krank yatağı problemi yardım

merhaba arkadaşlar.150 zat motorumun şansumanından ses gelıyordu demır sürtme sesi gibi yüksek bır ses en sonunda motor yolda gıderken kasılde ve bır daha çalışmadı motorcu komple motor yaptı (krank ve yatağı hariç) motordan 10 gun sonra yıne aynı ses gelmeye başladı şimdide krank yatağı boşluk yapmış tornalanıcak dıyor. bu sorun doğrumudur? torna ile performans verıcekmı tekrar motor? yaptırayımmı?
teşekkürler

motor yapan tamirci görmemişmi arkadasım 1 hafta sonra nasıl yatak dağıtıyo motorcu işi sakat yapmıstır bence

sesten anladım dıyo ben ısrarla soledım krankta problem var pıstonlar fılan o yuzden dağıldı dıye adam ınatla krank değil dedı ve bakmadı şimdi başka motorcuya gotursem motor ındırme parası alıcak yıne bu tornacı duzltınce yatağı sorun gıdıcekmı performans verıcekmı acep ?

performans olarak bilemicem kardeşim ama sen tornaya götürdüğünde gene birsürü masraf cıkacak baska tamirciyi dene derim

100 lira motor indirme parası bi şerefsiz tamırcı yuzunden bı ton extra masrafa gırdım dahada gırmem gerekırse dükkanın içinde yakarım o motoru

kardeş performans olarak değişmez sanırım çümki yanma odasının çapı değişmiyor bu işlemde hatta yatağı değilde pistonu tornalarsa motorunun cc si küçülür, eğer yataktan tornalarsa acılan boşluğa etek giydiriyorlar ozaman bir değişiklik olmaz ben büyle biliyorum daha iyi bilen arkadaşlar yanlışım varsa zaten düzeltirler umarım yardımcı olabilmişimdir

cevabın için teşekkürler.krank yatağı nasıl genişler onu anlamadım

çok çok özür dilerim :pr::pr: yanlış anlattım benim anlattığım piston ve yatğı için ama krankın yatağınada tornalarsa talaş kaldıracağı için bir boşluk oluşur onada sanırım bir oarca ayarlayıp boşluğu doldururlar ama benim tavsiyem ustaya nası bir iişlem yapacağını sor ve sana detaylı anlatsın tabi aynı ustaya gidersen anlatacağını hiç sanmam baksana seni dinlememiş bile

nerden denk geldım bu ustaya (usta denilemez aslında ama) bu yatağı satın alamazmıyız nereye bağlı yatak

kardeş istersen avcılarda iyi bir usta var işini iyi yapıyor metrobüs durağının hemen karşısında moto mert di sanırım kartı yok şimdi yanımda

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yetkili servis işi bu, değerlerine göre krank ana muylusu aşınmış da olabilir,krank yatağını tornalatıp başkasını yerleştirince de hassas ölçüm gerek.

başka yere goturemem şuan motor ındırme parası bı ton işcik fılan ıstıcek bu adama yaptırıcam ama ensesınde olucam sureklı mademkı ince iş bu krank yatağı tornalaması yakından ılgılenıcez. cevaplarınız için teşekkür ederim.

cevabın için teşekkürler.krank yatağı nasıl genişler onu anlamadım

krank bilyasındaki bozulmuş ise, vuruntu krank bilyalarının yatağını zedeler ve bolarır. Bizde böyle durumlarda sadece krank yatağını şişirerek alıyoruz.
çok büyük yatak bozulmasında ise sarı çekilir densede bence sadece o tarafın karter kapağını değiştir tamamdır.
Ustaların çoğu yatak bolarmış sanayiye gidecek der ve sadece tamirhanede şişirerek o boşluğu aldırır :))). Daha büyük bolarmalarda sarı çekileceğine en iyi ve sağlıklısı karteri değiştirmektir. Sarı yeri düzgün çekilmesi lazım eğer hatalı yapılırsa ilerde krankı yersin. En akıllıca olanı karteri değiştirmen...
o usta bolarma varsa daha önce söktüğünde onu bilmesi lazım. motor söküldüğünde biz mutlaka krakta ve biyel kolunda boşluk olup olmadığına bakıyoruz. yoksa adamın başına bela olur ve o müşteriden ne hayır gelir nede daha başka yeni müşteri....

bu karterin fiyatı nedir?
yedek parça sıtesınde varmıdır mondialin?
şişirmek nasıl oluyor?
ben ustaya bunları soylıyım bakalım ne cevap verıcek napıcagını fılan ayrıntılı sorayım :)

bu karter motorda krank kutusu olmuyormu?

Son düzenleme:
Krank tornacıya gidecek dediyse ustan ;bu illaki yatak taşlanıp leblenecek vs degildir.zaten kaç liralık parça ki taşlamaya tornacıya gitsin,daha pahalıya gelir.Tornacıya gitme sebebi krank a takacagı pim yada kol için tornacının yapacağı balanslı montaj olabilir.

kol pim filan demediki usta dırek krank yatağı boşluk yapmış doldurulucak dedi bu yatak doldurma olayını yapacağıma direk karter kapağını alırım zaten karterden sürekli yağ damlıyor karter pert gibi

bu karterin fiyatı nedir?
yedek parça sıtesınde varmıdır mondialin?
şişirmek nasıl oluyor?
ben ustaya bunları soylıyım bakalım ne cevap verıcek napıcagını fılan ayrıntılı sorayım :)

mondialin parça listesinde var
resmi yükleyemedim :)))
krankın sabitlenip bağlandığı, blok üstünde krank bilyalarının biraz sıkı geçtiği bir parça. fiyatına baktım bizde kdv dahil 15 $. blokta bilyaların geçtiği yerde bilyalar için yapılmış alüminyumdan sert bir ek var. Yatak dediğimiz zıkkım yani :) bu vuruntularla orası genişler. yandan bir zımba ile vuraram bilyanın yatağa girdiği yere doğru bir şişkinlik oluşturursun. ama sağlıklı değildir. eskiden av10 mobiletlerle mzlerde çok yapılırdı. onlarda bilya yatağı aliminyum olunca hemen şişer olay kapanırdı. Ama bu gy6 serisinde ve diğerlerinde yatak çelik gibi bir malzemeyle yapılmış. şişmeye şişer ama tekrar bolarır. madem söktürdün uygun fiyata blok bulup taktır gitsin. unutma bizde sağ blok 15 $ sola birşey diyemem stokta yok şu an.mondialde sitesinde sol 77 tl demiş sağada 35 tl demiş sakın unutma gy6 formatlı motorun marka olayı Türkiyede Türk olarak wiwi var.bu adam izmirli ve parçaları güzel. bizim dükkanda wiwi ile problem hiç yaşamadık mondial bile çinden getirip ambalajlayıp satıyor.

http://www.ugurmondialyp.com/

yani karter kapağı dediğn krank kutusu oluyor :)
zaten benım motorun altı sureklı vuruodu yağda damlatıo değşse fena olmaz lakın bu damlatma ondanmı ki sol kapaktan akıyor bırazda gerısınden

yani karter kapağı dediğn krank kutusu oluyor :)
zaten benım motorun altı sureklı vuruodu yağda damlatıo değşse fena olmaz lakın bu damlatma ondanmı ki sol kapaktan akıyor bırazda gerısınden

gy6 larda kronik sorunlardan biride yağ kaçırması zaten. adam gibi bir krank kutusu ( o firma öyle adlandırmış :))) aldınmı tak contanı sür sıvı conanı güzelce kapat. krank kutusu açılırken çoğu geri zekalı kutunun altından tornavida ile vurur:)) oda contanın basacağı yüzeyi zedelediğinden yağ kaçırır.
sana şimdiden geçmiş olsun kardeş. inşallah randımanlı yaparlarda kurtulursun. Bir tavsiyede bence sat kurtul çin işinden :))) al bir yamaha rs yada honda bitsin :)))) çin motorlarının derdi motorla bitmiyor kaportası bile bela :))))))

yakından takip etmek gerekicek tamirciyi işi yaparken.
ben 150zat tan memnunum bana sorun çıkarmadı çektiğim hep sözde ustalar yüzünden kaporta filan sağlam benım hor kullanılmasına rağmen yapılsın sorunsuzda burgman 400 fılan almayı düşünüyorum .teşekkürler yardımın için :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:30 ----------

bu arada krank sağ sol kapağın 2 sınıde almam gerekıcekmı yoksa ya sol yada sağ mı alıcam sadece?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar