- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. Aklıma bir soru takıldı. Örnekle anlatayım, 63x62 çap ve stroğa sahip motosikletim var, sıkıştırma oranı 9'a 1. Mesela ben krank milini 1mm daha genişiyle değiştirsem, yani 63x63 yapsam, yanlış hesaplamadıysam sıkıştırma oranı 10.7'ye 1 oluyor, motor hacmi 3cc kadar artıyor.
Bu sıkıştırma oranına motosiklet dayanabilir mi?
Subap kapakçıklarına piston değebilir mi?
Bunu yapmaktaki amacım motoru daha verimli hale getirmek, daha torklu olmasını sağlamak. Sıkıştırma argtığı için devir artar mı? Yoksa strok arttığı için devir azalır mı?
Eğer motor bu sıkıştırmaya dayanamayacaksa, diğer sorulara dayanacağını farzederek cevaplarsanız sevinirim. Bu işlemi yapmayı ciddi ciddi duşunduğumden değil, bu tip teknik konulara meraklı olduğumdan soruyorum.
Başka artı ve eksileri nelerdir?
Bu sıkıştırma oranına motosiklet dayanabilir mi?
Subap kapakçıklarına piston değebilir mi?
Bunu yapmaktaki amacım motoru daha verimli hale getirmek, daha torklu olmasını sağlamak. Sıkıştırma argtığı için devir artar mı? Yoksa strok arttığı için devir azalır mı?
Eğer motor bu sıkıştırmaya dayanamayacaksa, diğer sorulara dayanacağını farzederek cevaplarsanız sevinirim. Bu işlemi yapmayı ciddi ciddi duşunduğumden değil, bu tip teknik konulara meraklı olduğumdan soruyorum.
Başka artı ve eksileri nelerdir?