Koruma Takozu Çalışması

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Herkese selamlar arkadaşlar. ::sm_smile

Bir süredir aklımda olan bir projeyi hayata geçirdim ve bugün tamamladım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Belki yararımız dokunur. (Veya belki bir gün birkaç tane daha üretip ihtiyacı olan kişilere tedariğini sağlayabilirim ::sm_smile)

Çalışmamıza malzeme tedariği ile başladık. Malzemelerimiz Alüminyum, Delrin, ve transmisyon mil..

Biraz üzerinde düşünüp ufaktan tasarım çalışmalarımız oldu. (Bu görüntüden sonra da biraz değişti farkedileceği üzere :queen:)
Ölçülerimiz standart takozlar üzerinden çalışılmış olup, max Ø45 çapında ve 100mm boyunda gelmekte.

i0hn.jpg

Malzemelerimiz ilk işlemle kaba ölçülerine getirildi.

q7ll.jpg

Sırada tabii ki boya badana işimiz geliyor. Ben motorumun rengiyle uyumlu olması için aynı renk yaptım, siz bu renk seçimini kendinize göre değiştirebilirsiniz :)

bzvt.jpg

j0wx.jpg

c6jb.jpg

25je.jpg

Sırada vida yuva ve dişleri var. Ben takoz başına 6 vida kullandım. Bu sayı isteğe göre değişebilir tabi.

7kv5.jpg

5hya.jpg

a7p9.jpg

Transmisyon milinden 160mm gijonumuzu da çektikten sonra malzemelerimiz tamamlanmış oluyor ve son halini görüyoruz ::sm_smile

q1r8.jpg

r1ci.jpg

sdjm.jpg

y6mf.jpg

xziv.jpg

Ve mutlu son :cat:

Emeği geçen herkese teşekkürler... ::xs22::

5ebb.jpg

p66d.jpg

bhdd.jpg

7iy3.jpg

ibdo.jpg

Motor korumak için koruma demiri var, onun üzerine de koruma demirini ve tabii kafa grenajını korumak için topuz var :) Eline sağlık, el emeği her zaman daha iyidir benim gözümde.

Ben şu stunt bike larda kullanılan gemi gibi koruma demirlerinden takıcam bigün, ondan sonra virajda düşermiş falan korkum olmadan kullanıcam :)

Cihanın bir sonraki koruma ekipmanı projesi de şöyle birşey olacakmış öyle diyollaa :cherry:

0711_sbkp_11_z+performance_goods+stunt_cage.jpg

F54

eline sağlık toprağam ama sanki biraz uzun olmuş
ama iş görür

Motosikleti
Motor korumak için koruma demiri var, onun üzerine de koruma demirini ve tabii kafa grenajını korumak için topuz var :) Eline sağlık, el emeği her zaman daha iyidir benim gözümde.

Ben şu stunt bike larda kullanılan gemi gibi koruma demirlerinden takıcam bigün, ondan sonra virajda düşermiş falan korkum olmadan kullanıcam :)

Cihanın bir sonraki koruma ekipmanı projesi de şöyle birşey olacakmış öyle diyollaa :cherry:

http://images.superstreetbike.com/images/0711_sbkp_11_z+performance_goods+stunt_cage.jpg

Yapılamayacak şey yoktur :cherry: Ama bunun seri üretime geçebilitesi zor gibi yav, alıcı bulur mu bu meret :mrgreen:

eline sağlık toprağam ama sanki biraz uzun olmuş
ama iş görür

Aslında 20mm daha uzundu. Sonra araştırıp orjinal takozun standart boyunu öğrenince kısalttım :mrgreen: yani gerekli olduğu boyda şu an. :cat:

Cihan usta eline aklina saglik super olmus . Acaba takozu monte ettikten sonra takoz kac mm uzunlukta oluyor.

güle güle kullan ancak bence bir hata yapmışsın, hali hazırda koruma demirin var bu yüzden bence takozların yerle temas edeceği yerler plastik olmalıydı ki sürtünmede erisin ve darbeyi sönümlesin. metal olunca sektirir, daha kötü hasar alabilir motorun...

Motosikleti
güle güle kullan ancak bence bir hata yapmışsın, hali hazırda koruma demirin var bu yüzden bence takozların yerle temas edeceği yerler plastik olmalıydı ki sürtünmede erisin ve darbeyi sönümlesin. metal olunca sektirir, daha kötü hasar alabilir motorun...

Takozun yerle temas edeceği yer metal değil zaten, Delrin :cat: sürtünmeyi sönümleyecek ve sektirmeyecek bir madde. Dışında sürtünmeyi içinde esnemeyi tolere edecek miktarda pay var. Koruma demiri ile neyi bağdaştırdın anlamadım, benim amacım depoyu korumak ::sm_smile

İzmir İl Temsilcisi
Ben bütün bunların ne amaçla yapıldıgını biliyorum..

Depoyu korumak ugruna büyük savaş veriyorsun :cherry:

Cihan abicim bende istiyorum :cherry:

Adana İl Temsilcisi
vay cihan kardeşim,eline emeğine sağlık,çok başarılı bir çalışma olmuş.bende yeni motoruma isterim haberin olsun.ADANA'dan selamlar.:king:

Motosikleti
Herkese teşekkür ediyorum.
Cem kardeşim aklımdasın. . :cat:
Bora abi diverson için de uygun ölçüyü belirleyip sendeyim inşallah. Adana'ya selam olsun ::sm_smile

Çok güzel bir çalışma olmuş kardeşim tebrik ederim :rendeer:
Yalnız yazında benden bahsetmemen üzücü olmuş :salut:, benim üstün çabalarımı takdir etmeni beklerdim :queen:
Neyse hele bir moturu alayım bana artık konsinye (görülmesi,beğenilmesi için beleş olan version) olanlardan birtane verirsin :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar