Ktm 790/890 eksantrik mili problemi – KTM camshaft failure

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba,

Düzenli takip ettiğim Motoeuro kanalı biraz önce KTM'nin 790-890 Duke ve Adventure serilerinde ve aynı bloğu ve/veya kopyasını kullanan Husqvarna Norden 901, Kove 800x ve CF Moto'nun ilgili modellerinde eksantrik mili problemi olduğunu paylaştı.

Video şu:
https://www.youtube.com/watch?v=jOW8sqU-sQU

KTM Avusturyanın olayın üstünü kapatmaya çalıştığından, bunun çok az rastlanan bir sıkıntı olduğundan, istenirse ücreti mukabilinde motora bakılabileceğinden ve de sorun tespit edilirse fiyatta iyiniyet kapsamında bir güzellik yapılacağından bahsetti. Yani KTM'nin görünürde bununla ilgili bir geri çağırmaya yanaşacak gibi durmadığını düşündüğünü belirtti.

Zamanında Hondanın da bir modelinde benzer bir sıkıntı yaşandığını, ama Honda'nın arızayı tespit edip üstüne de satılmış tüm modelleri geri çağırıp sorunu giderdiğini ve o motosikletin bir sonraki versiyonunun tamamen sorunsuz olarak üretildiğini de ekledi.

Son dönemlerde adı maddi sıkıntılarla anılmakta olan KTM firmasının ve bu motor bloğunu ve/veya kopyasını kullanan diğer markaların da bundan ciddi şekilde etkileneceğinden de dem vurdu.

Alttaki videodaki vatandaşın kendi motosikletini kendi imkanlarıyla tamir ettirdiğini ve 2500 pound harcamak durumunda kaldığını da belirtti.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6GLWIgr1CE

Kendisi de 790 Adventure sahibi olan Motoeuro, videonun sonunda da önceki videolarında hiç rastlamadığım ve kendisinden de hiç beklemediğim bir cümle kullandı: Avusturyalı'yı almayın. Japon alın.

Bu motora sahip motosiklet sahibi olan ya da sahibi olmayı planlayan forumdaşların dikkatine.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
KTM sorun yaşayan herkesin motosikletini garanti kapsamında yapacaklarına, ve geçmişte bu sorunu yaşayıp tamir masrafını kendi üstlenenlerin de masraflarını karşılayacaklarını yazmışlar. Bence yeterli.

Lakin bunu bu kadar geç yapmaları sorun. Daha önce müdahele etmeleri lazımdı. An itibariyle durum daha çok "isimleri çıktıktan sonra eli mahkum yapmak zorunda kaldılar" gibi görünüyor.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
KTM sorun yaşayan herkesin motosikletini garanti kapsamında yapacaklarına, ve geçmişte bu sorunu yaşayıp tamir masrafını kendi üstlenenlerin de masraflarını karşılayacaklarını yazmışlar. Bence yeterli.

Bence yeterli değil. Sorunun kaynağını net açıklamıyorlar. Camshaft'ını değiştirip yine aynı problemi yaşayanlar mevcut.

aşınan parçayı aynı parçayla değiştiriyorlarsa ki bunu anladım anlattıklarınızdan aynı problem tekrar yaşanıcak anlamına geliyor.garanti bitince de 2.kez olduğu zaman da bunu karşılıyorlarsa ne ala,ama yok para isteniyorsa acil olarak elinizden çıkartmak daha mantıklı.duke 790nın kapısından dönen biri olarak çok ballıymışım son anda öğrendim çin üretimi olduğunu bile.güzel ama kusuru büyük

Bence yeterli değil. Sorunun kaynağını net açıklamıyorlar. Camshaft'ını değiştirip yine aynı problemi yaşayanlar mevcut.

Dediğin doğpruymuş, allah kolaylıklar versin KTM sahiplerine.

1290 videolarına ve altındaki yorumlara bakıyorum aman yareppi. neler neler.Ulan koskoca milyar dolarlık firmasın adam gibi test ekibi yok mu bunların.çok yazık

4.gün önce yayınlanmış.
Dediğin doğpruymuş, allah kolaylıklar versin KTM sahiplerine.

1290 videolarına ve altındaki yorumlara bakıyorum aman yareppi. neler neler.Ulan koskoca milyar dolarlık firmasın adam gibi test ekibi yok mu bunların.çok yazık.+

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şu son paylaşılan videoyu sabah seyrettim, altındaki yorumlara da bakmak lazım. Sorunlu üretimlerin Avusturya üretimleri olduğu, Cfmoto üretim 790 ve 890'larda böyle bir sorun olmadığı, 2023 ve üstü modellerde güç düşürme, mil profil genişliği artırma ve yağ kanalı genişletme yapıldığı yazıyor. Bunu ifade eden de KTM USA imiş. Yazanların yalancısıyım.

2023 öncesi modellerden kapasitesi üzerinde güç talep edilmiş ve milde / kafada tasarım hatası var özetle.

Şu son paylaşılan videoyu sabah seyrettim, altındaki yorumlara da bakmak lazım. Sorunlu üretimlerin Avusturya üretimleri olduğu, Cfmoto üretim 790 ve 890'larda böyle bir sorun olmadığı, 2023 ve üstü modellerde güç düşürme, mil profil genişliği artırma ve yağ kanalı genişletme yapıldığı yazıyor. Bunu ifade eden de KTM USA imiş. Yazanların yalancısıyım.

2023 öncesi modellerden kapasitesi üzerinde güç talep edilmiş ve milde / kafada tasarım hatası var özetle.
valla Cyan coğu insan bunun şaft hatası olmadığını, bunun açık bir şeklilde yağlama sorunu olduğunu düşünüyor.
ikinci kez değişiyor yine bozuluyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
valla Cyan coğu insan bunun şaft hatası olmadığını, bunun açık bir şeklilde yağlama sorunu olduğunu düşünüyor.
ikinci kez değişiyor yine bozuluyor.
Olabilir, zaten Cfmoto üretimlerde yağ kanalları da daha geniş mildeki lobun eni de (yüzey alanı artırarak birim alan başına düşen kuvveti azaltmışlar...)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
KTM'deki bu sorun hala devam ediyor görünüyor.

Hatta ikinci kez aynı sorundan muzdarip olanlar varmış.

Video altındaki yorumlardan da bu sorunu 2. kez yaşayan başkaları daha olduğunu anlıyoruz.

Ne diyorsun @Burak Kara ?

KTM'deki bu sorun hala devam ediyor görünüyor.

Hatta ikinci kez aynı sorundan muzdarip olanlar varmış.

Video altındaki yorumlardan da bu sorunu 2. kez yaşayan başkaları daha olduğunu anlıyoruz.

Ne diyorsun @Burak Kara ?

abi artık ktmcilerle uğraşmıyorum.Allah zaten belalarını verdi.Biz de artık yarayı iyice kaşımayalım.

Motosikleti
cbf 150
Bmw cilerde pek farklı değil ikinci el gs 1300 lere bak anlarsın alan 1000 km yapmadan satıyor

Bmw cilerde pek farklı değil ikinci el gs 1300 lere bak anlarsın alan 1000 km yapmadan satıyor

yakın dostum ismail mesela...
aldığım gune lanet olsun diyor.

hele hele lastik takarken 1300 gs li biriyle tanışmıştım ki bunu daha once de anlattım @Alpbatur bilir,

bmw yi sordum nasıl motor diye. adamın sigarayı bi içine cekişi vardı ki offf. cok dertliydi.

bmw ci de olsa insan uzuluyor yine be kamyoncu..

Motosikleti
K 1600 GTL
yakın dostum ismail mesela...
aldığım gune lanet olsun diyor.

hele hele lastik takarken 1300 gs li biriyle tanışmıştım ki bunu daha once de anlattım @Alpbatur bilir,

bmw yi sordum nasıl motor diye. adamın sigarayı bi içine cekişi vardı ki offf. cok dertliydi.

bmw ci de olsa insan uzuluyor yine be kamyoncu..
Allah dağına göre kar veriyor Burakcım....😉

Motosikleti
İki Teker Havada
790 890 motor blokları tartışmasız sorumludur net
Ktm pişmanlıktır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar