Konuyu birazda ben canlandırayım.
Geçenlerde yağmurda sürerken motor stop etti. Benzin sandım petrole gittim. Benzin değilmiş eve kadar iteledim baya rezillik yani. Bujinin kablosu eskimiş ve ordan su almış. Bujiyi değiştirmek için başladım işe.
Tabi başladığım gibi kalmadı. Hazır sökmüşken zaten havalarda soğudu bari tesisatı elden geçireyim dedim.
Bu modellerde benzin göstergesi yok. Deponun içine gözle baktığımda az bişey benzin var sanıyordum. Depoyu boşaltınca ortaya çıktı. 20 litre benzin varmış meğerse. Hiç farkında değilim baya yatırım yapmışım.
Boyayalı 7-8 ay olmuştur. Boya eskidi diyip onada başladım. Tabi boya eskimesinden ziyade zaten renkler pek hoşuma gitmemişti. Birazda hata vardı önceden kalma. Daha prof iş olsun diye tanıdık kaportacıya söyledim. Elinin dolu olduğunu bi süre beklemem gerektiğini söyledi. Bende o zaman macun zımpara astar bende boyaması sende dedim. Onun zımpara aletinide kullandım bu sayede. En uyuz olduğum kısım zımpara zaten boyamada.
Önceden baya boyanmış. Belli oluyor katlardan. 7-8 kat çıktı astarıydı boyasıydı.
Önce plastik parçaların boyanması için gerek sedef astar atıldı.
Sonrada epoksi astar.
Astar kurumadı. Sertleştirici eksik atılmış. Bikaç gün kurumadı. En son baktım olmuyor sulu zımpara yaptım. Sonra düzeldi ve kurudu. Üstündeki çamur gibi katman gidince altındaki kısmı düzgün oldu.
Bi hafta kadar karar değiştirdim. Komple turuncu mu yapsam yoksa orjinal renginde mi kalsa diye. Sonunda orjinale karar verip boyacıya gittim. Boyayı kendim seçtim katalogdan. Ona göre yaptı makinada. Eskiye göre koyu renkler seçtim.
200 gram mavi. 100 gram turuncu. 150 gram sertleştiriciye 60 lira verdim. Atölye olarak kamyon tamircisi arkadaşımın dükkanını işgal ediyorum bi süredir.
Boya kısmı tamamlandı. İyice kurusun yerine takarım.
Bugün pazardı tesisatla uğraştım biraz. Statörden çıkan kabloların yerini ayarlarken bitanesi koptu içinden. Sökmek zorunda kaldım. Üç kablo gidiyor ve baya zedelenmiş zaten. Bi taneside koptu. Şarj sorunu yaşıyordum bununlada alakası vardır diye düşünüyorum.
Kabloları uzattım ve dışına telli gibi olan makaronu geçirdim. Kablonun devamına elimde önceden olan dörtlü kabloyu bağladım. Statörden üç kablo çıkıyor. O civarda boş vites müşürününde kablosu var. Tekinide ona bağlayıp kablo kalabalığınıda halledeceğim.
Yarın inşallah bu parçayada bi conta kestireceğim. Sıvı contayla filan pis duruyor.
Kontak konusunda sıkıntı yaşıyorum. Burda gören olmaz diye ona ayrıca başlık açmıştım. Burdan gören olursa diyede buraya adres bırakayım.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/195065-ktm-kontak-baglantisi-ve-zenon-far.html