Geçmiş olsun.
Motoru almadan önce keşke iyi bir motor ustasına motoru gösterseydin.
Yağsız kalan her motorda sıkıntılar meydana gelir.
Yatak sarma tabir edilen durumun içinde krankında hasar görmesi de vardır.
Bu motoru belli devirlerin üstünde kullanınca motor muhtemelen yağ eksiltiyor ve krank kırılıyor.
Motorda yağın eksildiğini,motorun iyi yağlama yapamadığını (ya da yağın iyi olmadığını diyelim) vites geçişlerinin zorlaşmasından anlarsınız.
Şanzıman ile motor bloğu aynı yağ ile yağlanıyor motosikletlerde malum.
Hyosung'u gözde çok büyütmemek lazım ama bu tarz şeyler ile de hepten karalamamak lazım.
Ben bu motoru 1 yıldan fazladır kullanıyorum.
Motora redline göstermeden maksimum devirde kullanıyorum ara sıra.
Ben eminim ki krank kıran gazcı çoğu arkadaş 10.500 rpm seviyesini aşarak kullanıyor motoru.
Hatta bir sitede, bu motoru kullanan arkadaş, motorunu ekseri redline'da yürüttüğünü, motorun ikinci defa krank kırdığını ama kendisi - para bol olduğundan olmalı ki!- bu durumdan şikayetçi olmadığını dile getirmişti. Hiç unutmuyorum ,bu ifadeyi ben motor almadan önce bir motosiklet sitesinde okumuştum.
İkinci el motor alırken ucuz motorlara dikkat edilmeli derken bu motorun piyasası bu zaten diyen arkadaşlar iyi düşünsün.
İlk motoru bu olmasına rağmen bu motoru 2-3 ay kullandıktan sonra gözünü hemen 600'lük motorlara dikenlere özellikle dikkat edin.
Sıfır motor alıp canını çıkartana kadar basan bir vatandaşın motoru elinizde patlamasın.
:wiinkk: