Korumalı ceketlerde neden on kisim korumasizdir?

yüz üstü düşünce direk ellerin yüzünü direklerinde kaburganı korucak şekilde öne kapanır. dizlerinide çekersin. yani dizlik dirseklik montun tam oldumu önüne bişi gelmez. ama sırt üstü düştüğünde ne ellerini nede bacaklarını sırtınla asfalt arasına koyamazsın. bence bu y

Ancak dusunceme yorum gelmedi halen arkadaslar?sizce nasil olur mantiklimidir?sisme can yelegi?
olursa hani yumusatir darbeyi gibi geldi bana hic olmamasindan iyidir gibi yani

Ancak dusunceme yorum gelmedi halen arkadaslar?sizce nasil olur mantiklimidir?sisme can yelegi?
olursa hani yumusatir darbeyi gibi geldi bana hic olmamasindan iyidir gibi yani

şişme can yeleği hiç akılı bir fikir değil neden dicek olursak cevabıda basit aslında
motordan düştüğünde yerde takla atmaman sürüklenmen gerekir 2 nedenden dolayı
1. yerde sürüklenirsen çok daha kısa sürede durursun (deri montun varsa özellikle asfalta daha iyi tutunduğu için seni en kısa sürede durdurur :cat: ve bu yüzden yarışçılar düşerken kendilerini daha çok sırtüstü atmaya çalışıp kendilerini o şekilde tutmaya özen gösteririler daha çok)

2. fazla takla atmana sebep olabileceği için eklem yerlerinde çıkma ve eklemlerinde kırılma meydana gelebilir (kol ve bacaklarlarda özelliklede)ve bunlarda ekstra başka zarara neden olabilir vücudunda

ayrıca geçmiş olsun gerçekten çok kötü bir durum buna çok benzeri benimde başıma geldi tırın biri bi anda kendini orta şeritten en sol şeride attı sinyal vermeden ve aniden arkadanda hızlı geliyordum tıra göre ve o yağmurda frenlere ne kadar asıldıysamda tırın arkasında kalıcak şekilde yavaşlayamayacağımı anlayıp yine gaz kolunu ufaktan ufaktan açıp tırla bariyerlerin arasından geçmek zorunda kaldım çok zor bi andı benim için gerçekten senin gibi vücudmu kullandım tam önündne çıkarken olan türbülans çok etkiliydi sert yağoşla beraber....

Son düzenleme:
Kaza anında en çok kafa ve eklem yerleri zarar görüyor en azından istatistiksel olarak... Bu nedenle kasktan sonra diz, dirsek ve eller önemseniyor. Eğer kaza istatistiklerinde gövdenin ön kısmından kaynaklanan sakatlanmalar fazla olsaydı ön tarafı da korumasız bırakmazlardı sanırım...

Moderatör
Ön kısımda neden koruma yoktur.. Kaburgalarımızdan dolayı olabilir mi mesela? Zaten önem arz eden, kalp akciğer ve karaciğerler kaburgalar tarafından korunmaktadır. Kaburgaların önüne koruma yerleştirmek, kaza anından daha da ciddi zararlara neden olabileceğinden olabilir mi ? (Sadece kişisel fikrim, ilmi ve bilmi bir niteliği yoktur)

Koşarken kendinizi yere atın. :p

Kollarınızı yana açıp göğüs üstü mü düşmeyi tercih edersiniz?
Sanmıyorum.

Düşerken ilk yapacağımız şey elimizi ve kolumuzu yere koymaktır.
Bu yüzden eldiven ve dirsekler korumalı.
Sonrasında yapmayı düşündüğümüz şey göğsümüzü yere vermek değil,
omzumuzu koyup sırtımızı yere vermektir.

Neden sormayın... Insanız işte :p

Ayrıca kaburgamız kırılırsa yaşayabiliriz , fakat omurgamız zarar görürse ya ölür
yada sakat kalırız.

gorkemcim yorum iyi temiz ve net ancak ben gibi badileler atlatmis biride tirsiyo yaw...bende bu yuzdendirki acaba sisme yelek bi nebze olsa tampon olurmu?fikir aliyim diye actim ama fikir veren cikmadi...yalan oldu bizim zihni sinir dusunce sanirim...

gorkemcim yorum iyi temiz ve net ancak ben gibi badileler atlatmis biride tirsiyo yaw...bende bu yuzdendirki acaba sisme yelek bi nebze olsa tampon olurmu?fikir aliyim diye actim ama fikir veren cikmadi...yalan oldu bizim zihni sinir dusunce sanirim...

ben bişeler yazmıştım yukarda ama :wiinkk:

Böyle birşey mi arıyordun?

Dainese D-Air Racing Moto Aktüel linki

dair.jpg

[YT]Lc1Tx-1GZcI[/YT]
http://www.youtube.com/watch?v=Lc1Tx-1GZcI
http://www.youtube.com/watch?v=GWDmVPyqOJA
http://www.youtube.com/watch?v=0jT90gxeW84
http://www.youtube.com/watch?v=uAYmnjwYsNM
:wiinkk:

ben bişeler yazmıştım yukarda ama :wiinkk:

bir tek sen yaptin zaten yorum..diger arkadaslarda yaptilar ancak yogunluk dusme sekli uzerine dizayn edildigi tarzinda zaten korumalarin yeterli olmasi anlaminda bir fikir butunlugu uzerine yapilmis benim dikkatimi ceken ise dikkat ediniz goldwingin hava yastikli carpisma testi,nde bile artcili carpmada takla atmiyo direk araca bodoslama giriyo manken bile...bu endisemden mutevellid acaba hani diyom sisme yelek bi tampon olurmu gogus kafesine baskiyi azaltmak adina

Moderatör
Benim yorumumun da var benimde vaar :p Hemde belkide tam olarak nedeni bu, neden haklı olabilirsin demiyorsunuz bana? :p

Gorkem kardesim onu ben incelemisdim ilk icad edildiginde ayricada dikkat edersek bak hava yastigi yer ile bile temas etmiyor boyun koruma agirlikli icad edildigini dusunuyorum ben bunun basi,mis ve boyun eklemlerinin daha az zarar gormesi bab'inda... ama en cok yogunlastigim konu gogus bolgesi...:salut:
neyse arkadaslarim ugrasmayin yaaa :salut:
derdime care yok anladim ben:(

Benim yorumumun da var benimde vaar :p Hemde belkide tam olarak nedeni bu, neden haklı olabilirsin demiyorsunuz bana? :p

evet sende dogru demissin de sen ne demisdin dur bakiyim yaw:queen:

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Motocros malzemelerini incelersen aradigin seyi bulacaksin.
Bunun disinda montun on tarafina herhangi bir sey koymak fayda saglamayacaktir.

Onunde fermuar olan yani onu iki parça olan bir nesneye tek parça bir koruma yerlestirmek teorik olarak mumkun olabilir ama en azindan giyip çikarirken pratik degildir.:)
Iki parça koruma da nasil bir koruma olur bilemem.

Montunun dizaynini bozmamani tavsiye ederim.
Yoksa motosiklet ustunde parasut takmis bir surucu gorunumune burunmen ve ruzgar nedeniyle, caninin fena yanmasi mumkundur.

Korunma mevzusuna fena takiksaniz;
ceplerinize, cep telefonu kamera vs gibi kaburgalarinizi hemen kiracak seyler koymamakla onlem almaya baslayabilirsiniz.:wiinkk:

Motocros malzemelerini incelersen aradigin seyi bulacaksin.
Bunun disinda montun on tarafina herhangi bir sey koymak fayda saglamayacaktir.

Onunde fermuar olan yani onu iki parça olan bir nesneye tek parça bir koruma yerlestirmek teorik olarak mumkun olabilir ama en azindan giyip çikarirken pratik degildir.:)
Iki parça koruma da nasil bir koruma olur bilemem.

Montunun dizaynini bozmamani tavsiye ederim.
Yoksa motosiklet ustunde parasut takmis bir surucu gorunumune burunmen ve ruzgar nedeniyle, caninin fena yanmasi mumkundur.

Korunma mevzusuna fena takiksaniz;
ceplerinize, cep telefonu kamera vs gibi kaburgalarinizi hemen kiracak seyler koymamakla onlem almaya baslayabilirsiniz.:wiinkk:

hazir sende gelmiskene sanada soyliyim durun ya hatta resmini koyiyim da sizde gorun..link burada iste link:
https://www.makdis.com/images/AVMALZEME/DenizMalzemeleri/batmayanmayo/o/canyelegi.jpg
sisme hava ile doluyor hemde gorunurluk saglar :)

Nedir bu göğüs sevgisi :p

Yukarıdaki fotograftaki ceket , düşme anında göğsünü de tutar.

Hadi o olmadı , bak bunun göğsü de şişiyor. :)

air-bag-jacket_5965.jpg

Bu da mı olmadı? O zaman seni bu paklar.

Airbag-main_Full.jpg

Nedir bu göğüs sevgisi :p

Yukarıdaki fotograftaki ceket , düşme anında göğsünü de tutar.

Hadi o olmadı , bak bunun göğsü de şişiyor. :)

air-bag-jacket_5965.jpg

Bu da mı olmadı? O zaman seni bu paklar.

Airbag-main_Full.jpg

gorkemcim harikasin kahkahalara boguldum be yaw tamam iste bu idiAllah seni hep guldursun kardesim benim
emi...:cat::rendeer:Bravo gecenin bu vakti kahkaha attirdin bana...

Koşarken kendinizi yere atın. :p

Kollarınızı yana açıp göğüs üstü mü düşmeyi tercih edersiniz?
Sanmıyorum.

Düşerken ilk yapacağımız şey elimizi ve kolumuzu yere koymaktır.
Bu yüzden eldiven ve dirsekler korumalı.
Sonrasında yapmayı düşündüğümüz şey göğsümüzü yere vermek değil,
omzumuzu koyup sırtımızı yere vermektir.

Neden sormayın... Insanız işte :p

Ayrıca kaburgamız kırılırsa yaşayabiliriz , fakat omurgamız zarar görürse ya ölür
yada sakat kalırız.

hımm merak ettim yarın deneyeceğim
sonuçları yazarım artık:queen:

bu arada eldivenler çok işe yarıyor gerçekten ben bir kere eldivensiz düştüm

ellerimde hem çok kötü yara hem de bileğimde çok ciddi ağrılar oldu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ya deniz makarnaları var 2Tl al onu, dola bir güzel gövdene çaprazdan al sana gögüs koruma:queen:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar