KPSS

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sevgili arkadaşlar merhaba

1980 doğumluyum, bugüne kadar özel sektörde çalıştım ama artık KPSS ile bir yere girmek istiyorum, kafamı karıştıran bazı sorular var, ben MYO mezunuyum Bilgisayar Teknolojileri, ben standart memur olmak istemiyorum alanım ile ilgili bir yer seçme imkanım var mı ? Mesela bir kurumun Sistem elemanı olabilir miyim ? Şayet oldum ortalama maaşım ne olur, 2004 mezunuyum yani mezun olduğumdan beri sınava girmedim bu eksi puan olur mu bana ? 7 sene oldu yani, ben lise mezunu arkadaşlarımla mı gireceğim yoksa orta okul lise myo mezunu arkadaşlar ile mi gireceğim. Sakaryalı arkadaşlar var ise kurs için nereye gidebilirim ?

öncelikle yaş sınırı uygulamasının olup olmadığını kontrol et...

kamuda iki tip kadro bulunmakta...a grubu ve b grubu..a grubu kadro kariyer kadrosu olup 4 yıllık fakülteleri kapsamakta ve ilgili kpss puanından (60 çeşit puan türü var) sonra kurumun açacağı yazılı ve sözlü mülakata girip uzman yardımcısı olarak işe başlarsın...

b grubu ise tek bir kpss puanına sahip olup boş kadrolardan tercih yaparak atanırsın. bu boş kadroların gereksinimleri tercih döneminde açıklanır. örneğin A kurumunda programcı kadrosu için kabul edilen bölümler açıklanır...sende şartları taşıyosan tercih yaparsın ve denk gelirse atanırsın...sistem elemanı olarak görev yapman da kurumudaki görevlendirmeye bağlı...

Erhan hocam B için yaş sınırı yok diyorlar

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
B grubu için yaş sınırlaması yok. Fakat A grubu için 35 yaş sınırı var.

B grubu için yaş sınırlaması yok. Fakat A grubu için 35 yaş sınırı var.

A grubu için bir çok kurum 30 yaş üst sınır olarak belirlemekte...35 yaş belirleyen sınırlı sayıda kurum var...arkadaş zaten b grubu kapsamında olduğu için problem yok...

kpss ile bilgisayar teknikeri olabilirsin, bulunduğun ile bağlı olmakla birlikte 1700-1800 civarı maaş alırsın.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
A grubu için bir çok kurum 30 yaş üst sınır olarak belirlemekte...35 yaş belirleyen sınırlı sayıda kurum var...arkadaş zaten b grubu kapsamında olduğu için problem yok...

Evet haklısınız en son Maliye bakanlığı 35'e çıkaran bi düzenleme yapmıştı. Hemen düzelteyim,yanlış bilgilendirmeye mahal vermeyeyim.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim bilgileriniz için.

Saygılarımla

keşke kpss ile bir yere girmek istediğimizde bu hemen mümkün olabilseydi..şu anki koşullarda sadece adığımız puan yeterli olmuyor..bal tutanın 10 parmağını yaladığı memleketimizde yüksek puan bile yeterli değil malesef..kadroculuğa büyük ehemmiyet veren bir toplum olduğumuzdan hak eden değil tanıdığı olan bir yerlere kapak atıyor..genel konuşmuyorum illaki hakedip kazanan var hatta yengem de kpss lisans puan 95 küsür aldı iç işleri bakanlığına atandı şimdi de öğretmen..çevremde yüksek puan alıp giren var ama genellikle lisans mezunu kişiler...

memurlar.net'ten takip ediyorum öyle ilanlar görüyoruz ki insan ister istemez isyan ediyor...düşünün mesela birbirine komşu 2 ilçe, itfaiye eri alacaklar,fiziki açıdan kriterler aynı ama taban puan olarak birisi 60 - 70 istiyor diğeri 45 - 50 ! şimdi sen olsan bunda bir iş olduğunu düşünmez misin? birilerinin zoraki bir yerlere girmeye çalıştığını düşünmez misin? bunun gibi onlarca ilan var..insanlar bu ilanları görüp görüp bela okuyorlar ve diğer yandan hala da yüzsüz bir şekilde bu mahalli kurumlar böyle ilanlar vermeye devam ediyorlar..aslında ilan da vermeyecekler direkt adamlarını alacaklar ama laf söz olur diye formaliteden el gördü hesabı olsun diye ilanı basıyorlar..ben de son 2 sınavda 70 üzeri aldım tercih de yaptım ammaa gel gör ki nafile..şimdi tekrar hazırlanmaya başlıyorum bu işler nasib kısmet..ummadığın yerden mevla karşımıza bir kapı aralar kendimizi memur halde buluruz..allah'tan hayırlısı...hepimiz için..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar