Kredi çıkar mı?

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Arkadaşlar,Findeks kredi notum:1410 az riskli grupta yer alıyorum,kredi kartı ödemelerini geciktirmeden yatırıyorum.Öğrenciyim part-time olarak babamın yanında çalışıyorum,SGK'm işliyor 10.000 tl gibi ihtiyaç kredisi 36 Ay vadeli çıkma ihtimali var mıdır?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Finansbankı dene derim enpara bana veriyor ama 10000 36 ayda 17-18 olarak ödersin söyleyeyim 36 ay uzun bir vade

1 sene geçmeden pişman olursun para biriktir bence öğrenciyim diyorsun düzgün bir gelirin olmadığını varsayıyorum

Kredi skoruna göre kredi çekebileceğin bankaları önerebilirim. Faiz oranları çoğunun ortalaması aynı zaten. Buradan bakabilirsin

Geleceğin sanayicisi ve iş adamı o ışığı sende görüyorum. Bu yaşta kredi notu, kredi kartı, kredi falan filan araştırmalar sen işi çözmüşsün.

amcama daha geçen gün çekdik ihtiyaç kredisi zaten ev araba vermiyorlar artık kolay kolay 40 bine 12 ay 48 bin lira geri ödemeli çekdi.. bence çok fazla idi.. 36 ay çekseydi artık düşünemiyorum herhalde 40 bine 60-70 bin geri ödemeli falan çekerdi..

Motosikleti
D400
10 bin TL düşük bir miktar, akbank / fiba bank tarzı kredi vermeye hevesli bankalar var.

10 bin tl i 36 ayda ortalama 15 bin tl olarak geri ödeyeceksin ne yazık ki.

valla dostum bireyselcinin insiyatifine kalmış.Senin notundan daha düşük notu vardı bi arkadaşımın 50 bin çekti geçen sene.Tanığın esnaf falan varsa büyük ölçekli iş yapan onların samimi oldukları bireyselciler oluyo.hiç sorun olmadan çıkarırlar.

Kredi almak iş değil 36 ay çok uzun bir vade 10.000 e 18.000 TL ödersin yazık sen paranı biriktirmeye devam et en iyisi bulaşma bankaya

Sigortan yatırılmaya yeni başlamadıysa (1 yıl diyelim)
Puanın 1400 uzeriyse,
Banka kredileri risk toplamın yok denecek kadar azsa,
Asgarı ücret düzeyinde bir bordro veya maaş gösterir belge ile başvurduğunda %100 çıkar.

Karari, ne götürür ne getirir hesaplari kendi bileceğin iş o kısmına bişey diyemem.

.....................................

Duzeltme: Yukarida ogrenci olmani atlamisim, işin part time olmasi sorun degildir.Fakat calışan değil öğrenci goruneceginden kredi veren kuruluşun insiyatifinde değerlendirilip,öğrencilik sebebiyle verilmeme ihtimali de var..Çalışan bir kefil istenebilir.

Son düzenleme:
Geri dönüş olarak düşünen arkadaşlar, acaba 3 yıl önce motor fiyatlarını biliyorlar mı?
Faizler düşük çekilebilir.

Fiyatla kıyas motor alımı için öngörüldüğü üzere yapılmıştır. Ancak yatırım için yinede çekilebilir

Ev almak ,iş kurmak ,acil sağlık sorunları, eğitim, evlilik dışında bir amaç için kredi çekme. Motosikletmiş, otomobilmiş vs bunlar boş işler. Olmasa da olur. İlla almak istiyorsan paranı biriktirip öyle al. Ama daha 18 yaşında gereksiz borç yükü altına girme.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
40 bin çek 12 ay vade ile, 10 bin kadarını kullan, 30 bin kadarıyla dolar al. her taksit döneminde 30 bin doların gerekli miktar kadarını bozdur öde. zaten kullandığın 10 bin tl ve faiz miktarı son taksitlere denk geleceği için sanki 6 ay peşinatsız 6 ay vadeli 10 bin tl çekmiş gibi olacak.

bir an aklıma geldi de yazdım yani hesap yapmaya üşeniyorum şimdi, birileri sağlamasını yaparsa belki mantıklı bir işlemdir :)

edit hadi kaba taslak hesap yapayım. 40 çektin faiz ile 60 geri ödeyeceksin diyelim 12 ayda. 10 kullandın ve elde kaldı 30 bin lira. aldın doları ve etti elinde 5 bin dolar.

12 ay 60 bin lira ödemesi aylık 5 bin lira yapar ve buda 800 dolar falan. zaten elinde var 5 bin dolar buda seni yaklaşık 6 ay götürür. 6 aylık ödemen hazır. sen çalışıp 7. ve 8. ayları biriktirmenin yoluna bakacaksın.

formül bu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar