Krank Konum Sensörü Arızası

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
2016 Model KTM DUKE 250 on beş gün mola verince çalışmaz oldu. MIL ışığı 2 uzun 2 kısa yanıyor. Kitapçığına göre "Krank Konum Sensörü" sorunluymuş. Yakında servis yok, her hangi bir kasabın eline düşmeden fikir alayım dedim. Eski ktm'ci @Motoseverrr, doktor bana bir çare?
(Onuncu sene sonunda nihayet ben de foruma soru sorabildim ya la! 🥱 )

Motosikleti
Ns200 15"
Osman emmi öncelikle geçmiş olsun, ilk olarak akü voltajını ölçmenizi tavsiye ederim.

Akü voltajında sıkıntı yoksa sol statör kapağını söküp okuyucuyu temizlemek ve volan ile arasındaki boşluğu ölçmek gerekir. O boşluk sentil ile ölçülür ve istenilen aralıkta olmazsa krank konumunu sensör okuyamaz.

Bunlarda krank okuyucusu vites müşürü ile aynı kablo demetinde, eğer değişim gerekirse vites müşürü ile okuyucu aynı anda değişir.

Bu kadar derinlemesine girmeden takviye veya dolu şarjlı bir akü ile tekrar denemenizi daha iyi olur, voltaj düşüklüğünden sensörler sapıtabiliyor.

Şu an bütün yorumu okuyucudan bahsettiğiniz için yola çıktım, eğer okuyucu okumazsa volandan sinyal almaz bu yüzdende ateşleme ve enjeksiyon çalışmaz.

Bu aralar galiba Motosiklet.net ailesinin kara günleri. :)

Osman emmi öncelikle geçmiş olsun, ilk olarak akü voltajını ölçmenizi tavsiye ederim.

Akü voltajında sıkıntı yoksa sol statör kapağını söküp okuyucuyu temizlemek ve volan ile arasındaki boşluğu ölçmek gerekir. O boşluk sentil ile ölçülür ve istenilen aralıkta olmazsa krank konumunu sensör okuyamaz.

Bunlarda krank okuyucusu vites müşürü ile aynı kablo demetinde, eğer değişim gerekirse vites müşürü ile okuyucu aynı anda değişir.

Bu kadar derinlemesine girmeden takviye veya dolu şarjlı bir akü ile tekrar denemenizi daha iyi olur, voltaj düşüklüğünden sensörler sapıtabiliyor.

Şu an bütün yorumu okuyucudan bahsettiğiniz için yola çıktım, eğer okuyucu okumazsa volandan sinyal almaz bu yüzdende ateşleme ve enjeksiyon çalışmaz.

Bu aralar galiba Motosiklet.net ailesinin kara günleri.
Sensör kablolarının kontrol edilmesi de gerekir. Hem sensör tarafından, hem beyne girdiği noktadan. Oksidasyon bazen sensör dirençlerini değiştirerek verilerin hatalı okunmasına yada okunmamasına sebep olabilir. 2007 model marea arabamda rolanti sensörünün kablo direnci 0,5 ohmdan yüksek olduğu için rolanti devri dalgalanması yaşıyordum. Hi bir servis çözemedi. Gaz kelebeği dahi değiştirdiler. en sonunda Kabloya pararlel bir kablo daha çekerek direnci 0,5 ohmun altına getirip problemi kökten bitirmiştim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçmiş olsun, inşallah tez ve çok masraf çıkarmadan çözülür.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu aralar galiba Motosiklet.net ailesinin kara günleri. :)
Aküyü şarj ettim. voltajım 12.80 civarında. Sorun yokken çalışan "meyd in çayna" OBD2 cihazı da bağlanmaz oldu. Yarın baltamı nacağımı bileyip ince bir ameliyata girişeyim bakalım n'olucak. Olmazsa kavurma yapıp küpe basıcaaz mejburen.

Motosikleti
Ns200 15"
Sensör kablolarının kontrol edilmesi de gerekir. Hem sensör tarafından, hem beyne girdiği noktadan. Oksidasyon bazen sensör dirençlerini değiştirerek verilerin hatalı okunmasına yada okunmamasına sebep olabilir. 2007 model marea arabamda rolanti sensörünün kablo direnci 0,5 ohmdan yüksek olduğu için rolanti devri dalgalanması yaşıyordum. Hi bir servis çözemedi. Gaz kelebeği dahi değiştirdiler. en sonunda Kabloya pararlel bir kablo daha çekerek direnci 0,5 ohmun altına getirip problemi kökten bitirmiştim.
Benim nazarımda kontrol etmek derken sadece parça değil tesisatta dahil olur ama belirtmem daha doğru olurdu. Bu sensör aynı oksijen sensörü gibi sensör ile kablo demeti birleşik.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
2016 Model KTM DUKE 250 on beş gün mola verince çalışmaz oldu. MIL ışığı 2 uzun 2 kısa yanıyor. Kitapçığına göre "Krank Konum Sensörü" sorunluymuş. Yakında servis yok, her hangi bir kasabın eline düşmeden fikir alayım dedim. Eski ktm'ci @Motoseverrr, doktor bana bir çare?
(Onuncu sene sonunda nihayet ben de foruma soru sorabildim ya la! 🥱 )
Geçmiş olsun. İhtimaller sıralanmış, inşallah çözülüverir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçmiş olsun.
Teknik konulardan hiç anlamam, umarım az masrafla çözülür.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Vay be demek Dükü olanın da çükü tekliyormuş :)

Geçmiş olsun Osman Aga, umarım en ekonomik şekilde çözersin sorununu.
Dükü olan çükü tutmuş... :ROFLMAO:
Konum sensörü neymiş ?
Millet sapıttı iyice.. Yok konum sensörü , yokbilmem ne sensörü.. Ulan adamlar motoru yaparken sensörlerin üzerine yapmışlar motorları..

Geçmişler olsun .. :)

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Aynısının tıpkısından bende de vardı. Akü voltajı normal gösterse de amper düşük olunca yine sapıtabiliyor. Başka bir akü, jumper ya da takviye ile de denemek lazım. Benim sözüme de güven olmaz gerçi; bu işlerden ECU yemişliğim de var geçmişte :D. Dükte devir daim keçesi dışında bir sorun yaşamamıştım aslında.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kim demiş KeyTieM'in parçası bulunmuyor diye? Sadece biraz KALIN ve sportif.
Ayrıca çıkmasını 4.000 TL'ye itelemeye çalışan esnafımızın a.sına da mehmet cengiz koysun.:rolleyes:
mjcp98i.jpg

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Osman amca selamlar,

V Strom 650'de oluşabilen bir problemin sebebi ve çözümünden bahsedilmiş, benim de uygulayıp çözüm bulduğum bir video mevcut. Belki bu video senin de işine yarayabilir. Geçmiş olsun, umarım kısa sürede çözüm bulursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar