Kredi Kartı Aidatları ?

Bugüne kadar ödediğimiz yıllık kart aidatları , bir dilekçe yazılıp ilgili kuruma gönderildiğinde bize geri ödeniyormuş sanırım..Bu konu hakkında beni bilgilendirebilecek olan var mıdır acaba ? Nasıl ve nereye başvuracağım gibi ? Daha doğrusu bu haber kesinlik kazandı mı ?:silent:

benim bildiğim mahkeme yoluyla geri alabiliyorsun belki bi ihtimal tüketici haklarını koruma komisyonu dilekçeyle senin yerine vekaleten ilgilenebilir

Axess kredi kartı olan arkadaşlar bankanın müşteri temsilcisini arayıp en son ödediğim yıllık üyelik ücretinin kartıma iadesini istiyorum derse işlemi hemen yapıyorlar. Geçmişe yönelik olanlar için mahkeme gerekiyor sanırım.
Ben bir hafta önce aradım son üyelik ücretinin kartımdan kesilmesini iptal ettirdim.

müşteri temsilcileri aracılıgı ıle,
veya şahsen bankaya müracat et ve orada danış...

müşteri hizmetlerini ara ve yıllık kullanım bedeli kesildiği için kredi kartını kapatmak istediğini söyle hemen geri iade ederler. buna rağmen iade etmezlerse mahkemeye ve tüketici haklarına şikayet edeceğini söyle.

birde bu kullanılan kredilerle ilgili benim bir sorum olacak; geriye dönük 10 yıl içerisinde çekilen kredilerin masrafları iade ediliyormuş. çekilen her bir kredi için ayrı ayrı mı başvurmam gerekir yoksa sadece tek bir kere başvurmam yeterli midir? yani ben geriye dönük 10 yıllık dönemde 3 defa kredi çektim 3'ü içinde ayrı ayrı mı başvurmalıyım tek bir kere başvursam üçününde kesintisini geri alabilir miyim?

bankanın müşteri temsilcisiyle görüştüm,konuyla ilgileneceklerini ve en kısa zamanda bana bilgi verileceğini söylediler.umarım gerçekten ilgilenirler :silent: bilgilendirmeler için teşekkürler :rendeer:

Sözleşmen geçerli ve tamsa, banka vermek istemezse istediğinle kalırsın :) Çıkan haberlerde hiç bahsedilmez neden mahkemenin neden bu kararı aldığını, gerekçeli kararını...

Sözleşme Tüketici kanununa ve Kredi kartları kanununa uygunsa hiç bir mahkeme sizi haklı görmez. İadelerin çoğu sözleşmenin bulunamaması, 12 puntodan küçük eski sözleşmelerin olması (ki bankalar kart yenilediklerinde yeni sözleşmeyi de gönderiyorlar size imzalamazsanız teslim alamıyorsunuz) gibi sözleşmelerin hukuğa aykırı olması.. Eğer sözleşmem şekil şartlarını taşımıyor, 8 senedir yeni sözleşme imzalamadım diyorsanız şansınız var, hatta kart borcunu bile size yüklemeleri hukuksuzluktur (sebepsiz zenginleşme davası açarlar o ayrı) ama sözleşmenizde şekil şartları tamsa hiç bir şey elde edemezsiniz..

Bu haberlerde tv ve medyanın rating kaynağı oldu, tıpkı tüketici kredisi komisyon haberleri gibi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar