Kronik motosiklet hastalıkları ve korunma yolları nelerdir

szr

Bu konu epeydir kafama takılıyor ; özellikle motosiket üzerinde yıllanmış yaşı 40 ı geçmiş:p abilerime sormak istiyorum. Siz de romatizma, böbrek ve diğer iç organlarda motosikletten dolayı bi sorun bi hastalık çıktı mı:silent:

Ailede büyüklerim hep der ki: ''Oğlum hava soğuk binme motora bi kere yel girdi mi ilerde çekersin acısını '' şeklinde laflar işitiyorum ; var mı böyle birşey , var ise nasıl korunmalıyız pratik korunma yöntemleri var mıdır ya da soğuk ve rüzgarlı havalarda binmeyecek miyiz

(Motosiklet montu ve pantolonum var ama yinede üşüyorum , gazete koymak falan işe yarar mı vs..)

Ümmet Abi özellikle senin yorumunu çok merak ediyorum:p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ne kadar korunursan korun havayı engelleyemessin..... Mutlaka girer bir taraftan.... Bu fermuarın arasından olur elbisenin dikiş deliklerinden olur ama mutlaka girer....

25 yıla yakındır biniyorum..Kar kış buz ayaz...... Ağrımayan bir tarafın varmı diye sorsana.....:cat:

szr

Ne kadar korunursan korun havayı engelleyemessin..... Mutlaka girer bir taraftan.... Bu fermuarın arasından olur elbisenin dikiş deliklerinden olur ama mutlaka girer....

25 yıla yakındır biniyorum..Kar kış buz ayaz...... Ağrımayan bir tarafın varmı diye sorsana.....:cat:

Gülü seven dikenine katlanır misali ; binersen çekersin diyorsun yani ; Allah sana da şifa versin kar da ayazda binme abi , özellikle bacaklar çok üşüyor romatizma vs. ürkütüyor; ailede hastalığı çekenler var biliyorum:pale:

szr dostum; Tabi yıllanmiş ağabilerin var ve onların sana nasihatleri de ailen gibi olacak. Bence aile büyüklerini hep dinle. Çünkü onlar herzaman küçüklerine doğruyu söyler.
Madem sordun bende yaşadıklarımdan özetle bahsedeyim. Yaşım 48. araba Kötu hava şartları haricinde aklım motosiklette. 25-27 seneye yakın motosiklete binerim. (Arada birini satıp diğerini aldığım zamanı saymazsak eğer.) Bunca senedir motosiklete binmem; 1- Benim tüm iç organlarımda kalıcı olarak motosiklet sevdasını biraktı. 2- Boyun, omuzlar ve şimdide dizlerimde ufak tefek ağrışmalar.
Bunlar neden mi oldu; Hep gençliğime güvenmemden kaynaklandı. Bir zamanlar bana da söylenirdi dinlemezdim. İstersen sende dinleme... Bu arada motosiklet elbisesi giymek rüzgarı önler.Soğuk havanın temasının vücüdüne girmemesi için içine kalınca örneğin elyaf içeren mont, altına da yine bu tarz pantolon veya yünlü birşey giyersen hiç korkma . Benim gibi 90 yaşina kadar bu alete binmeye niyetlenirsin. Hadi yolun açık olsun..

szr

Tavsiyelerin ve yardımın için teşekkür ederim , sağol abi ; Allah sana da uzun yıllar motosiklete binmeyi nasip etsin

Saygılar:)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sinüzit leri azmayan motorcu varmı diye bir soru sorsam?.....

Eminim ki yok olacaktır cevap.........

Bu konu epeydir kafama takılıyor ; özellikle motosiket üzerinde yıllanmış yaşı 40 ı geçmiş:p abilerime sormak istiyorum. Siz de romatizma, böbrek ve diğer iç organlarda motosikletten dolayı bi sorun bi hastalık çıktı mı:silent:

Ailede büyüklerim hep der ki: ''Oğlum hava soğuk binme motora bi kere yel girdi mi ilerde çekersin acısını '' şeklinde laflar işitiyorum ; var mı böyle birşey , var ise nasıl korunmalıyız pratik korunma yöntemleri var mıdır ya da soğuk ve rüzgarlı havalarda binmeyecek miyiz

(Motosiklet montu ve pantolonum var ama yinede üşüyorum , gazete koymak falan işe yarar mı vs..)

Ümmet Abi özellikle senin yorumunu çok merak ediyorum:p

çok doğru düşünüp iyi bir soru sormışsun cevabı çok basit aslında cevap sorurunun içinde ( eskiden nekadar kaliteli elbise vardı ? tabiki yoktu ) hava şartlarına göre giyinirsen (tabi mantıklı olanda bu) bence hiçbirşey olmaz... kronik hastalıklara gelince ben uzun zamandır biniyorum hiçbir problem le karşılaşmadım ( motora biner ken motorun hakkını vericeksin derler ya sende gezerken kendi hakkınıda vermelisin bence )

böbrek konusunda en iyi çözüm bi tane bellik almak rüzgardan tamamen koruyacaktır böbreklerini =)

Ben motosikletimi aldıktan sonra bir süre normal kıyafetlerle dizlik ve dirseklik ekipmanları ile kullandım. Uzun mesafelerde kaç kat kalın giyinirsem giyineyim hala üşüyordum. Hava almayacak şekilde yağmurluk bile üste geçirdim ama nafile....

Sadece kışlık motosiklet kıyafetleri ile korunabiliyorsun. Alt-üst motosiklet kıyafetlerini en soğuk havalarda (içliksiz) giydiğimde üşümüyorum, tam tersi içinde terliyorum.

İyi bir konuya değinmişsin... Motosiklet kıyafetleri sadece güvenlik açısından değil bu tür kronik hastalıklar için de giyilmelidir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
rüzgardan bu kadar çok korkmalı mıyız?

doğru ekipmanla korkmana gerek yok, aksi taktirde rahatsızlıklara yol açabilir ileride. açar değil, açabilir.

bu ara benim ellerim çok üşüyor umarım bi sorun yaşamam ilerde.kışlkık eldiven alayım dedim satıcı firma temin edemiyor:cyclopsan

motora bindiginiz ilk gunden itibaren kıyafetlerinize dikkat edin. kaliteli kıyafetler giymeye calısın banyodan sonra motora binmeyin yaz kıs binin hic bisi olmaz. sokakta yuruyen bir insandan inanin daha saglıklı olursunuz. gecenlerde bi otobuse bindim allahın o ne cile . iceride montumla sucuk gibi terledim disari bi ciktim ruzgar bi carpti neredeyse tutulacaktim . kıyafetlerinizi teker teker giymekten usenmeyin
sevgiler

szr

doğru ekipmanla korkmana gerek yok, aksi taktirde rahatsızlıklara yol açabilir ileride. açar değil, açabilir.

Doğru ekipman nedir ; esasında bnm en çok üşüyen bölgeler baldır ,kalça ,bacaklar ve mont giyindiğim ve maske taktığım halde sanki kaskın arka tarafından sırtıma doğru usul usul rüzgar girdiğini hissediyorum ; gazete kağıdı falan koyacağım artık:) ama özellikle bel ile diz arası giyilebilecek yün kıvamında bişey sorunu çözebilir , ne dersiniz.

ben ne kadar elbısemı gıysemde yıne de gogsumden alıyorum ruzgarı genelde uzun yola çıkarkene içten bırde gazete koyuyorum hasta olmaktansa en ıyısı

Bu sorunlar hernekadar kışın gündeme gelsede aynı tedbirler yaz içinde geçerlidir arkadaşlar.
Havanın sıcak olması bişeyi değişirmiyor maalesef saatte50 km üzeri aldığımız rüzgar özellikle eklem ve kaslarımızıa zarar veriyor bu bilimsel bir gerçek.
Dolayısıyla ekipmanlarımızı yazlık ve kışlık şekilde alıp her mevsimde istisnasız giymemiz gerekli.Bunlar herpimzin bildiği ama çok azımızın uyguladığı gerçekler.
Şimdi kış mevsimine geldiğimiz bu dönemde hem rüzgar hem soğuk hemde yağmur bu sorunları katmerliyor.Peki çözüm nedir bol para:)
Evet paranz varsa eksi 15 dercede bile üşümeyeceğiniz malzemeler var artık.
Ancak ortalama önlemler de şunlar:
4 mevsim değil gerçekten kış şartları için yapılmış kıyafetiniz yoksa mevcut kıyafetlerinizi destekleyecek termal içlikler kullanabilirsiniz.Vücudunuzu her bölgesi için bu ürünler var.
Ve kaliteli içlikler yaklaşık 200€ civarında.
Diğer bir alternatif bizim askerde dağda kullandığımız ve %100 pamuk yada yün olan iç çamaşırları mantık olarak termal giysilerle aynıdır.
Ancak sıcak bi yere girdiğinizde gerçekten sıcak olur:)
Unutmayın beden en çok kafa el ve ayaklardan ısı kaybeder bunlar içinde kışlık bot,yün ya da termal balaklava ve su geçirmez kışlık eldiven tek çözüm...
Ayrıca bellik dediğimiz ve aslında böbreklerimizi korumak için üretilen korumalarımızıda ilerde böbrek iltahabı,üşütmesi gibi sorunlar yaşamamak için mutlaka ve mutlaka takmamız gerekir.(belliğin diğer bir alternatifi yün bel kuşağı dicem ama olmayacak:))
Ha bunları kullanmadan binilir mi binilir ama yoğun olarak kullanısanız 45-50 yaşından sonra şiddetli eklem diz ve kas ağrılarına hazır olun ve bırakın o dönemden sona motora binmeyi ağrılardan yürümek bile işkence olacaktır.

Son düzenleme:

asm

Motoru pantolonsuz ve montsuz kullandığımda (yeni motorcu iken) her yerim sızlıyordu evde kendime zor geliyordum.

Şimdi montu ve pantolonu giyince ağrı,sızı kalmadı.(ayaktan gene soğuk giriyor gerçi uzun bir çizme,bot olmadığı zaman)

Ekipmanların faydası açık. Hiç yoktan iyidir en azından

+3 derecede otobanda 170km gittim. Montumun aktında sadece ince bir penye vardı. Ayağımda da pantolon içine bişi giymemiştim. Yer yer 150-170km hız yaptım. Hiç üşümedim, vardığımda terlemiştim. Kıyafet sadece kazadan korunmak için değildir unutmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar