kötü lastik yol tutuşu

kötü lastiğin rüzgar yol tutuşuna olumsuz yönde etkisi var mıdır?örnek veriyorum pirelli rosso 2 ile irc'yi karşılaştırsak(hani karşılaştırma yapmak bile yanlış :cherry:)düz yolda rüzgarda motorun yol tutuşunda iki lastik arasında fark olur mu?sorum virajlar falan değil onu bile geçtim direk düz yolda nasıl olur?

Haci yandan esen ruzgarda azda olsa farkeder. Rosso daha iyi seritte durur. Ama onden esen ruzgarda irc daha hizli gider :D bunlar buyuk farklar degil ama :D

bende yandan vuran rüzgarlar için sordum kardeşim akşam çeşme otobanında yamaha r25 ile 2 kişi irc lastik mevcut motorda rüzgar yandan vurunca şerit değiştiriyorduk neredeyse ama çok sert rüzgar vardı en kısa zamanda rosso 2 leri takarım motora

bende yandan vuran rüzgarlar için sordum kardeşim akşam çeşme otobanında yamaha r25 ile 2 kişi irc lastik mevcut motorda rüzgar yandan vurunca şerit değiştiriyorduk neredeyse ama çok sert rüzgar vardı en kısa zamanda rosso 2 leri takarım motora

bu olay sadece bende var sanıyordum, en kral motor bile böyleyse :) ön cam'a takmıştım :) bende lastikleri daha iyi bir marka ile bir boy genişletip (yanak yüksekliğini de bir boy düşürüp) tekrar deneyeceğim...

Kesinlikle etki ediyor, hatta hamuruna göre yoldaki taranmış bölümlerdeki hakimiyet bile değişiyor.

valla ben irc kadar kötü yol tutan lastik görmedim adama rüzgarlı yolda hatim indirtiyor :D

Tamam lastigin sucu varda herseyide lastige suc atmayin canim :D fabrika bu kadar hafif yapmasaydi serit degistirmezdi :D

rosso daha yumurtamsı bi lastik. ircnin düz yoldaki stabilitesi çok daha iyi olduğu kanaatindeyim.düzde yere bastığı alanlar arasında neredeyse 2 katı fark var.

Valla ben bu motordan önce ağırlıklı Cross motoru kullandım honda xl200 kawasaki klx250 yamaha wr125 bu motorlar ortalama 135kg civarı yüksek olmasına rağmen böyle durumlar yaşamadım hiç hani 250cc motosiklet 200kg olacak değil :)

Yandan esen rüzgarda şerit değiştirme... Motosikletin yön değiştirmesinin sebebi yolu tutmayışı değil. Büyük ihtimal gidonu sıkı tutuyorsunuz. Gevşek tutarsanız bu yana hareketlerin büyüklüğü azalacaktır. Gidonun hareket etmesine izin verin.
Gidonu gevşek tutmanız virajda tutuş ve yüksek hızlarda stabil gitmeyi arttırır, üstünde durun derim

Yok gidonu sıkı tutmam dediğiniz gibi gidon sıktığım durumlarda kontra yapması zorlaşıyor bu elin üstündeki kemikler görünmez yani gidonu tuttuğum zaman :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar