı yok.Sadece Türkiye'de servisler biraz pahalı olabiliyor.Ve doğal olarak Honda kadar bol yedek parça-servis imkanları yok.

MT 125 ile Duke 125 bence aynı kalite oranına sahip, ikiside üzmez bundan sonrası senin tericihine kalmış. Bence alırken Tasarımı, Duke'ün Aksesuar seçenekleri ve ABS olması yamaha'nın servis ağı, 2. eldeki değer kayıpları gibi konuları göz önünde bulundur.

alınır yanı o paraya değer dıyosunuz ktm duke 125 daha şık duruyor mt 125 e göre

Duke için bişey diyemem..ama 250 exc sahibiyim..Vidasına kadar motordan kalite akar...Servis konusunda sıkıntım yok..Eğer bu tarz motorlara biniyorsanız kendiniz söküp takmalısınız.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ktm buram buram kalite akan bir motor herseyi en ince detayina kadar dusunulmus. Mühendislerinin hepsi viyana uni mezunu gezdim ordan biliyorum adamlar dünyanın en iyi muh okullarından birinde okuyorlar ve hepsi motorcu. japonlara kıyasla her ay yeni model uretmiyorlar en azından.

asıl soru şu dirt bike yani cross tarzda motor arıyorsan zaten dünya birincisidir ktm kalite olarak sonra husky gelir yamulmuyorsam onu da satın almıstı galiba... herneyse ... naked motorlara gireli öyle cok fazla da olmadı ve ona ragmen top class motor yapıyor adamlar sen bekle bi 5-10 yıl geçsin sonra bu konuyu ne kafayla acmısım ben diye dusunursun.

kmt kötü değildir ama o paraya o motosikletler alınır mı tartışılır :)

BENCE,

Türkiye'de araba sektöründe Volvo neyse, motosiklet sektöründe de KTM odur. Servisi ve kullanıcısı diğerlerine nazaran daha azdır. Ama kalite olarak eksiği yok fazlası vardır.

Honda-Fiat, Yamaha-Renault, Kawasaki-Volkswagen diye uzar listeM. Alacak olanlara tavsiyem boş konuşanlara aldanmayıp, gidip incelemeleri. Kafanızı tofaş zihniyetiyle motor alanların söyledikleriyle meşgul etmeyin.

Son düzenleme:
Duke 125 yerine 200 almanı tavsiye ederim. 26 hp ile bomba gibi seri makinadir

arkadaşlar forumda bazen bırılerı yazıyor farları calışmıycak orası burası çalışmıycak dıye korkuyorum gıbı şeyler yazmışlar ama benım ılk vıteslı motorum olucak ya ktm duke 125 alıcam ya mt 125 ama ktm duke 125 daha cok hoşuma gidiyor - leri nedir hemde abs de var galıba

Kardeşim benim.Sen en iyisimi ikisinede binip kullan derim.Aradaki farkı o zaman göreceksin.Parayı hiçbirimiz yerden toplamıyoruz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Muhtemelen bir adet KTM motorsiklete en yüksek meblağı ben vermiş görünüyorum. Vermeden önce de ciddi araştırdım. KTM, en azından aldığım modeli, muadili Honda naked'tan (CB1000R) daha çok problem çıkarmaya meyilli. Bunu, iki senedir kullanan insanların foruma yazdıklarına dayanarak söylüyorum. İlk kez bir motorsiklet arıyorken ekstra masraf yapıp 3 sene extra garanti aldım. Aynısı Ducati için de geçerli.

Son düzenleme:
Neden sadece kötü diyenlerin sözlerini örnek alıyorsunuz ki? Forumda bi ton Ktm kullanıcısı var ve büyük çoğunluğu motorlarından ve servislerinden çok memnunlar.

saçma sapan yazanlara takmayın ktm gibi bir motor kötü olamaz gerçi hiçbir motorun farı durup dururken çalışmamazlık yapmaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar