-- KTM Duke 250 ile AVRUPA TURU --

Selamlar arkadaşlar, Temmuz ayında yaptığımız 19 günlük Avrupa turuna ait fotoğrafları, anılarımı paylaşmaya karar verdim. Bir adet Burgman 200 ve bir adet Duke 250 ile çıktık yola. Rota tam olarak şu şekildeydi;

İstanbul-Sofya-Belgrad-Zagreb-Venedik-Milano-Zürih-Münih-Viyana-Budapeşte-Belgrad-Sofya-İstanbul.

Yaklaşık 6500 km civarı yol yaptık 19 gün içerisinde. Bol bol da anı biriktirdik :) Daha fazlasına aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz.Bçlüm bçlüm videoları da yüklüyorum.Abone olup takip edebilirsiniz :)

Facebook
Instagram
Youtube

Motor ile avrupaya çıkmak ile ilgili, ya da Duke ile ilgili de sorusu olan var ise seve seve tüm platformlardan sorabilir. Fotolara geçelim :)

Bulgaristan'a girer girmez Balkandan gelen yağmura yakalanmamız :)

Sofya Sokakları

Bulgaristan-Sırbistan arası çok güzel dağ yolları arasında ilerliyor

Yine kaçınılmaz yağmurlar( 4-5 gün yağmur yedi gezi boyunca)

Belgrad'da eski trenleri bulduk. Durur muyuz fotosuz :)

yola devam

Venedik !

Milano Duomo önünde meşhur kuş pozu :) Polis sayesinde para vermeden kurtardık

Katedraller inanılmaz

Ve hacı olduğumuz an. İsviçre Alp Dağları, meşhur virajlar

Dağların zirvesi

Burayı gördüğümüzde insanların yaşadığı çevre, şartlar inanılmaz etkiledi bizi. Halimize üzüldük doğrusu.

KTM nin anavatanına gitmişken bakım yaptırmamak olmaz :)

Budapeşte'ye doğru devam

Budapeşte Kahramanlar meydanı

Kask olmadan yürümem bile :)

Balıkçılar tabyasından şehir

Budapeşte Gece Manzarası

Umarım beğenirsiniz :) İyi forumlar.

Cok güzelmiş... Tebrikler ve darısı başımıza.
Ben de sırf avrupa, karadeniz, ege gibi turlafa çıkarım diye bu sene ilk motosikletimi daha doğrusu scooterimi aldım. Şimdilik pcx 150 ile bir şehir motorcusu olsamda gelecek yaz ilk avrupa turumu yapmak istiyorum. Başlangıçta dedeağaç'a kadar olsa bile seneye gitmeyi planlıyorum. Sonrasında burgman 400 veya Forza 300 ile sınırları aşmayi düşünüyorum.

Benim merak ettiğim ortalama hızınız neydi? Pcx gibi en fazla 112 yapan bir motorla bu kadar uzun olmasa bile daha kısa bir avrupa turu sizce yapılır mı?

Normalde xmax 250 alacaktım ama o donem ki hakimiyet ve sele yüksekliği problemimden (boy bana hayatta cok sey kaybettirdi 😏) pcx almis bulundum. Ve bu sene sehir motorcusu olarak takilmak zorunda kaldim!

Cok güzelmiş... Tebrikler ve darısı başımıza.
Ben de sırf avrupa, karadeniz, ege gibi turlafa çıkarım diye bu sene ilk motosikletimi daha doğrusu scooterimi aldım. Şimdilik pcx 150 ile bir şehir motorcusu olsamda gelecek yaz ilk avrupa turumu yapmak istiyorum. Başlangıçta dedeağaç'a kadar olsa bile seneye gitmeyi planlıyorum. Sonrasında burgman 400 veya Forza 300 ile sınırları aşmayi düşünüyorum.

Benim merak ettiğim ortalama hızınız neydi? Pcx gibi en fazla 112 yapan bir motorla bu kadar uzun olmasa bile daha kısa bir avrupa turu sizce yapılır mı?

Normalde xmax 250 alacaktım ama o donem ki hakimiyet ve sele yüksekliği problemimden (boy bana hayatta cok sey kaybettirdi ) pcx almis bulundum. Ve bu sene sehir motorcusu olarak takilmak zorunda kaldim!

Pcx ile de çok rahat çıkabilirsin tura. Önemli olan senin beklentin. Hızlı gideyim istiyorsan olmaz o iş. Ama yavaş gitmek ya da motorunun getireceği diğer dezavantajları sorun etmezsen istediğin yere gidersin. Örnek Osman Gürsoy amca :) 6 beygirlik vespası ile avrupa amerika dolaşmış 70 yılında :)

Ortalama hızımı otoyollarda 100-120, otoyol dışı 70-90 dı. Zaten hızlı gittiğinde pek bir keyfi kalmıyor yolların :)

Geçen sene msx 125 ile Yunanistan'a gitmiştik birde. 60-80 arası hızlarda. Dediğim gibi önemli olan senin beklentin :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------

şunu merak ediyorum.
toplamda ne kadar para harcadiniz?

Ortalama 5-6 bin lira arası bir maaliyete çıktı. Ancak biz biraz lüks takıldık otelde kaldık. Eğer çadır konaklaması ile gidersen çok daha ucuza gidebilirsin. 1200-1300 lira otel masrafı var bizim gezinin içinde :)

Abi öncelikle tebrik ederim. Benim de hayallerim den birisi avrupa turu yapmak
(motosikletimle) bir şey sormak istiyorum gittiğiniz şehirlerden en çok hangisini Beğendiniz? Kategori olarak ayırırsak yol-şehir temizliği-şehir'in yapıları?

Tebrikler her motorcunun aklında olan turlar artık avrupa turları sıradan gelmeye başladı çok fazla yapan var :) Bundan sonra afrika kıtasını fethemeye davet ediyorum sizi gezgin motorcular!
Şaka bir yana güzel bir gezi olmuş tekrardan tebrikler.

İsviçre'ye bayıdım,gezi forumlarına göz atmamak için,elimden geleni yapıyorum,beynime hükmetsem,kalbime söz geçmiyor

Abi öncelikle tebrik ederim. Benim de hayallerim den birisi avrupa turu yapmak
(motosikletimle) bir şey sormak istiyorum gittiğiniz şehirlerden en çok hangisini Beğendiniz? Kategori olarak ayırırsak yol-şehir temizliği-şehir'in yapıları?

Tartışmasız isviçre zürih :) Temizlik medeniyet lüks refah ne ararsan var. Ancak paranı TL kazanıyor isen inanulmaz pahalı :) 0.5 lt lik su 12 lira falan ordan hesapla :)

Tebrikler her motorcunun aklında olan turlar artık avrupa turları sıradan gelmeye başladı çok fazla yapan var :) Bundan sonra afrika kıtasını fethemeye davet ediyorum sizi gezgin motorcular!
Şaka bir yana güzel bir gezi olmuş tekrardan tebrikler.

Teşekkürler :) Afrika ve japonya var hedeflerim arasında ancak onun için biraz birikim yapıp ona uygun motor aksesuar vs temin etmek gerek :) ilerki aşamalarda inşallah :)

Tartışmasız isviçre zürih :) Temizlik medeniyet lüks refah ne ararsan var. Ancak paranı TL kazanıyor isen inanulmaz pahalı :) 0.5 lt lik su 12 lira falan ordan hesapla :)

Oooopppsss! ☺ abi o nedir ya. Daha bunun hosteli (hoteli düşünmüyorum bile ),yemeği vs. Desene 5 gün kalsan min. 3000 tl.

Hocam mükemmel bir gezi olmuş. Fotoğraflar için çok teşekkürler.

Ben de motorla ilgili sizi memnun eden ve etmeyen konuları merak ediyorum. Uzun yol yapmış birisinin gözünden yakıt tüketimi, konforu, güvenilirliği, varsa pişmanlıklarınız ve sebepleri, vs... Olabildiğince detaya inebilirseniz sevinirim.
Konuyu sabote edeceğini düşünüyorsanız, arzu ederseniz, sizin için uygun olan bir zamanda özel mesaj aracılığıyla da görüşebiliriz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
reserved.(on karakter)

Yağmurlu kısımlar ve Venedik hariç ( 1 ay önce kokuyordu ) özendim diyebilirim :)

Güzel fotoğraflar, teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çok güzel bir gezi olmuş biz teker çevirmiş kadar mutlu olduk, benimde hevesimde bir avrupa turu var, fransda akrabalarımız var 2-3 günde yanlarına gitsem parisi gezsem çok güzel olur

19 güne verilen 6000 tl pek çok kişinin hevesini kırmıştır heralde, yurdum çok güzel:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar