KTM KTM Duke 200/250 Kullanıcıları - Bilgi Paylaşım Başlığı

bosch firmasının ucuz abs modeli asya ülkeleri için sistem basit gözüküyor .
verdiğim linkte scooter üstünde göstermiş nasıl olacağını
http://www.bosch.co.jp/en/press/group-1210-04.asp

scooter resminin altında bulunan Image data acın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------

çok fazla parçanın değişmesi gerekmeyebilir, aynı modelin abslisi gibi sonuçta. ktm de olabildiğince aynı parçaları kullanmak istemiştir. ama sadece abs beyni bile oldukça pahalı bir parça. servisin yaklaşımı da önemli. olmaz o iş deyip kesip atabilirler yeni motor satmak için. üstelemek gerekebilir.
öte yandan 0km 2012leri elden çıkarmak için fiyat kırdıkları için de (en azından bayiler) eldeki 2012 motoru satmak için iyi bir zaman değil. 1-2 ay bekleyip bayilerin 2012leri bitirmesini beklemekte fayda var.
servise kalırsan yenisini al derler :)

Hortumların, hid.deposunun ve manetlerin değişeceğini sanmıyorum, şüpheliyim daha doğrusu. Ama jantların değişeceğini hiç sanmıyorum.

Önemli olan ABS için ayrı bir beyin kullanmış olması. O zaman belki belki mantıklı bir ihtimal olur. Ama eğer yeni modellerin motor beyinleri abs eklenerek güncellenmiş ise işte ozaman komple beynin değişmesi gerekir. O da hayal olur.

Ayrıca Spormotonun ABS ekleme mantığına yaklaşımı nasıl olacak o da ayrı bir mevzu. Temin etmek istemezse y.dışı-gümrük felan uğraştırır. Temin ederse motor kadar para ister...

Jant göbekleri farklı olacak, malzeme konulacak çünkü oraya; belki jant değişmeden de olabilir tabi ama sensör yerleştirilmesi lazım göbeklere.

Gözlemlediğim kadarıyla diske değil göbeğe koyuluyor; disk halka biçiminde, tam ortasında boş bir halka daha var, göbekten o boşluğa doğru koyuluyor.
Kendi motoruna da dikkat et diskte değil, ortasındaki boşlukta olması lazım hız sensörü.

Gözlemlediğim kadarıyla diske değil göbeğe koyuluyor; disk halka biçiminde, tam ortasında boş bir halka daha var, göbekten o boşluğa doğru koyuluyor.
Kendi motoruna da dikkat et diskte değil, ortasındaki boşlukta olması lazım hız sensörü.

Bir daha bakayım. Ama 2 gün önce görmüştüm, hatta bu ne diye incelemiştim.

servise kalırsan yenisini al derler :)
servis parça getirmekte yardımcı olmazsa o iş çok zor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:34 ----------

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Şu an satışa koymak pek mantıklı görünmüyor. Spormotonun elinde absli model var mı yok mu bilmiyorum ama bir terslik olmazsa cuma yada cumartesi uğramayı planlıyorum, gerçi pek umudum yok ama sormakta fayda var. Umarım abs takılabiliyordur.
absli modeller geldi. tükendiyse bile artık düzenli gelecekmiş. 8-10 günde bir stok oluşur yani. ancak beyaz renk. takas yaparsan kendininkiyle yenisinin grenajlarını değiştirtip turuncu alabilirsin, orda hallederler. hatta bence memnun olurlar ellerinde fazladan yeni grenaj olacak diye :).

Zincir değiştirecek olan var mı beyler
fatih did zincirler kaç para bizim motora uyacak cinsten bilgin vardır diyorum serviste 102 euro

Zincir değiştirecek olan var mı beyler
fatih did zincirler kaç para bizim motora uyacak cinsten bilgin vardır diyorum serviste 102 euro

dişli dahil komple setmi yoksa sadece zinçirmi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------

sadece zinçir turuncu 62 euro kargo hariç http://www.ebay.de/itm/Esjot-Kette-520HRT-orange-118-Gl-fur-KTM-Duke-125-200-390-/170998244457?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item27d04a2469

@lüftücüm
abs_sensor_and_speedometer_cable_hookup.jpg

diskin içinde kalan çızık çızık kısım teker dönüş sensörü. TCS ve ABS'de de bu kullanılıyor.
Orada böyle ne biçim register'lar cache'ler birbirine giriyor anlatamam :salut: Biri şu sınavların fişini çeksin laayn!

Bizim bakımlar kaç binde birdi la hatırlayan var mı? 5 diye hatırlıyorum ama :silent: Bi de yağ eksiltme falan yaşayan yok umarım.
Motorun pasağından ne yağını ne hidroliğini hiçbişiyini göremiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar