Ben bir kere kışlık montumu korumalarını çıkarıp çamaşır makinesinin en hassas ipekli ayarı mı ne öyle programında yıkamıştım, hem tam temizlenmedi hem de üzerindeki reflektörler yapıştırmaymış onlar çıkmıştı. Yazlık montu bu yüzden makineye atmaya kıyamadım, askı ile duşa asıp duşta şapmuanla elle yıkıyorum korumaları sökmeden.Beyaz yerine gri alsaydım keşke pasaklı insan görünümü veriyor.
Ben deneyecem sonuçları yazarım korumalı bir şekilde yıkamanın.
Abi hergün giyoruz is ortamında giyinirken biri incelese şu montunu bi yıkasana dese hiç hoş olmaz zaten yaz 4-6 ay 2 ayda bir yıkasak iş görürBen bir kere kışlık montumu korumalarını çıkarıp çamaşır makinesinin en hassas ipekli ayarı mı ne öyle programında yıkamıştım, hem tam temizlenmedi hem de üzerindeki reflektörler yapıştırmaymış onlar çıkmıştı. Yazlık montu bu yüzden makineye atmaya kıyamadım, askı ile duşa asıp duşta şapmuanla elle yıkıyorum korumaları sökmeden.
Bu arada bugün Cyna'la buluştuğumuzda farkettim, ikimizde de açık gri revit eclipse mont var, onunki tertemiz pırıl pırıl, benimkinin üzerinden son turumdkai sinek/böcek katliamının kanlı izleri duruyor leş gibi. Eve gidince yıkarım belki demiştim ama öyle kaldırdım dolaba, yaz sonu montu kaldırırken yıkarım, yılda bir yıkamak haftada bir giyilen mont için yeter.Ekipman zarar göreceğine pasaklı gezeyim.
O zaman askı ile duşta asılıyken el duşu ile su tutarak yıkayabilirsin. önce şampuan/duş jeli falan eline ne geçerse onunla köpürtüp elle ovalasan yeter. sinek ölüleri için en iyi bulaşık deterjanı oluyor. Sonra o şekilde askı ile balkonda güneş görmeyen şekilde asarsan düzgün kurur.Abi hergün giyoruz is ortamında giyinirken biri incelese şu montunu bi yıkasana dese hiç hoş olmaz zaten yaz 4-6 ay 2 ayda bir yıkasak iş görür![]()
İlklerde omuzlar ile dirsekleri karıştırıyorsun hepBen çıkarıp yıkadım baya yeni gibi oldu. takması biraz zorlamıştı.
Abi korumasız bir şekilde ben attım montu aynı ayarda kurutma devrinide kapattım ancak makinenin içinde su kaldı en düşük ayarda kuruttum. Herhangi çekme solma yok bu şekilde devam ederim ben.Ben de son iki gezimde sinek katliamı sonrası montun özellikle omuzlarındaki sineklerden/böceklerden kalan kan lekelerinden bıkıp bu akşamüzeri eve dönünce montun sırt, dirsek ve omuz korumalarını çıkarıp çamaşır makinesinin hassas yıkama programına sıkma devrini sıfır yapıp attım, şu anda yıkanıyor, sonra askı ile balkona asacağım kendi kendine kurur. temizlendiği kadar artık.
Ben de dün akşam bu şekilde yıkayınca çok ıslak çıktı, makina sıkma yapmayıp yalnızca suyu boşalttı, montu makinadan çıkarıp askıya asıp duşakabinin kenarına astım suları süzülsün diye, sonra 1-2 saat geçince de balkona astım, sabaha kadar balkonda kurumuştur, birazdan bakıp kuruduysa içeri alırım.Abi korumasız bir şekilde ben attım montu aynı ayarda kurutma devrinide kapattım ancak makinenin içinde su kaldı en düşük ayarda kuruttum. Herhangi çekme solma yok bu şekilde devam ederim ben.
Ben beyaz gibi görünen açık gri olanını almıştım, en son bir yıl önce yıkamıştım, geçen haftaki ve dünkü turdan sonra artık sinek ölüleri benim gibi pasaklıya bile çok kötü görünnce korumaları çıkarıp yıkadım. Nasıl olsa yazlık mont, su geçirmezlik özelliği yok deyip yıkadım.1 senedir kullanıyorum, Revit Eclipse 2, hiç yıkamadım he... koyu gri olduğu için kir pas kan ter belli olmuyo, eve gidince bi inceleyeyim bakayım, haftasonu yıkarım belki...
Senin bir aylık kullanımın benim bir sezon kullanımımdan fazla, senin ayda bir yıkaman normal.Yazlık montumu ayda bir muhakkak yıkıyorum. Korumaları söküyorum, makinenin kısa programında yıkıyor, sonra da güneş ışığı almayan bir yerde asarak kurutuyorum.