arkadaşlar merhaba. ben Onur yaş 33. genelde forumu sessiz takip ederim ama lastik konusu baya dikkatimi çekti. rodajım daha yeni bitti 600 km sini izmirden ankaraya gelerek yaptım. ilk motorum cbr 125 ile 5000 km bi tecrübeden sonra yaklaşık 4 sene sonra Duke 200 ile tekrar motor hayatına geri döndüm. ilk olarak kısaca izlenimlerimi aktarıcam. motor bence gayet başarılı 200CC olasına rağmen rodajdayken bile izmir ankara yolculuğumda 6. vitesde bile rampalarda ivmelenme isteği çok şaşırrtı. bi ara sıkıştırıp kadranda 134 gördüm. sele biraz sert
titreşim yorucu değil, yakıt için ayrıntılı bilgiyi şuan veremiycem ama şuan bile gayet makul bence. bence başlangıç motorundan biraz daha öte. kısa vites aralıkları, torku kendi çapında yüksek son süratinden çalınmış ama bana göre iyi olmuş
esas konuya gelecek olursak lastik mevzusuna bence adi bi lastik değil. ankarada dik yokuşlar, rampa aşağı virajlar olmasına rağmen ben daha tehlike yaşamadım. şuda var tabiki limitleri zorlamıyorum, frene birden abanmıyorum, kombine kullanmaya dikkat ediyorum. izmir ankara yolculuğu arasında virajlı dağ tırmanışında yolunda boş olmasındna cesaret alarak mümkün olduğunca yatırmaya çalıştım, hatta bi virajın sertliğini kestiremeyip biraz hızlı girmeme rağmen çizgimden biraz açılarak toparlamaya başardım. yeni başlayan yada uzun zamandır kullanıp da eğitim yada teorik bilgi olarak okuyup araştırmayan kişilerin hatalarını pekiştirdiğini düşünmekteyim. lastiğe kabahat bulmadan önce kendi limitlerimizi zorlamadan vede motosiklet kullanma kurallarına göre hareket edersek çoğu problemi aşarsınız. umarım burdan ah alıp da düşmem bu kadar konuşdukdan sonra
)
tekeriniz düz basması dileğiyle
esas konuya gelecek olursak lastik mevzusuna bence adi bi lastik değil. ankarada dik yokuşlar, rampa aşağı virajlar olmasına rağmen ben daha tehlike yaşamadım. şuda var tabiki limitleri zorlamıyorum, frene birden abanmıyorum, kombine kullanmaya dikkat ediyorum. izmir ankara yolculuğu arasında virajlı dağ tırmanışında yolunda boş olmasındna cesaret alarak mümkün olduğunca yatırmaya çalıştım, hatta bi virajın sertliğini kestiremeyip biraz hızlı girmeme rağmen çizgimden biraz açılarak toparlamaya başardım. yeni başlayan yada uzun zamandır kullanıp da eğitim yada teorik bilgi olarak okuyup araştırmayan kişilerin hatalarını pekiştirdiğini düşünmekteyim. lastiğe kabahat bulmadan önce kendi limitlerimizi zorlamadan vede motosiklet kullanma kurallarına göre hareket edersek çoğu problemi aşarsınız. umarım burdan ah alıp da düşmem bu kadar konuşdukdan sonra
tekeriniz düz basması dileğiyle