kredi kartları yıllık aidat

ohhhhh canıma değsin.Haberi dinleyince içimin yağı eridi.
canına tak eden bir vatandaş , uğraşacak bir avukat sayesinde mahkeme kararı sonucu kredi kartı yıllık aidat bedelini öttürmüş...
malum .. emsal kabul edilecek bir durum

darısı bizim köprü-otoban ücretlerine

yanlız bankalar alınan hukuk kararlarını emsal benimsemıyorlar.sende basvuracaksın sen de kazanacaksın ancak öyle olur:)

Arkadaşlar boşuna sevinmeyin.
Bankalar bir yolunu bulup o parayı bizden bir şekilde alırlar.

Size 2007 yılında geçen bir anımı anlatayım.

Bir vatandaş dava açıp kazandı ve aidat ücretini geri aldı.Bir arkadaşım bu kararı emsal gösterip parasını geri aldı (O dönemde daha bankalar uyanmamıştı, bu karar bir kişi için, gidin siz de dava açın demiyorlardı)
Arkadaşım bana -"sen de paranı geri al" dedi ben "hayır "" dedim.
Aradan 2 ay geçti, arkadaşa bir extre, HİZMET BEDELİ adı altında daha fazla para istediler ve aldılar.

Türkiye'de bankalar aç gözlü, sırf vatandaşı soymak için fikir üretiyorlar.
Örneğin EFT yapıyorsunuz, ücret veriyorsunuz.
Karşı taraf parayı alacak, ana... en az 15-YTL de karşı taraftan para kesiyorlar.
neymiş, parayı aynı gün alınca ücret kesiliyormuş, parayı gönderen ücret verdi ya!

yapma yawww
bende dava açacağım.....sonra önceki bu karar sayesinde emsal gösterek kazanacağım.....

aslında 2 dak. düşününce. arkdaşın dediğine hak vermemek içden değil.
bir yolunu bulacaklar elbet...
olsun ama yinede haber çok hoşuma gitti....

Son düzenleme:
Sizin imzaladığınız sözleşmede belirtilmeyen hiçbir ücreti hesabınızdan kesemezler.Bunun adı hırsızlıktır.Göz yummasın kimse.Ama ayakta uyuduğumuz için boyuna geçiriyorlar bize.Daha da çok geçirecekler malesef :pr:

maselef... bu yüzden takip edebileceğiz kadar kart sahibi olmalıyız...2 yeterli bir sayı gibi.
lanet olsun içindeki insan sevgisine , hakkaniyetli para kazanmanın dışında her fırsatta geçiren ticaret ve hizmet anlayışına yuh diyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar bir bankacı olarak açıklama yapma gereği duydum, alınan kararla sanki üyelik aidatları yasal değilmiş gibi haberler yapılıyor. Karar Kart yani Kredi sözleşmesinin 12 punto ve bold yazılmamasından dolayı alınan bir karar. Tüketici kanunu gereği bu tür sözleşmeler 12 punto ve bold yazılmak durumunda, bu tür davalar başladığından beri yaklaşık 5 senedir tüm bankalar sözleşmelerini bu tür hale getirmiştir. eğer sizinki eski sözleşme ise kanunen uygun olmayan sözleşme ile haklı duruma geçersiniz yoksa yeni sözleşme ile şekil şartları da tam uygundur. Ayrıca çeşitli bankaların (benim bankamda örneğin aylık ortalama 300 ytl harcamanız varsa şubeler hemen iptal edebiliyorlar) bu ücretin alınmaması için çeşitli imkanları var, yıllık hesap işletim ücretlerinde de bu şekilde. Üyelik aidatları 2001 krizi öncesi 3-5 ytl civarı idi, krizi sonrası çoğu bankamız yabancılara satıldı, ben satılmayan birinde çalışıyorum; bizim bankaları alan yabancı bankalar faizlerin düşük olduğu masraf ve komisyonlarla geçinen bankalar dolayısı ile sistemlerini bize uyguluyorlar. Yurtdışına çıkanlar bilir, her bankacılık işleminizde çok yüksek meblağlar öderseniz, Türkiye deki gibi bankalarla çalışmayayım deme imkanınız yoktur, tepenize binerler. O yüzden bu bankalar gak desler komisyon guk deseler masraf alırlar ki, alınan ücretleri duysanız şaşarsınız, biz fazla zengini bir ülke olmadığımız için alınan ücretler çok can yakmakta, takibe uğrayan icra gelen vatandaşları gördükçe içiniz yanar, yani piyasa çok kötü ve herkes anormal şekilde borçlu durumda.
Ayrıca bir şey daha söylemek istiyorum, sadece ADSL kullanabilmek için telefon hattı bağlatıyorsunuz ayda 13 ytl ödüyorsunuz yılda 156 ytl eder. Üstelik bunu hazır altyapının üstüne konan telekomu satın almış yabancılar kuş misali ödüyoruz, Cep telefonu faturanıza bakın gerçek borcunuz gelen faturanın nereyse %40 dır, diyeceğim şudur ki Banka aidatları ile gözümüzü kör edeceklerine asıl cebimizi sömüren diğer kesintiler ve dolaylı vergilere de ses çıkarılabilinsin. Yoksa istemiyen kart kullanmaz aidatta ödemez, ama maalesef toplumumuz refah toplumu olmadığı için kart kullanmakta (alışveriş değil kredi aracı olarak) ve gittikçe batmaktadır, sorun buradadır. Ha bu arada en çok kazıklayan bankaları nasıl tespit edersiniz :) Şöyle ki brüt karı diyelim 3 birim ama net karı 1 birim olan banka fazla komisyon ve masraf karı elde etmemiştir Ama brüt karı 3 birim net karı 2,5 birim ise bu banka komisyon ve masraftan iyi geçiriyor demektir. Hepinize Kart borcu olmıyan, kredi kullanma ihtiyacı olmayan, kredi değil birikim hesabı yapılabilen günler dilerim.

3 tane çocukluk arkdaşım bankacı, banka personelinin avantajlarınıda dezavantajları aktif olarak gördümlüğüm var...
bankalarımızın yabancılara satılmasından nefret ediyorum. Kredi Kartı aidat konsunda arkadaşımızın verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim. Haber bültenindeki bilgilerin eksikliğini birdaha ispat etti. Bankasız bir yaşam pek mümkün görünmüyor ama içindeki banka düşmalığı yüzünden habere çok sevindim :)
Sözleşmede yazanları kabul edip sonrada mızıkçılık yapmakda tabiki hakkaniyetli değil...ama kart verirkende üyelik bedelinide hallederiz diyip yuvarlamakda doğru değil banka uygulamalarındaki resmi olmayan uygulamaları hepimiz biliyoruz
yurdışı karşılaştırmalarına gelince....yazmak kitap olur sanırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar