Kredi dosya masrafları

Öncelikle Selamün Aleyküm abilerim, kardeşlerim. Şimdi konumuza gelecek olursak babamın çekmiş olduğu bir sürü kredi var

ve bu kredilerin dosya masrafları geri alınıyormuş. Bu nasıl oluyor? Yapan bilen varmıdır? İnternette biraz dolaştım ama

açık bir şey bulamadım. Bilgisi olupta esirgemeyenlere şimdiden çok teşekkürler.
:)

bankadan dosya masrafi kesildigini belirten kagit aliyorsun. (parayla) sonra onu tuketici mahkeme heyetine veriyor ve bekliyorsun. ben 1.5 sene bekledim ing bankasini 780 lira idi alman gereken rakam ve sonunda aldim.

daha detayli arastirmayi google amcadan yapabilirsin.

Merhaba,

Önce bankaya dilekçe yazıyorsun. "...." numaralı tüketici kredisi kullanımım da tarafımdan alınmış olan dosya masraflarının ödenmesini istiyorum diye. Bu dilekçenin örneği internette var, oradan alabilirsin :) Sonrasında bunu bankaya gönderiyorsun. Onlarda size cevap olarak ödemiyoruz diyorlar (Direk ödeyeni görmedim :D ). Sonra bu yazı ile birlikte Tüketici Mahkemesine başvuruyorsun. Sonrasında gerisini onlar hallediyorlar. Ancak nikelenjelo'nun dediği gibi biraz zaman alıyor ;)

bankadan dosya masrafi kesildigini belirten kagit aliyorsun. (parayla) sonra onu tuketici mahkeme heyetine veriyor ve bekliyorsun. ben 1.5 sene bekledim ing bankasini 780 lira idi alman gereken rakam ve sonunda aldim.

Bu 1.5 sene beklemek o kadar sıkıntı değilde 2015'ten sonra geri alınamıyacak diyorlar, ben işlemi şimdi başlatsam daha sonra devam eder mi?
Bir de google'dan baktım ama net bir şey bulamadım daha doğrusu yazdıkları bayağı bir resmi olduğu için anlamadım. Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkürler. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:45 ----------

Merhaba,

Önce bankaya dilekçe yazıyorsun. "...." numaralı tüketici kredisi kullanımım da tarafımdan alınmış olan dosya masraflarının ödenmesini istiyorum diye. Bu dilekçenin örneği internette var, oradan alabilirsin :) Sonrasında bunu bankaya gönderiyorsun. Onlarda size cevap olarak ödemiyoruz diyorlar (Direk ödeyeni görmedim :D ). Sonra bu yazı ile birlikte Tüketici Mahkemesine başvuruyorsun. Sonrasında gerisini onlar hallediyorlar. Ancak nikelenjelo'nun dediği gibi biraz zaman alıyor ;)

Hmm sanırım anladım, ilgilendiğiniz çok teşekkürler, sağolun. Tekeriniz düz bassın. :)

hsk

3.000 tl altında ise masraf bankadan krediye ait belge alıyorsunuz o belge yi hakem heyetine veriyor sunuz hakem heyetleri Kaymakamlık binaları içinde oluyor. Arayıp yada Msj atıp bilgi isteyenler çok kesinlikle bilgi vermeyin.

şu dekontla hakem heyetine başvuruyorsun diyen arkadaşlar acaba bu işlemi yapmışlarmı merak ettim...
böyle yanlış bilgi verenler yüzünden aynı şekilde gittim ve sonuç alamadım.
nedenmi;yukarda bir arkadaşımızında belirttiği gibi önce bankaya örneği verilen dilekçeyi ptt'den iadei taahütlü olarak göndererek para iadesini talep ediyorsun.sonra gelen olumsuz cevap ve dekont ile kaymakamlıklarda bulunan hakem heyetine gidiyorsun,bu belgelerle beraber orada verilen dilekçeyide doldurup 1 asıl ve 1 fotokopi olmak üzere 2 nüshayı hekem heyetine bırakıyorsun.oradan numara veriyorlar ve beklemeye geçiyorsun.sonuçlandığında posta yolu ile bilgi veriliyor.
hadi kolay gelsin...

Merhaba,

dilekçeyi xxx bankası genel müdürlüğüne mi, yoksa xxx bankası üst bostancı şubesine mi (yani kredinin çekilmiş olan şubesine mi) göndermek gerekiyor?

dilekçeyi xxx bankası genel müdürlüğüne mi, yoksa xxx bankası üst bostancı şubesine mi (yani kredinin çekilmiş olan şubesine mi) göndermek gerekiyor?

Örneğin ;

Garanti Bankası İstanbul ili Sefaköy şube müdürlüğüne

gibi yazman yeterli. Krediyi hangi şubeden kullandıysan orayı yazıyoruz:)

Yukarıda vermiş olduğum linkte örnek dilekçeler var.

Bir bankacı söylemişti banka daha sonradan karşı dava açıp parayı fazlasıyla geri aliyormuş tam olarak bende bilmiyorum

Bir bankacı söylemişti banka daha sonradan karşı dava açıp parayı fazlasıyla geri aliyormuş tam olarak bende bilmiyorum

Bu konuda bir bilgim yok. Ancak dosya masrafini mahkeme karari ile aldigindan oturu bu sekilde bir geri odeme olacagini sanmiyorum. Temyiz istemiyle dava acilabilir. Tabi bu da davayi dusurmek icin yapilir. Henuz bu sekilde karsi dava acildigini duymadim :) Yine tekrarlamakta fayda var, bu konuda bilgim yok. Hukukcu arkadaslar daha kesin bilgi verebilirler :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben esim ve benim kullandigim toplam 4 kredinin masrafini faiziyle catir catir aldim.
Cektigin subelerden ilk odeme dekontunu al orada kesilen dosya masrafi miktari belli oluyor.

Tek tek subelere dilekce yaz. İste su nolu musteriyim su tarihte su kadar kredi kullandim, su kadar masrafin yasal faiziyke birlikte tarafima iadesi ustiyorum diye.
Tum bilgiler dekontta var.dilekce Fotokopilerini al, tek tek subelere iadeli tahatutlu yolla, sonra yanit gelcek, o yanitla bir hakem heyetine git onlar karar cikarcak karari bankaya yollucak banka cayir cayir oduyor. Sadece garanti odemedi, 3 banka telefon edip subeye cagirdi faiziyle bir hesaplayip odediler. icraya verdim,garantiyi, icrayi kabul etmediler itiraz davasi actilar mahkemeye ciktim tek celsede hakli bulundum, sonra faizin faizi ve yaptigim icra dosyasi masraflari ile birlikte toplu odediler essekler gibi :mrgreen:

Ama simdi bu 4 bankanin kara listesindeyiz esime ve bana ne kredi nede kredi karti veroyirlar, cokta umrumuzda degil kart alip kredi cekicek 30 tane banka var piyasada

hocam bankadan dekontu ne şekilde aldınız, herhangi bir şubeye başvuru yaparak alınabiliyor mu, yoksa krediyi çektiğimiz şubeye mi gitmemiz gerekli? ayrıca ücret aldılar mı?

hocam bankadan dekontu ne şekilde aldınız, herhangi bir şubeye başvuru yaparak alınabiliyor mu, yoksa krediyi çektiğimiz şubeye mi gitmemiz gerekli? ayrıca ücret aldılar mı?

işte zurnanın zırt dediği yer,çoğu ahlaksız banka utanmadan 60-70TL civarı bir fiyat istiyor.Ben yapı kredi'den aldım sadece dekont ücreti 50krş aldılar.sevmem ama takdir ettim...

işte zurnanın zırt dediği yer,çoğu ahlaksız banka utanmadan 60-70TL civarı bir fiyat istiyor.Ben yapı kredi'den aldım sadece dekont ücreti 50krş aldılar.sevmem ama takdir ettim...

Az önce Vakıfbank'tan döküm istedim 52,50 TL istedi, kredi masrafı da 125 TL imiş. 125 TL için 52,50 TL döküm masrafı isteniyor, böyle bir saçmalık olmaz.
Aynı zamanda Şekerbank'a da uğradım. Krediyi başka bir ilin şubesinden aldığım ve hesabın pasif olduğu için detaylı döküm veremediler ama saolsunlar işim görülsün diye ekran çıktısı verdiler ve orada alınan ücret gözüküyor (250 TL), herhangi bir çıktı döküm masrafı da almadı.

Her banka kafasına göre uygulama yapıyor, araştırdığım kadarıyla asıl olan bankaların bu dökümü ücretsiz vermesi gerektiğidir.
Bir arkadaşla birlikte gittim, o henüz krediyi ödemeye devam ediyor, onun masraflarını gösterir dökümü ücretsiz verdiler, ancak kredinizi, kapattıysanız ücret istiyolar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Verin ne kadar döküm masrafı isterlerse, nasıl olsa geri alacaksınız kuruşuna kadar, Hakem heyetine vereceğiniz dosyaya döküm masrafı alındığına dair dekontu eklemeniz yeterli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar