KTM 640 Adventure

Biz bakalit diyoruzda tam adı o değil. Tekne filan yapıyorlar ya hani. Fiberglas sanırım. Elyafı var sıvısı var onlarla yapılanı diyorum. Kamyonlara tamponda yapılır ondan
Bakalit de olur şeffaf olmasını gerektirecek bi durum yok neticede ayrıcana pleksiglasla o ter açıları zati ısı tabancasıyla malzemeyi ısıtıp verebiliriz ama bakalit daha kolay olur gibi lakin ben bakalitle hiç uğraşmadım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------

Önce bi parçayı götürüp sorarım ucuza yapacaksa iki tane yaptırırım. Biride bende yedek olur. Orjinali saklarım. Çok fiyat çekersede malzemeleri alıp kendim yaparım. Malzemeleri satan yer var burda.

Bence sen 4 tane yap 1 ini kendine ayır 3 ünü fati başgana sat zira agresif ve kompleksli bir kişiliği olduğundan dolayı motorun üzerinde 10 kaplan gücünde elindesavaş baltasıyla geziyoru :queen:

Ekarademir, haddim olmayarak size bir uyarı yapayım. Galiba EUOGLU'da elektronikten anlıyor, oda hak verir belki.
Marş motoru tamiri konusunda, kontrol lambası dediğiniz bir alet kullandığınızı gördüm.
O aletin içinde flamanlı bir ampul var, yaklaşık 1-2 Wattlık bir şey, DC sistemlerde kullanılır. Üzerinden geçen akım bir elektronik devrenin sinyal giriş- çıkışlarında kullanıldığında devreyi bozabilir.

Mesela aşağıdaki devre galiba ECU, yani beyin de dediğimiz zımbırtı. Kablo filan kontrolü yapılırken kontrol kalemini bu gibi cihazların kablolarında kullanmanı hiç tavsiye etmem.
Mesela basit bir örnek vereyim, stator kablolarına bakarken, o kablo demetinin içinde ateşleme pickup sensörünün kabloları da genellikle aynı demette bulunur. Soketine yaklaştırma bile.

Kendine en basitinden bir ölçü aleti (Multimeter) al. 15-20 TL'lik bir şey bile kontrol kaleminden milyon kere iyidir.
Nette kaynak bol, nasıl kullanıldığını öğrenirsin, zor değil.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/923/TUPqtA.jpg

Ben burda paylaşım yaptığım sürece herkesin iyi veya kötü bişeyler söylemeye haddi var. Uyarın için sağolasın. Dediğin aletten bi bakayım buralarda var mı

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:38 ----------

Bakalit de olur şeffaf olmasını gerektirecek bi durum yok neticede ayrıcana pleksiglasla o ter açıları zati ısı tabancasıyla malzemeyi ısıtıp verebiliriz ama bakalit daha kolay olur gibi lakin ben bakalitle hiç uğraşmadım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------

Bence sen 4 tane yap 1 ini kendine ayır 3 ünü fati başgana sat zira agresif ve kompleksli bir kişiliği olduğundan dolayı motorun üzerinde 10 kaplan gücünde elindesavaş baltasıyla geziyoru :queen:

Az önce kasacı Mehmet abiyle cambaz lakaplı bi bakalitçi var ona gittik. Ben gidersem tanımaz yüksek fiyat çeker :D 120 lira dedi Mehmet abi 80 verecem dedi. Fiyat kesin belli olmamakla birlikte bugün halledecek inşallah.

olim duyanda fasülye gibi kırıp kırıp atıyoz sanacak, 2 parça grenaj var zaten hepi topu, ne kırmışız la :silent:

hqdefault.jpg

Abi konuyu yeterince trolledik :)

İki parça diyip geçme. O iki parçaya bikaç gündür uğraşıyorum :D bugünde komple boyayı söktüm plastiğe kadar indim. Şimdi plastik nasık boyanır onu araştırıyorum.

İki parça diyip geçme. O iki parçaya bikaç gündür uğraşıyorum :D bugünde komple boyayı söktüm plastiğe kadar indim. Şimdi plastik nasık boyanır onu araştırıyorum.

Ben burda paylaşım yaptığım sürece herkesin iyi veya kötü bişeyler söylemeye haddi var. Uyarın için sağolasın. Dediğin aletten bi bakayım buralarda var mı

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:38 ----------

Az önce kasacı Mehmet abiyle cambaz lakaplı bi bakalitçi var ona gittik. Ben gidersem tanımaz yüksek fiyat çeker :D 120 lira dedi Mehmet abi 80 verecem dedi. Fiyat kesin belli olmamakla birlikte bugün halledecek inşallah.

ha maşallah, cambaz abime selamlar :)
hallet şu işi bi rahat uyku uyuyak erdi.
hayırlı haberlerini bekler, gözlerinden öperim.

Evet aldım o değişik astarı şu an

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------

ha maşallah, cambaz abime selamlar :)
hallet şu işi bi rahat uyku uyuyak erdi.
hayırlı haberlerini bekler, gözlerinden öperim.

Bugün yapacak inşallah. Ustalara belli olmaz yarında yapabilir :D

O iki parça buraya gelecek o kadarr!!

kaploları çektin, sistemi kurdun, kaynatıyon ellaam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:48 ----------

Evet aldım o değişik astarı şu an

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------

Bugün yapacak inşallah. Ustalara belli olmaz yarında yapabilir :D

bugün dediyse pazartesidir o, bende de var biraz ustalık, ordan biliyom :)

Akşam uğradım. Aaa bugün alacakmıydın onu dedi :D yarın akşsm uğra dedi bakalım. Yarın kayseride olduğum için alamam ama bunu ona söylemedim. Bi gün daha sallamasın :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------

İki günlük maceramı anlatayım.

Sulu zımpara yapmaktan ellerim bi acayip oldu.

a1I0Ub.jpg

Tamponcudan parçayı aldım. Hiç beğenmedim yaptığı işçiliği. 10 lira aldı bikaç cıvata atmış arkasına sac parçası koymuş filan. Onun daha iyisini bende yapardım. Artık onun yaptığı hataları kapatmak için macun çektim düzledim.

BKTgIC.jpg

Parçaları boyaya hazırladım. Mehmet abi boya attı.

6T6pAD.jpg

nInDw4.jpg

KUVVETMİRA'nın uykuları kaçacak ama evet dün bu parçadaki kaplamayı söküp boyamaya çalıştım. Ama meğerse bu parçaya boya tutmazmış.

Pv8NOf.jpg

Böyle oldu boyayı atınca. Yapışmadı.

omAXYD.jpg

Biraz boya kuruduktan sonra elimle krem sürer gibi yağladım iyice. Sonra yapışmaya başladı boya. Şimdi o parça bakalitçide. Geldikten sonra sulu zımpara yapıp bikaç kat boya atınca güzel olur diye düşünüyorum.

do86Df.jpg

Parçayı turuncuya boyadık. Ama üstü nokta nokta oldu. Boya hiç tutmadı. Buda plastik parça olduğu için.

y9fO7w.jpg

Bugün sabah Kayseri'ye gidecektim normalde. Kamyona bindim tam yürüyeceğim debriyaj boşalmış. Çok dibinde az bişey tutuyor. Merkez arızalanınca böyle yapar. Biraz kullansam debriyaj komple gidecek vitesler geçmez hale gelecek. Bende Kayseri'den vazgeçip servise bıraktım kamyonu. Motorla uğraşmaya bi gün daha çıktı yani. Evden depoyu getirdim depoda boyansın bari tam iş olsun.

t40VyQ.jpg

Sonrada aldım elime maket bıçağını. Portakal soyar gibi soydum plastik parçadan boyayı. Önceden atılmış boyalarda kavladı geldi.

MyHFH0.jpg

İki parçanın boyayı kavlattım. bi tanesininde zımpara yaptım sadece.

mxj1aB.jpg

Plastik boyamak için farklı bi astar varmış. Onu buldum aldım. 200 gram 20 lira.

Eh4IH3.jpg

Diğer parçalarada astar attık.

gmbXto.jpg

Bunlarda boya sonrası.

JWNVpu.jpg

c3vhFp.jpg

7wAxzS.jpg

Onları kurumaya bıraktım. Haftasonuna kadar kurusun. Lajivert kısımları çok beğendim ama turuncuyu pek beğenmedim. Belki farklı bi ton bulup bi kat daha atarız onlara.

Koltuğu döşemeciye vermiştim. Sağolsun onuda halletmiş. Parada istemedi.

vdgzdV.jpg

kaploları çektin, sistemi kurdun, kaynatıyon ellaam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:48 ----------

bugün dediyse pazartesidir o, bende de var biraz ustalık, ordan biliyom :)

yok abi la çatı tepelerinde gezdim aksama kadar airfiber yüzünden kablo olsa yine iyi merkez bina ile kampüs arasına kablosuz veri transfer ediyollar araya gökdelen dikmişler habarımız yoh :queen:
Erdi kusura bakma sende sohbet ortamına döndürdük topiği ama sıkı takipçinim haberin olsun.

Heh adam olmaya başlamış. Ben hala lcd olayına takıldım, he bıde sen bana şu küçük motor garajının fotolarını atacaktın abi tahta palettenmi bisıyden yapmıştın

Heh adam olmaya başlamış. Ben hala lcd olayına takıldım, he bıde sen bana şu küçük motor garajının fotolarını atacaktın abi tahta palettenmi bisıyden yapmıştın

LCD'yi adam yapamazsa sana yollayayım. Kafana takılmasın istediğini yap. Çalışırsa geri bana yolla. :mrgreen: Unuttum ben onu. Aslında garaj sayılmaz. Evin arkasında kamyon kasası var atölye olarak kullandığım. Onun üstünden veranda gibi çıkıntı yaptım. Üstünede çadır çektim. Altına motoru sokuyorum kardan yağmurdan etkilenmiyor. Kenarları açık.

LCD'yi adam yapamazsa sana yollayayım. Kafana takılmasın istediğini yap. Çalışırsa geri bana yolla. :mrgreen: Unuttum ben onu. Aslında garaj sayılmaz. Evin arkasında kamyon kasası var atölye olarak kullandığım. Onun üstünden veranda gibi çıkıntı yaptım. Üstünede çadır çektim. Altına motoru sokuyorum kardan yağmurdan etkilenmiyor. Kenarları açık.

Bende 10 15 tahta palet toplayıp söküp menekşe(mt nin lakabı) nin kafayı oraya sokmayı planlıyorum hemde el aletlerimi vs koymalık. Sü an kamelyada altına tahta yukseltı yaptım örtülerle çarşaflarla sarıyorum. Bi ara bu konuya yada e maıl den yollarsan sevinirim abi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar