KTM duke 250

selamlar,

çoğumuzun da onayladığı gibi KTM'nin DUKE 250 ABS motoru kullanıcılarına birçok aynı kategorideki diğer motorların sun(a)madığı "+"larıyla önde gelen bir motor. -ki benim de istanbul sınırları içerisinde uzunca bir süre kullanmayı planladığım bir motor kendileri. daha öncesinde kısa mesafe yolculuklar toplamda 7-10k km 125cc'lik scooter ve 2-3k km 125cc'lik vitesli motor tecrübem oldu. Gelelim asıl soruya, uzunca bir süredir içimi kemiren bir konu; istanbul'da motor kullanımı..

Beyler-bayanlar bir sürü kaza haberleri duyuyoruz-görüyoruz, (hatırlarsınız geçen Maltepe sahil yolunda kırmızıda bekleyen motorcu kardeimizi karşı şeritten gelen bir araç biçti.. Allah'tan rahmet diliyorum.) atlatığınız büyük olaylar var mı? motorcu arkadaşalrın en çok karşılaştığı sıkıntılar neler? Bu motorun güvenlik açısından diğer motorlardan artısı var mı?

şuan için param hazır ben hazırım sadece şu konuda en çok yaşayacağım sıkıntıları ve duke 250 abs'nin kullanıcısına güvenlik olarak sağlayacağı faydaları, en çok nelere dikkat etmem gerektiği konuları hakkında biraz daha bilgili olup motoru direk almak istiyorum.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler..

Fiyatı verebiliyorsanız ve motoru sevdiyseniz. Duke 250 bu sınıftaki bana göre ABS'si, kaydırmalı debriyajı ve üstünde gelen sınıfındaki en iyi lastikleri ile güvenlik donanımı ve seviyesi en yüksek motor.

selamlar
ilk motor olarak aldım ben 1 haftadır kullanıyorum ve gayet memnunum
ilk kullanıcı için abs,lastikler ve debriyaj çok yararlı bilginize.

OZ3D70.jpg
[/url][/IMG]

Son düzenleme:
@Phar eyv. çok iyi yazmışsın adamım :thumleft: aynen dediğin gibi tamamen duygusal :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:02 ----------

cevaplar için teşekkürler;
galiba niyeti bozdum, haftasonu işi bitirebilirim. Önerdiğiniz bir bayii var mı? Indirim yapabilecek ya da aksesuarlarda yardımcı olabilecek

Motosikleti
Vespa GTS 300 SUPERSPORT S
Konuyu hortlattım galiba beyler ama bi sorum olucaktı yazdığınız seyleri okudum su kaydırmalı debriyaj olayı 2015 390 da var diye biliyorum bende aea taylanddaki lansmanda 390 da diyodu lakin 250 de varsa benim gibi acemi suruculer icin velinimet diyorum ve vespayı verip vitesliye gecme gibi dusuncelerden kendimi alikoyamiyorum :)

Hocam 2015 duke 250 de de 390 da da kaydirmali debriyaj var evet.

Valla ben bugun bi 142 gordum ama daha gider gibi duruyodu. Tabi kendi gostergesine gore. Bi ara gps acip bakmak lazim.

Duke 200, 136km/h süratte devir kesiciye giriyor. 250'de yapsa yapsa 140-145 falan yapar herhalde o sınırlamayla. Yetkili servisler parasını bayıldıktan sonra o sınırlamayı kaldırıyormuş; 400-500 lira gibisinden bi bilgi edinmiştim.

3.vites ve ustunde hic 2bin devire kadar dusurmedim ama 1 ve 2. Viteste gayet iyi dusuk devirlerde ama asil 5 6 binden sonra kopuyo. Gerci ben 60 kiloyum motorla toplasan 200kiloyu anca geciyoruz simdiye kadar hic uzmedi tabi daha ilk motorum oldugundan ancak arabayla karsilastirabiliyorum. Beni gayet tatmin ediyor. Ise gidip gelirken maltepe gebze arasinda tem e5 sail yolu kullaniyorum. Atiklik olarak harika. Son hiz olarak max 142 gordum ki temde benim icin yeterli. 150 ye cikar mi onu merak ediyorum bi tek.

3.vites ve ustunde hic 2bin devire kadar dusurmedim ama 1 ve 2. Viteste gayet iyi dusuk devirlerde ama asil 5 6 binden sonra kopuyo. Gerci ben 60 kiloyum motorla toplasan 200kiloyu anca geciyoruz simdiye kadar hic uzmedi tabi daha ilk motorum oldugundan ancak arabayla karsilastirabiliyorum. Beni gayet tatmin ediyor. Ise gidip gelirken maltepe gebze arasinda tem e5 sail yolu kullaniyorum. Atiklik olarak harika. Son hiz olarak max 142 gordum ki temde benim icin yeterli. 150 ye cikar mi onu merak ediyorum bi tek.

Aslında net olarak bir top speed denemesi yapsan süper olur. (Mümkünse eğer)

Bugun bi deneme daha yapma imkanim oldu. Bu sefer dip gaz yaptim. 155 km gordum. Sanirim kesiciye girmedi cunku motor kendisi gaz kesip tekrar gaz verme olaylarini yapmadi ama ruzgardan dolayi daha fazla hizlanamadim. Motora iyice bi yatsam belki biraz daha giderdi gibi geldi bana ama kesin birsey diyemem.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
duke 250 nin bence 160 ı üstüne yatılarak geçilebilir.

Oyle bi his olusmadi degil acikcasi ama simdi adamlar kesiciyi kaca koymuslar bilemeyiz denemek lazim. Baska sefere artik. Ya da diger arkadaslar bi ara dener belki.

120 den sonra kaçışı nasıl 250 liğin? Ara sıra bizim araç kullanmaya çalışan insanlardan kaçmak lazım, o neden ile sordum :)

Ben maalesef hala rodajımı tamamlayamadım (850km), ama şu haliyle 90 km/h sonrasındaki hızlanması çok verimli değil... Yani kalibresine göre gayet iyi, ama zaten kalibresi düşük :)

Ben 110 a kadar hizlanmasi tatmin ediyo acikcasi. Tabi daha onceden motor tecrubem olmadigini goz onunde bulundurmak lazim. 110dan sonra hizlanmasi yavas dogal olarak 250 cc olmasi dolayisiyla ama 155 km gormesi beni cok memnun etti. Tem de hic sikinti cekmiyorum gunde 80 km yol yapiyorum ve rodaj sonrasi yaki tuketimim 2.6 ya dustu. Aksam 1 bucuk saatte gittigim yolu 35 dakikada gitmek ve bunu 2.6 lt/100km yakit tuketimiye arabalar tarafindan sikistirilmadan yapabilmek cok guzel. 150ye kadar hizlanmasi iyi olsun diyosak sanirim duke 690 lazim :)

valla şeytan bir haftadır sağdan soldan dürtüyor ver scooteri al bu yavruyu yanlaya yanlaya gez diye :pl:

Ben 110 a kadar hizlanmasi tatmin ediyo acikcasi. Tabi daha onceden motor tecrubem olmadigini goz onunde bulundurmak lazim. 110dan sonra hizlanmasi yavas dogal olarak 250 cc olmasi dolayisiyla ama 155 km gormesi beni cok memnun etti. Tem de hic sikinti cekmiyorum gunde 80 km yol yapiyorum ve rodaj sonrasi yaki tuketimim 2.6 ya dustu. Aksam 1 bucuk saatte gittigim yolu 35 dakikada gitmek ve bunu 2.6 lt/100km yakit tuketimiye arabalar tarafindan sikistirilmadan yapabilmek cok guzel. 150ye kadar hizlanmasi iyi olsun diyosak sanirim duke 690 lazim :)

Aslında değerler bence 250cc naked için iyi gibi. Kesicide de muhtemelen 160+ üzeri görür. Zaten 150 den sonra hızlanma yavaş yavaş olacaktır. Uygun şartlar sağlanması lazım.

Peki Sabit 100km'de kaç devir görüyor motor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar