Kota Sorunu

Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim kafamı dağlara taşlara vurmak istiyorum lanet olsun bir aralar sınırsız netim vardı artık oda yok 4gb kotalı netim var hiç youtubeden video izlemiyorum şarkı indirmiyorum sadece internette geziniyorum kota geçen ay 5 gb oldu bu ayda daha ilk günden daha sabah baktım 33 mb di sonra kapattım pcyi akşam girdim biraz durdum sonra birdaha baktım 177 mb pc kendi kendine birşeymi güncelliyor acaba ? yardım edin lütfen

Windows otomatik güncelleştirmeleri kapatın.Virüs koruyucunuzda muhtemlen kendini güncelliyordur.Başlangıçta açılan tüm programlarınızı gözden geçirin,onlarda kendini güncelliyor olabilir ayrıca kullanmakta olduğunuz programlarıda...

Motosikleti
BWS 100
hocam kablosuz modemse girip çıkan falan varmı dkikat et, şifresini falan değiştir.
artık eskisi gibi değil, eskiden siteler bu kadar yüklü değildi. bi siteyi girerdin en fazla 500kb falan yüklerdi. şimdi bi siteye giriyorum
hele hele haber siteleri falan. heryer resim fotoğraf videolu reklamlar falan 1 mb den aşağı site pek kalmadı artık.
youtube dada en azından orta kalitede 3-4 dk lik bi videoda 20-30 mbyi buluyor. 4 gb sizi bayabi zorlayaaktır dikkat etmeniz gerek.

ttnet ise onların kota şeysi belli saatlerde güncelleniyor. misal şimdi yaptığın download yarın sabah gözükecektir.

Arkadaşın dediği gibi,başkalarıda kullanıyor olabilir,şifrelemeniz wpa 2 olsun,onu yaparken şifreyide değiştirin bunlarla önüne geçersiniz hırsızlığın.wep ise kırması çok kolay.

Otomatik güncellemeleri ve Başlangışta çalışan programları kapatın, videoların çözünürlüğüne dikkat edin(320,480,720P gibi).
Mesela kota sorunum yok ama telefonun, PC'deki arayüz programı 160Mb'lık yeni yazılımı indirmiş. Böyle bir durum da olabilir...

TTNET 4 saatte bir güncelliyor kota verilerini.Ama kablosuz kullanıyorsanız değiştirin şifrenizi belki kaçak kullanan vardır,kapattım demişsiniz bilgisayar kapalıyken güncelleme yapmaz yani çok kısa süre sonra baktıysanız güncellemeden dolayı artmamıştır...

peki arkadaşlar bizim wlan şifresi kırıldı diyelim. Hangi cihazla, hangi sitelere girilmis bunu görebilirmiyiz,bulabilirmiyiz?

peki arkadaşlar bizim wlan şifresi kırıldı diyelim. Hangi cihazla, hangi sitelere girilmis bunu görebilirmiyiz,bulabilirmiyiz?
Sıradan modemlerle göremezsiniz. Bu iş için sürekli çalışan bir bilgisayar ayırıp adsl çıkışıyla kablosuz ağ arasına bu bilgisayarı yerleştirip bütün internet trafiğini hem gözetleyebilirsiniz hem de yönetebilirsiniz kafanıza göre engel koyabilirsiniz.

Motosikleti
BWS 100

hocam cihazla değilde, hani her modemin wlan şifresini belirlediğiniz sayfa vardır modemin yönetim sayfası. airties modemler için falan tarayıcıya 192.168.2.1
falan yazarız. her marka modeminde sayfa IPsi farklıdır. Buradan bakabilirsiniz oradan wlan istemci listesinden falan kimlerin bağlandığını görebilirsiniz.

Bi ara Vınn kullanıyordum 4 Cb sarkı fln dinlemiyordum geziyordum 15 günde bitiyordu bazen asınca 150-200 tl geliyordu Sinirlendim gittim Uydu nete gectim Sınırsız 1 Mgbt+Modem+Tv si var 30 Tl ödüyorum indirmeler yavas oluyor ama cok memnunum

Arkadaşlar 2ay öncesine kadar hiç geçmiyordu kotam nisan ve mayıs aylarında interneti aynı kullanmama rağmen deli gibi geçiyor.Ayrıca bizim burda wlandan pek giren olacağını sanmıyorum ama yinede şifreledim wifiyi virüs programı ve windowsuda kapattım

Sadece şarkı indirip video izlemekle kotadan yemez normal nette gezinirken bile kotanızdan yer o resimler o görseller arttıkça kotayıda dahada cok yer

Misal motosiklet.net sayfasını her yenilediğinizde kotadan yer misal facebook sayfasında gezinirken her yeni sekmede de kotadan yer bir şey indirmiyorsunuz ama bi şey indirmesenizde kotadan yer yani

Uydunete geçin TTnetin 4 gb kotalı ile hızı aynı ama uydunetin farkı sınırsız olması :flower:

kanmiz en güzelini söylemiş bende 10 mbps 40 gb kotalı internet var aylık 49 lira bilerek sınırsız bağlattırmadım günlük yaklaşık 1gb veya 1.5 gb kulanıyorum tavsiyem kablotv(uydunet)

Bende uydu nete geçiçem çok uygun ama kanmix_x arkadaşım ben motorsiklet net forum sayfasını yenilesem bile kaç mb kota yer ki ?? 1mb anca belki daha azdır

ey dsl diye bir tane kota proğramı var ordan takip edebilirsin güzel ve güvenilir bir proğram

Bende uydu nete geçiçem çok uygun ama kanmix_x arkadaşım ben motorsiklet net forum sayfasını yenilesem bile kaç mb kota yer ki ?? 1mb anca belki daha azdır

Her sayfa yenilediğinde yeni sekmede site açtığında kotandan yiyecektir az gibi gelebilir ama ay sonuna kadar baya koto yiyor:wiinkk:

Bende de TTnet 4 gb kotalı vardı 69 tl geliyordu fatura aynı hızda uydunete geçtim ama sınırsız 36 tl geliyor gümbür gümbür indiriyorum her istediğimi :queen::thumleft:

Bende hiç bir şey indirmiyordum izlemiyordum peki nerden yiyor bu kota farkettim ki sitelerde gezinirken bile kotadan fena yiyor indirmediğim halde

Youtuye girerken kotadan yer bi video izlerken kota sayacı fırlar

Misal bir resim sitesine girerken kota sayacı fırlar indirmediğin halde . indirirsen gene fırlar

Her sayfa yenilediğinde yeni sekmede site açtığında kotandan yiyecektir az gibi gelebilir ama ay sonuna kadar baya koto yiyor:wiinkk:

Bende de TTnet 4 gb kotalı vardı 69 tl geliyordu fatura aynı hızda uydunete geçtim ama sınırsız 36 tl geliyor gümbür gümbür indiriyorum her istediğimi :queen::thumleft:

Bende hiç bir şey indirmiyordum izlemiyordum peki nerden yiyor bu kota farkettim ki sitelerde gezinirken bile kotadan fena yiyor indirmediğim halde

Youtuye girerken kotadan yer bi video izlerken kota sayacı fırlar

Misal bir resim sitesine girerken kota sayacı fırlar indirmediğin halde . indirirsen gene fırlar

Hımm uydunet sınırsız 1mb 29 tl galiba seninki 2mb :)

10 mbps 40 gb kotalı al hayatını yaşa 10'nu vermek zorundalar bana 12 geliyor:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar