KTM 250 Adventure Depodaki Benzini Nasıl Boşaltırım

Motosikleti
KTM 250 Adventure
Herkese merhaba,

İlk motorum olarak KTM 250 Adventure aldım, içersinde 2 diş benzin mevcut ve benzin 3-4 aylık. Ne olur ne olmaz diye yeni benzin koymadan önce içerideki eski benzini boşaltmak istiyorum. Aklıma gelen yöntem motora bağlanan yakıt hortumunu çıkartıp motoru çalıştırmaya çalışarak benzini motora girmeden dışarı atmak. Bu yöntemin herhangi bir zararı olur mu? Başka bir yöntem önerebilecek var mı?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Herkese merhaba,

İlk motorum olarak KTM 250 Adventure aldım, içersinde 2 diş benzin mevcut ve benzin 3-4 aylık. Ne olur ne olmaz diye yeni benzin koymadan önce içerideki eski benzini boşaltmak istiyorum. Aklıma gelen yöntem motora bağlanan yakıt hortumunu çıkartıp motoru çalıştırmaya çalışarak benzini motora girmeden dışarı atmak. Bu yöntemin herhangi bir zararı olur mu? Başka bir yöntem önerebilecek var mı?
3-4 ayda benzine bir şey olmaz, gez dola, kullan, yazık benzin pahalı.

Benim motosiklet kışın paso yatar. Hiç benzin falan boşaltmam. ayda bir falan çalıştırırım, otoparkta biraz dolaşırım. Sezonu açınca da üzerini tamamlayıp kullanmaya devam ederim. Yıllardır 4 farklı motosikleti bu şekilde kullandım. Hiç sorun yaşamadım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Depo dibine kadar ince hortum sokup hortumun ucunu deponun alt hizasında tutup hortumun ucunu ağzınıza getirip azıcık içinize çekip bırakın, benzin kendi kendine alacaktır.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Motoru uzun süre kullanmayacaksam benzin Stablizatörü kullanıyorum.
Bildiğim kadarıyla bu sıvı benzinin içindeki nemi önlüyormuş.
Benzin deposunun paslanmasını da geciktiriyordur diye kullanıyorum aslında.
Bir şişesi 500TL falandır.
2-3 sene idare eder.

3041_Motorbike_Benzinstabilisator_250ml_697a.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar