Köyde Motosiklet kullanmak

Herkese iyi forumlaR,
yakın zamanda motosiklet alıcam, para biriktiriyorum şuanda.
Motoru köyde kullanıcam ve ehliyetim yok. ehliyet almama daha var.
Konu şu, ben köyde traktör kullanıyorum, tarla tapan işlerini hallediyorum. Ayrıca köy içinde de dolaşıyorum. Jandarma köye 3-4 günde bir geliyor, sabah ve akşam gelip dolanıp gidiyor. Köyde o kadar fazla araba vs yok. Kocaman traktörü kullanıyorum, motosikleti mi kullanamıycam.?
Jandarma yakalarsa ne yapar.? Ehliyetsiz kullanmak iyi değil biliyorum ama hiç bi şekilde trafik olmadığı ve sessiz sakin olduğu için böyle bi işe kalkışıyorum. Kullanabilirmiyim yani sorun olur mu.?

Jandarmanın keyfine kalmış. 3 4tane ehliyet parası ceza verme riskindense, ehliyet alın. Jandarma, polis gorunce yaşanacak tedirginliğe bile değmez.

11 yaşımdan beri traktör kullanıyorum köyde, dedim ki hazır içimde motosiklet sevgisi de var. Traktör kullanıyosam onu da kullanırım. Ailem bişey demiyo ehliyetsiz sürmeme. Köyün muhtarı jandarmaya 'bırak çocuklar sürsün köyde, burda sürmiyceklerde nerde sürcekler. ehliyet sormayın' demişti. Belki bişey demezler yani..

Ne desem bilemiyorum... Ama sürmede diyemem al sür motosiklet herkesin hakkı ama jandarmanın kötü gününe denk gelirsen o zaman anlarsın ama ne diyelim al sür bütün sorumluluk senin.

Köyde yaşamasam da köylere gidip geldiğim çok oldu.. Ucuzundan bir cross çok güzel olabilir.. He cg leri alıp ön arka amortisöri kesip açık egzoz ile gezecekseniz hiç almayın.. Arabanın bile giremediği yollarda gezilebilir bence..

Ancak muhtara falan söyleyin..Jandarmaya birini öldürmüşler katil motorla kaçmış diye bir ihbar gelir sende görünce kaçmaya çalışırsın valla ehliyet son derdin olur..

Bu arada motosiklet öğrenmesi kolay ustalaşması zor bir alettir.. 15 sene motosiklet kullanıp sonra mıcıra arka lastiği kaptırıp kaza yapan tanıdığım var.. Babası 65 yaşında hala motosiklet kullanıyor ancak o kazayı yapan kızına bakmak zorunda.. Konuşamıyor sadece ağlıyor eliyle besliyorlar.. Bunların farkında olarak başlayın..

Ne desem bilemiyorum... Ama sürmede diyemem al sür motosiklet herkesin hakkı ama jandarmanın kötü gününe denk gelirsen o zaman anlarsın ama ne diyelim al sür bütün sorumluluk senin.
Haklısınız, 5 sene boyunca hiç yakalanmadım, zaten o kaskın montun içinde yaşımın küçük olduğunu anlamaz. Denk gelirsek affeder ama ikincisini bilemem. Motosikletimi alıp sürmek için sabırsızlanıyorum. Ehliyete kadar bekliyemiycem.. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------

Köyde yaşamasam da köylere gidip geldiğim çok oldu.. Ucuzundan bir cross çok güzel olabilir.. He cg leri alıp ön arka amortisöri kesip açık egzoz ile gezecekseniz hiç almayın.. Arabanın bile giremediği yollarda gezilebilir bence..

Ancak muhtara falan söyleyin..Jandarmaya birini öldürmüşler katil motorla kaçmış diye bir ihbar gelir sende görünce kaçmaya çalışırsın valla ehliyet son derdin olur..

Bu arada motosiklet öğrenmesi kolay ustalaşması zor bir alettir.. 15 sene motosiklet kullanıp sonra mıcıra arka lastiği kaptırıp kaza yapan tanıdığım var.. Babası 65 yaşında hala motosiklet kullanıyor ancak o kazayı yapan kızına bakmak zorunda.. Konuşamıyor sadece ağlıyor eliyle besliyorlar.. Bunların farkında olarak başlayın..

Hayır bajaj boxer almayı düşünüyorum, köy yoluna uyumlu, ucuz ve hint malı sağlam motor söylenenlere göre. Ama apaçilik yapma niyetinde değilim.
Tabi sakat kalanı da var, ustası olmak için yıllar gerekir ama, bi kaç km gittikten sonra öğrenirim diye düşünüyorum hemen hemen. Sonrası alışılır..

herkes ehliyet, eğitim v.s söylüyor, haklılarda işte benim ehliyet eğitim demem doğru olmaz çünkü bende temmuzu bekliyorum BA2 ehliyet ve yeni bir honda almak istiyorum.İyi birşey değil ama okula ben hergün 100'lük bir motorla gidip geliyorum ve sessiz sakin kullanımda trafik polisleri bile birşey demiyor.Ama tutupta redlion999'un dediği gibi cg'yi alıp kesik ve abartı egzos takarsan poliste sana 3-5 bin arası takar :) Kısacası masumane bir hareket ve köyde muhtemelen tarla yolunda gidecek o motor bence bi sıkıntı olmaz gibi.

Teşekkür ederim, günlerdir bunu düşünüyorum. Daha önce hangi motoru alıyım diye kafa yoruyodum, karar verdim. Şu anda bu sorun oldu. Kazasız belasız sürüşlerimiz olsun da jandarma atlatılır artık.. :)

Herkese iyi forumlaR,
yakın zamanda motosiklet alıcam, para biriktiriyorum şuanda.
Motoru köyde kullanıcam ve ehliyetim yok. ehliyet almama daha var.
Konu şu, ben köyde traktör kullanıyorum, tarla tapan işlerini hallediyorum. Ayrıca köy içinde de dolaşıyorum. Jandarma köye 3-4 günde bir geliyor, sabah ve akşam gelip dolanıp gidiyor. Köyde o kadar fazla araba vs yok. Kocaman traktörü kullanıyorum, motosikleti mi kullanamıycam.?
Jandarma yakalarsa ne yapar.? Ehliyetsiz kullanmak iyi değil biliyorum ama hiç bi şekilde trafik olmadığı ve sessiz sakin olduğu için böyle bi işe kalkışıyorum. Kullanabilirmiyim yani sorun olur mu.?

Ehliyetsiz motosiklet kullanmanın cezası geçen yıl peşin ödersen 1.100 TL idi. Kızım yakalandı, ödedik o parayı. Ehliyet almak 500-600 TL. Değer mi yani bu riske girmeye? Al ehliyetini.

Motosikleti
600RR
ben :) bende kullanıyorum 3-4 aydır 3-5 kez yakalandım ne plaka ne ehliyet vardı birşey yapmadı selamlaşyoruz hatta :D

ehliyetsiz yakalanmanin cezasi 1462tl sanirsam arkadas yakalanmisti 5 6 ay once

Tamam aldın ehliyetsiz kullanıyorsun köyde motosikleti. bir dolaştın iki dolaştın 3 tane sokak var zaten bir ikide dere kenarına indin iki üç ilçe yoluna bağlanan asfaltın kenarındaki çeşmeye vardın. Eee. bitti mi kesmeyecek daha uzağa daha uzağa ilçe ordan il sınırlarını zorlıcan oradan kimbilir birgün ülke sınırları. Ehliyet işini yaşın dolar dolmaz al ama yaşının dolmasına ne vakit var bilemem. ha o arada kendini nasıl zaptedecen altında demir at varken onu hiç bilemeyeceğim. Yaşından biraz daha büyük, mesela amcalar babalar gibi düşünsen şu aşamada fena olmaz gibime geliyor. Ben 37 yaşımda aldım A2 yi o yaşıma kadar da sağ bacağımı kaldırmadım seleye oturmak için. Tercih meselesi. ama mesele tercih dinlemez ona göre.

hayir ben motosikleti sirf zevk icin almayi dusunmuyorum. yazin motosikleti aldiktan sonra koyun cikisinda bi benzinlik var. orda caliscam. motorumla gidip gelicem koyle mesafesi 6 km gidis 6 km gelis. ayrica gole gidip balik tutariz, ava.cikariz. diger koylere giderim koy yollarindan. gitmem yani daha fazlaya.. :)

Sanırım her şey sadece traktör kullanmak için olan ve 17 yaşından itibaren alınabilen F sınıfı traktör ehliyetin olmadan sizinkilerin seni traktörün tepesine çıkarmasıyla başlamış...

Traktör, deyip geçmeyin, torku son derece güçlü, dar açılı keskin dönüşler yapabilen; ayarlayamazsan önününü rahatlıkla şaha kaldırıp devirebileceğin bir motorlu araç.

Traktör kullananın motosiklet de kullanabileceği konusu ise ancak "vites, debriyaj" konusunda daha önceden edinilen bilginin belki faydasının dokunabileceği bir benzerlik ancak taşımakta. Motosiklet kullanmaya en yakın araç ise "bisiklet".

Köyde bisiklet, 2 tekerli bir araç, binmeyi denemeni öneririm öncelikle. Ondan sonra, eğitimini alıp, ehliyetini alıp, daha sonra motosikletini alırsın.

Şimdi buraya kadar yazdıklarım kanaatimce olması gerekenler. Ama burası Türkiye. Burada işler öyle yürümüyor.

Motosiklet ehliyeti için başvaracağın sürücü kursları bile "biz zaten motosiklet kullanmayı öğrenmiş olanlara ehliyet almaları için gereken prosedürleri hallediveriyoruz" diyebiliyorlar.

Motosiklet sınavında ise sürüşünüzü [tamam, haklı olarak] beğenmeyen hocanın doğrudan "senin daha önce motosikletin yok muydu?" gibi A2 ehliyeti olmayan birisinin yine de motosikleti olabileceği kadar doğal bir şey yokmuş edasıyla sorduğu abuk soruya "Ben önce ehliyetimi alayım; motosikleti daha sonra alırım dediydim" şeklinde vereceğin cevabın çok da tatminkar kabul edilmeyeceğini düşünecek olursan;

evet, güvenli şekilde kullanmak şartıyla, ekipman vs.'e de dikkat ederek (bu kısmı sanki pas geçecekmişsin gibi ya, neyse), bence ufaktan bir motosiklet alıp elini alıştırmanda bir sakınca yok. Millet öyle öyle öğreniyor.

Jandarma'nın ceza kesmesine gelince; trafiğe çıkmazsan, ara yollarda bir şey demeyeceklerdir. Kask takmadan çıkarsan, gördüklerinde muhtemelen çevirirler. Kasklı, çok da uğraşmazlar ...

Yine de, işin doğrusu; önce eğitim, sonra ehliyet, sonra motosiklet.

Kask, dizlik, mont vs. almadan çıkma en azından; ister o benzinliğe giden trafiğe açık yol, ister köy yolları olsun... Bak krosculara; dağ tepe dolaşıyorlar, ekipman tam tekmil ...

Sanırım her şey sadece traktör kullanmak için olan ve 17 yaşından itibaren alınabilen F sınıfı traktör ehliyetin olmadan sizinkilerin seni traktörün tepesine çıkarmasıyla başlamış...

Traktör, deyip geçmeyin, torku son derece güçlü, dar açılı keskin dönüşler yapabilen; ayarlayamazsan önününü rahatlıkla şaha kaldırıp devirebileceğin bir motorlu araç.

Traktör kullananın motosiklet de kullanabileceği konusu ise ancak "vites, debriyaj" konusunda daha önceden edinilen bilginin belki faydasının dokunabileceği bir benzerlik ancak taşımakta. Motosiklet kullanmaya en yakın araç ise "bisiklet".

Köyde bisiklet, 2 tekerli bir araç, binmeyi denemeni öneririm öncelikle. Ondan sonra, eğitimini alıp, ehliyetini alıp, daha sonra motosikletini alırsın.

Şimdi buraya kadar yazdıklarım kanaatimce olması gerekenler. Ama burası Türkiye. Burada işler öyle yürümüyor.

Motosiklet ehliyeti için başvaracağın sürücü kursları bile "biz zaten motosiklet kullanmayı öğrenmiş olanlara ehliyet almaları için gereken prosedürleri hallediveriyoruz" diyebiliyorlar.

Motosiklet sınavında ise sürüşünüzü [tamam, haklı olarak] beğenmeyen hocanın doğrudan "senin daha önce motosikletin yok muydu?" gibi A2 ehliyeti olmayan birisinin yine de motosikleti olabileceği kadar doğal bir şey yokmuş edasıyla sorduğu abuk soruya "Ben önce ehliyetimi alayım; motosikleti daha sonra alırım dediydim" şeklinde vereceğin cevabın çok da tatminkar kabul edilmeyeceğini düşünecek olursan;

evet, güvenli şekilde kullanmak şartıyla, ekipman vs.'e de dikkat ederek (bu kısmı sanki pas geçecekmişsin gibi ya, neyse), bence ufaktan bir motosiklet alıp elini alıştırmanda bir sakınca yok. Millet öyle öyle öğreniyor.

Jandarma'nın ceza kesmesine gelince; trafiğe çıkmazsan, ara yollarda bir şey demeyeceklerdir. Kask takmadan çıkarsan, gördüklerinde muhtemelen çevirirler. Kasklı, çok da uğraşmazlar ...

Yine de, işin doğrusu; önce eğitim, sonra ehliyet, sonra motosiklet.

Kask, dizlik, mont vs. almadan çıkma en azından; ister o benzinliğe giden trafiğe açık yol, ister köy yolları olsun... Bak krosculara; dağ tepe dolaşıyorlar, ekipman tam tekmil ...

Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim Sayın GezeGeze.
Motosiklet sevgisi bizim caddeden arka arkaya geçen, honda cbr 1000RR'ları görmemle ve merkezde onlarla karşılaşıp o motorun cezvedici görüntüsüyle başladı. Köyde apaçilik yapacak değilim, Sakin bi şekilde ortalama 60 km hızla gezip motosiklet sevgimi aşılamak istiyorum. Motosikletin sigorta plaka gibi şeylerini yaptırıcam, full koruma ekipmanımı alıcam tabi ki. Tek eksik ehliyet. Köye gelen jandarma trafik değil, normal devriye atan jandarma, onunda ceza yazabilme hakkı var mı bilmiyorum. Köyde de dağ bisikletim var, az da olsa cross heyecanı yaşıyorum onunla, iki tekere çok bindim bisiklet olarak. Motosiklete de bi kaç defa işte. Motosiklet konusunda eğitim de alıcam. Hiç bi sorun yok gibi, tek sorun ehliyet ona da jandarma ceza yazmadığı sürece gerek yok diye düşünüyorum, nasıl olsa köyde trafik yok. Ve kullandığım traktör 6 ton ağırlığında şaha kalkamaz. :) Ve gerçekten ustası oldum demeyim ama kalfası oldum yani. Artık iki tekeri de sürmek istiyorum.. :)
İyi forumlar..

Kardeşim 2 yıldır köydeyim aynı dediğin durumlar burdada var gençler traktör sürüyor araba kullanıyorlar geçen gördüğüm bir olayı anlatayım sen

karar ver ne yapacağına..

Bizim kurumda çalışan bir abinin arabası yolun sol şeridinde park halinde duruyorken, 2 motorsiklet kullanan genç (sanırım hız yapıyorlar) ve

içlerinden bir tanesi arabayı tam ortalayıp duran arabaya vuruyor para biriktirmiş yazın orda burda çalışıp daha 2-3 gün olmuş motoru alalalı

ne ehliyet var ne birşey ve araba hasarıda ödeyecek parada yok..

Araba sahibi mahkemeye verdi arabasının değer kaybı dahil masrafları dahil herşey için sen düşün gerisini..

Köy yerinde tavuk olur at eşek olur çoluk çocuk çıkar olmaz olmaz ama eğer olursa başına ne geleceğini iyi hesapla kardeşim gerisi sana kalmış..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar