Koruma Takozu Konusu

Selamlar arkadaslar nasipse 600rr almayı düşünüyorum da
son kasa koruma takozları arasında fark var mıdır
mesela 130 liraya da var 500 liraya yada hangisini önerirsiniz kullanan var mıdır ?
Yani kısacası birisi 130 birisi 500 tabi fark vardır diye cevap yerine daha mantıklı tecrübeye dayanan cevap verebilirseniz sevinirim.

Fark şudur, malzeme kalitesi. Ben bir motor görmüştüm. Doğru hatırlıyorsam R25'di. Yan yatıp sürüklenmiş motorun koruma takozu eğrilmiş, dolayısı ile grenajlar yerle temas edip ziyadesi ile hasar görmüştü. İyi bir koruma takozu olsaydı, takoz eğrilmek yerine darbeyi ve sürtünmeyi sönümlerken aracın hızına ve asfaltın durumuna göre eriyecek, ama motoru mümkün olduğunda koruyacaktı. Fark budur.

Bu arada 500 tl olan iyidir, 150 tl olan kötüdür demiyorum. İyi takoz-kötü takoz farkını anlatıyorum. Belki de sırf marka/boya/şekil sebebi ile pahalıdır. Ürünleri bilmek, araştırmak, görmek gerek.

Puig var hocam 540 lira ya bide tex vardı sanırım başka markalar biliyor musunuz

Hondanın orjinal takozu var bayide satılan. Değerlendirmekte fayda var. Sonuçta kötü mal satmazlar. Ama fiyatı nedir bilmiyorum. Eğer fiyat çok ise, puig olabilir.

Nette harici honda marka görmedim takoz olarak farklı bir markaya honda logosu basıp satıyorlarsa dandiktir diye düşünüyorum güvenemedim hani sırf bu isi yapan firmalar daha güvenilir geliyor

Nette harici honda marka görmedim takoz olarak farklı bir markaya honda logosu basıp satıyorlarsa dandiktir diye düşünüyorum güvenemedim hani sırf bu isi yapan firmalar daha güvenilir geliyor

Hondanın neyinin orjinalini buldun ki internette, takozunu bulacaksın. Sen aldığın/alacağın bayiye bir sor. Hatta baskı yap, hediye ettirmeye bak.

Sordum takoz yok dediler diye hatırlıyorum tank pad şerit falan hediye edecekler başka biseyler ediyorlarsa söyleyin de ne varsa koparayim:)

Sordum takoz yok dediler diye hatırlıyorum tank pad şerit falan hediye edecekler başka biseyler ediyorlarsa söyleyin de ne varsa koparayim:)

Takozda ısrar et, zaten RR'a ne takabilirsin ki. Tank pad, şerit, ıvır zıvır. Takoz konusunda cidden ısrarcı ol. Getirtsinler, işleri ne.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar