Merhabalar,
Bu konuyu gordum bende foruma uye oldum.
Uzun suredir motor almak için araştırma yapıyorum, paylaşmak istedim.
Uzun yol yapmak istiyorum: 250cc
Scooter olmasın, yarış yapmıcam: Naked
Satışı kolay olsun, değer kaybetmesin: Yamaha, Honda
Acemiyim, yeni başlıcam: ABS'li olsun
bu şekilde seçenek daraltınca aynı arkadaşın dediği motorlara vardım bende.
Bunlar arasında bizim gibi acemileri en üzmeyecek motorun Honda CB250R ABS olduğuna karar verdim. Şöyleki,
1. fiyatı diğerlerine göre daha uygun. Liste fiyatlarında 2017 MT-25 ile aynı, KTM'den 2bin küsür TL ucuz.
2. honda yedek parçaları daha uygun ki bizim gibi ilk kez motor alacaklar için iyi bişey,
3. hondanın servis ağı daha iyi
4. yine bizim gibi ilk defa alacaklar için mt25 yada duke 250 deki tork farkı pek birşey ifade etmiyor, ki ilk devirlerde daha iyi ve daha az yakıyor deniliyor
5. ağırlık olarak daha hafif 20kg kadar. bu da duruşlarda bayırlarda diğerlerine göre daha avantaj ilk defa kullanacaklar için.
6. dunlop tekerler ile geliyor ki ayrıca teker masrafından kurtarıyor. yamahada irc var, yağışlı havalarda, virajlarda çok kötü, rosso 2 ile değişin diyolar hemen. duke'yi bilmiyorum.
eksi olarak
1- ne kadar eksi bilmem ama ben yamahanın şekline bayılıyorum. kaslı duruyor. hondanınki biraz daha yumuşak geliyor, daha entel gibi. az daha çıkabilsem gözüm kapalı alırdım mt-25 abs
2- yeni bi motor olduğundan aksesuar temini konusunda yetersiz. lakin çözülür diyolar.
3- tek silindir. yamaha çift silindir. yüksek hızlarda özellikle titreşimi ve sesi etkiliyor buda. birde motor ömrünü etkiler sanırım ama o zamanları görmeden satılır muhtemelen.
4- ekranda vites görünmüyor. lakin az kulak varsa problem olacağını sanmıyorum.
250'lik naked alacağım dersen benim görüşüm bu şekilde Honda'dan yana yani. Okuduğum kadarıylada gayet memnun kullanıcılar. Bende alma aşamasındayım henüz.
bayi 21bine bırakırsa bir şekilde alacağım.
kask, eldiven, mont, ayakkabı, kilit, alarm, korumalar alınacak daha.
epey maliteli olacak ama zehiri aldık bir kere panzehiride burda.
Motor konusunda hiç tecrübem yok ilk motorum olucak aslinda daha önce hiç motor kullanma deneyimim olmadı işe gidip gelmek yakın mesafe ulaşımı için kullanmak için düşünüyorum bunun için 50cc mptorlara baktım öncelikle mondial revival / pegouth kisbbe / honda today gibi modelleri inceledim 250cc lerin görğnüşüne tutuldum resmen ilk motorum oldugu için fazla gelebilir mi bu modellerin 125 cc lik lerine mi bakmalıyım sizce yoksa scooter nuked arası honda mx 125 mi daha uygun olur benim için birazda gösteriş ariyorum motorda anlıyacagınız
yakın mesafe için 50cc yeter ama şeklin olmaz. bütçeni yazarsan ona göre birşeyler yazılır.