Arkadaşlar bir bankacı olarak açıklama yapma gereği duydum, alınan kararla sanki üyelik aidatları yasal değilmiş gibi haberler yapılıyor. Karar Kart yani Kredi sözleşmesinin 12 punto ve bold yazılmamasından dolayı alınan bir karar. Tüketici kanunu gereği bu tür sözleşmeler 12 punto ve bold yazılmak durumunda, bu tür davalar başladığından beri yaklaşık 5 senedir tüm bankalar sözleşmelerini bu tür hale getirmiştir. eğer sizinki eski sözleşme ise kanunen uygun olmayan sözleşme ile haklı duruma geçersiniz yoksa yeni sözleşme ile şekil şartları da tam uygundur. Ayrıca çeşitli bankaların (benim bankamda örneğin aylık ortalama 300 ytl harcamanız varsa şubeler hemen iptal edebiliyorlar) bu ücretin alınmaması için çeşitli imkanları var, yıllık hesap işletim ücretlerinde de bu şekilde. Üyelik aidatları 2001 krizi öncesi 3-5 ytl civarı idi, krizi sonrası çoğu bankamız yabancılara satıldı, ben satılmayan birinde çalışıyorum; bizim bankaları alan yabancı bankalar faizlerin düşük olduğu masraf ve komisyonlarla geçinen bankalar dolayısı ile sistemlerini bize uyguluyorlar. Yurtdışına çıkanlar bilir, her bankacılık işleminizde çok yüksek meblağlar öderseniz, Türkiye deki gibi bankalarla çalışmayayım deme imkanınız yoktur, tepenize binerler. O yüzden bu bankalar gak desler komisyon guk deseler masraf alırlar ki, alınan ücretleri duysanız şaşarsınız, biz fazla zengini bir ülke olmadığımız için alınan ücretler çok can yakmakta, takibe uğrayan icra gelen vatandaşları gördükçe içiniz yanar, yani piyasa çok kötü ve herkes anormal şekilde borçlu durumda.
Ayrıca bir şey daha söylemek istiyorum, sadece ADSL kullanabilmek için telefon hattı bağlatıyorsunuz ayda 13 ytl ödüyorsunuz yılda 156 ytl eder. Üstelik bunu hazır altyapının üstüne konan telekomu satın almış yabancılar kuş misali ödüyoruz, Cep telefonu faturanıza bakın gerçek borcunuz gelen faturanın nereyse %40 dır, diyeceğim şudur ki Banka aidatları ile gözümüzü kör edeceklerine asıl cebimizi sömüren diğer kesintiler ve dolaylı vergilere de ses çıkarılabilinsin. Yoksa istemiyen kart kullanmaz aidatta ödemez, ama maalesef toplumumuz refah toplumu olmadığı için kart kullanmakta (alışveriş değil kredi aracı olarak) ve gittikçe batmaktadır, sorun buradadır. Ha bu arada en çok kazıklayan bankaları nasıl tespit edersiniz

Şöyle ki brüt karı diyelim 3 birim ama net karı 1 birim olan banka fazla komisyon ve masraf karı elde etmemiştir Ama brüt karı 3 birim net karı 2,5 birim ise bu banka komisyon ve masraftan iyi geçiriyor demektir. Hepinize Kart borcu olmıyan, kredi kullanma ihtiyacı olmayan, kredi değil birikim hesabı yapılabilen günler dilerim.