Kotam şıp diye doluveriyor

arkadaşlar merhaba,
umarım bu konuda bilgili arkadaşlar vardır. aylardır bu bizim evde büyük bir dert.
öyle hayvani derecede kullanmamama rağmen, dehşet dolu faturalar geliyor.

sayacı kontrol ettim. 2 gün oldu eylül ayına gireli,daa 2 günde 500 küsür MB olmuş ya bunun bi izahı varmı, bırakın şarkı markı film indirmeyi, youtube dan video bile izlemedim daha yaw, 2 günde 500MB el insaf.
Modemin 7/24 açık kalmasının bunda bi payı varmıdır? modemim kablosuz,ama şifreyi almış olamazlar eminim. virüs taraması da yaptım ama yok işte.

bu konuda dertli olan arkadaşlar, ve çözümünü bilen arkadaşlar buraya yazarsanız sevinirim.

teşekkür ederim şimdiden,

valla tam 10 ay çektim o derdi.kota kendi kendine doluyor!fişide çektim yotubeye falanda girmedim ama yine doldu. her ay 50 ile 70 arası fatura ödedim. sonunda aboneliği iptal ettirdim ve sınırsıza kaydoldum.49 ytl aylık.oh bea...

Valla sıfre koymus olsanızda ısı bılen kısıler cesıtlı yontemlerle bu sıfreyı kırabılıyor..Kendı kendıne o kadar dolması mantıksız...Benımde modemım 24 saat acık kapatmam..Bence sız sıfrenızı bı kontrol edın hatta modenıb DHCP havuzundan baska bırı IP alıyormu dıyede bakın...

Aynı problemle bende cebelleşiyorum eylul ayına gireli 2 gün oldu ve 2.5 gb olmuş ben youtube giriyorum ama o kadar abartılı olarak değil 22 agustos'ta bağlandı benimkisi adsl 13 gb olmuş şimdiden bu telekomun uyanıklığından başka bişi değil siz abone olana kadar herşey ondan sonra kontrol kendisinin elinde bu resmen modern üç kağıtçılıktan başka bişi değil insanları sınırsız limitsiz olan 49,90 ytl ye geçmelerini sağlamak ve ne yapıp edip bunu yapmayı başarıyorlar helal olsun:pale::pale: Buda benim 12 günlük kullanım bilgilerim ...

Arkadaşlar bu sorunla vaktinde bende karşılaşmıştım bilgisayarınızda internetten devamlı veri ceken bir spay yada virus yemiş olabilirsiniz ben bilgisayarıma güveniyordum virus yoktur diyordum ama malesef :( 1 hafta ugraştım son olarak makinayı formatladım modem ayarlarını sıfırdan yaptım düzeldi.

Şimdiki modemler bilgisayar formatlanırsa ikinci sefer için ayar istemez daha önce girilmiş ayarları hafızada tutar,bu ayarları sıfırlamamız için 30 saniyeligine reset tuşuna basmak yeterli olacak.:p

Bunlardan sonra modemi yeniden tanıtmanız işi cözecektir.ben bu yöntem ile cözdüm.kolay gelsin umarım sizde cözebilirsiniz.:rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tek çözümü var sınırsız aboneliğe terfi et her ay fazladan ödediğin faturalar yanında sınırsızda sınırsız eğlen kota derdini unut faturanı da bil

aynı dert bende de var sinir bozucu her ay 40-50 arası ödeme yapıyorum ki film izlemem şarkı türkü indirmem

arayıp sordugumda da müşteri hizmetlerine kotayı asmıssınız dıyolar peki dıyorum ne yaptımda astım :pr:
düzelir inş :silent:

emomen makinada spy falan olabilir demişsin, bunları bulmanın bir yolu varmı? format tamam çektirilebiilir ama açıkçası Vista'ya o kadar para bayılmak istemiyorum. dün 500küsür demiştim,ahan da şimdi baktım 640 MB olmuş lütfen bunun bi çözüm yolunu bulalım...

Spayları bulman için internetten Ewido indir bilgisayarına kur olmassa antispay diye bir tool var onuda kurabilirsin ama ben bunları yaptım ama pek işe yaramadı sende belki işe yarar.

Bu konuda problem yasayanlara NetLimiter programini oneririm.
TTnet den bagimsiz olarak pc bazinda adsl sayaci olarak kullanabilirsiniz cok kullanisli
bir program. YillikAylik GunlukSaatlik giden&gelen( upload&download ) miktarlarınızı takip
edebilirsiniz ttnet sayaci ile %2 lik gibi birsey farkeder bunun sebebi TTNET gereksiz olan
TCP/IP basliklarinida sayar ( buradan bile kazik atiyor adamlar ). Ne kadar gecerli kanit
olur bilmiyorum ama TTNet'e bu programdan aldiginiz rapolari iletebilirsiniz

Ancak unutulmamasi gereken birsey daha eger ADSL hattini birden fazla pc kullaniyorsa
her pc yi bu program kurulmali ve download miktarlarini pc bazinda toplamaniz gerekiyor demek
istedigim ADSL kullaniminizi tum pclerde yaptiginiz downloadlarin toplami belirler.

Son olarak bilgisyarınızdaki programların güncellemeleri acık ise bu sorunla karşılaşabilirsiniz.Ne tür programlar kullandıgını söyleyebilirmisin?

Son düzenleme:
değerli bilgileriniz için teşekkürler öncelikle. Net Limiter'ı indireceğim. dediğiniz gibi.

öyle program falan kullandığım söylenemez, işletim sistemim vista, o da ara sıra güncelleme yapıyordu şimdi hiç yapmıyor bu aralar. onun dışında güncelleme yapan program gözükmüyor...

bikaç tane antyspyware kurdum sırayla hepsine de tarama yaptırttım, çok ciddi bişeye rastlamadım.

acaba bu kota dolumu, çok fazla bilgisayar başında durmamızdan kaynaklanıyor da olabilir mi? durmadan web sayfalarında gezmek, sürekli msnin açık olması da kota dolumuna yol açabilir mi acaba...

aha bakın akşam oldu 770MB olmuş arkadaşlar ne yutub ne mp3 ne film hiç bişey yapmıyorum nolur bi yarım edin

evet 800ü de geçtim vatana millete hayırlı olsun beyler

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar