Kendine yavaş sürme konusunda güvenme, hiç boşuna kendini kandırma. Yavaş sürecek adam RC250 bakmaz.

Mutlaka deneyeceksin, risk alacaksın.
Canın ve maddiyatın için YBR gibi kolay bulunur ucuza yapılır bir motorla başlamak elbette daha doğrusu, ama sen bunu dinleyecek misin? Pek dinleyeceksin gibi görünmüyor.

Pahalı mahalı muhabbetine girmiyorum, başlangıç motoruna 20bin TL verebileceksen öküz değilsindir gidip 300 liraya LS2 kask almamışsındır.

Para varsa pahalı olmasının bir problemi yok.
Saydığın güvenlik ekipmanları arasında ayakkabı yok, bunu atlama. Çok basit ufak bir kazada salak gibi ayağın kırıldı / incindi diye hayıflanırsın sonra.
Bir de ABS olması güzel elbette, ama ABS'ye güvenmek senin fren yapmayı öğrenmenin de önündeki en büyük engel. Buraya dikkat et, nasılsa ABS var diye haşırt huşurt sıkarsan hem doğru düzgün duramazsın hem de artık refleks haline gelir o şekilde fren sıkmak, başına iş açar.
RC'nin bir kötü yanı, bayağı yatık bir supersport oturuş pozisyonuna sahip olması. Şimdi burada supersport lafını görmek hoşuna gidecek biliyorum

ama motosikleti doğru düzgün öğrenmeye çalıştığın dönemlerde bu kadar eğik oturmak çok doğru değil. Ha başlanmaz mı, başlanır 600RR değil sonuçta.