Koruma Ekipmanları

Konuya girerken eleştiri alacağım ve eleştiriyi haliyle hak ettiğim kısımdan giriş yapmak istiyorum;

Yaşım 13 ken motora binmeye başladım,fakat şöyle ki yazlık bir ilçede yaşadım üniversiteye kadar; Sapancanın Kırkpınar beldesinde. 2 teker ile hayatımda bu beldenin dışına çıkmadım. Bir de motor tutkum çok fazla olmasına rağmen büyük racing motorlardan her zaman çekinmişimdir ve binmem. Bu tamamen kendi çekincem,yoksa 2 tekerin zevki başka şeyde yok.

Konunun ilk kısmına giriş yapayım; şöyle ki uzun soluklu bir süreçte scooter tipi motorlar kullandım. Hiç biri kendi adıma,sahibi olduğum motorlar değildi. Büyüklerimin motosikletleriyle gezdim. Bu sureçte kask dahil hiç bir ekipman kullanmadım. Bu süreçte 20 km hızla giderken önümde anında duran araca çarpmamak için kendimi çimenlik bir alana atmam dışında bir kazam olmadı ki kaza oranım o bölgede çok düşüktü üstüne ana yola pek çıkmazdım.

Bundan 6 sene önce İstanbul'a okul vasıtasıyla yerleştim ve kalıcı olarak burada yaşıyorum. Yüksek lisansım devam ediyor ve ilk Büyükşehir deneyimim İstanbul oldu haliyle hiç bir zaman trafiğine alışamadım. Yıllardır İstanbul'da motosiklet almak gibi bir hayalim vardı bir türlü cesaret edemedim,bir ara cbr 125r modeline merak salmıştım,daha sonra bir arkadaşım satın aldı ve bir geziye çıktık kendisiyle,bu gezide bana İstanbul içersinde iki teker olmanın tehlikeli olduğu kanısına vardım ve vazgeçtim.

Her neyse,asıl konuya gireyim bugün yani artık dün bir scooter tarzı motosiklet satın aldım 2.el Mondial 125 Znu modeli bir motosiklet. Motoru seçme sebebim sadece görüntüsünün hoş olması bu arada bu bir hata mı bilmiyorum; gerçi Mondial ile ilgili görüşleri burada okuyunca çekindim. Şimdi mesele şu,sabah kampüse gitmek ve dönmek dışında pek kullanacağımı sanmıyorum,çünkü tecrübesizim ve kendimi şu aşamada yollara atamam. Her gün 4 git 4 gel 8 km yolum var. Aynı Zamanda,bu yol tamamen mahalle arasında akıyor.

Sonuç olarak bu kullanım koşullarıyla,mutlak kullanmam gereken koruma ekipmanları nedir? Maliyet olarak çok abartılı olmamak kaydıyla en güvenli ürünler hangisidir? Bilmek ve acil suretle bu ürünleri temin ederek kullanmak istiyorum.

kask yeter eyerki mahalle arasında ise ama ellerinde lazımsa sana okulda bide soguklarda güzel olur eldiven güzelinden mont hem kunlanışlı olan bir model cicek oldun tamamdır kask 200 desek eldiven 50 mont 300 tabi bunları ben alsamm diye yazıyorum fiyatların para performans başlangıcı bu

heeee zengin sindir Dainese Tulum yada komple set arai en babasından kask oklee gözlük en yüze yapışanından al bide bmw gs ahanada egitmen oldun :queen:

Nitro aikido kask
Prohel colombia mont
Venom mafsallı dizlik
Vexo speed eldiven

Bunları al pişman olmassın. Dizlik yerine korumalı pantolon ve özel motosiklet botu kullanırsan tadından yenmez. Ben pantolon olarak prohel 6767 spider kullanıyorum. 40 km hızla yerde sürüklendim sökük bile oluşmadı. Bot olarak da PRS çizme kullanıyorum. Gayet memnunum. Verdiğim listede sadece nitro aikido yu kullanmıyorum. Yakında kaskımı değiştireceğim. Bu kasktan almayı düşünüyorum. Montu daha dün aldım. Gayet güzele benziyor. Eldivenleri yaz başında aldım.korumaları gayet yeterli. Dizlik bir kere diz kapağımın kırılmasını engelledi.

kask yeter eyerki mahalle arasında ise ama ellerinde lazımsa sana okulda bide soguklarda güzel olur eldiven güzelinden mont hem kunlanışlı olan bir model cicek oldun tamamdır kask 200 desek eldiven 50 mont 300 tabi bunları ben alsamm diye yazıyorum fiyatların para performans başlangıcı bu

heeee zengin sindir Dainese Tulum yada komple set arai en babasından kask oklee gözlük en yüze yapışanından al bide bmw gs ahanada egitmen oldun :queen:

Öneri için teşekkürler.

Çıkardığım sonuç,zenginsem ekipman ala ala yunus polislerden biri olabiliyorum. :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:20 ----------

Nitro aikido kask
Prohel colombia mont
Venom mafsallı dizlik
Vexo speed eldiven

Bunları al pişman olmassın. Dizlik yerine korumalı pantolon ve özel motosiklet botu kullanırsan tadından yenmez. Ben pantolon olarak prohel 6767 spider kullanıyorum. 40 km hızla yerde sürüklendim sökük bile oluşmadı. Bot olarak da PRS çizme kullanıyorum. Gayet memnunum. Verdiğim listede sadece nitro aikido yu kullanmıyorum. Yakında kaskımı değiştireceğim. Bu kasktan almayı düşünüyorum. Montu daha dün aldım. Gayet güzele benziyor. Eldivenleri yaz başında aldım.korumaları gayet yeterli. Dizlik bir kere diz kapağımın kırılmasını engelledi.

Çok teşekkürler öneriler için. Bu ürünlerin piyasa araştırmasına başlayacağım.

Bütçenin %80'ini kaska ayır. Mont giymezsin, dizlik kullanmazsın, bir yerini kırarsın, en kötü motosiklet hayatın biter. Kaskın iyi olmazsa en kötüsü hayatının bitmesidir. Gavur 5 dolarlık beynin varsa 5 dolarlık kask tak der. Diğer ekipman için diyeceğim inanılmaz çeşit olması. Ve tabii ki bütçe önemli. Adi de olsa birşey al ama gözün kaliteli markalarda olsun. Naçizane bir diğer önerim, korumalı pantolon yerine dizlik kullanman. Birincisi, yabancı forumlarda okuduğuma göre pantolon sıkı sıkı yapışmıyorsa kaza anında kumaşın dönebileceği ve içteki korumanın koruması gereken yerden kayıp işlevini yerine getirmeyeceğinden bahsediliyor. Dizlik alırsan öyle bir kayma olmaz. Öte yandan korumalı pantolonlar ağırdır, dizliği ise okula gidince çıkarıp çantana atabilirsin.

Bütçenin %80'ini kaska ayır. Mont giymezsin, dizlik kullanmazsın, bir yerini kırarsın, en kötü motosiklet hayatın biter. Kaskın iyi olmazsa en kötüsü hayatının bitmesidir. Gavur 5 dolarlık beynin varsa 5 dolarlık kask tak der. Diğer ekipman için diyeceğim inanılmaz çeşit olması. Ve tabii ki bütçe önemli. Adi de olsa birşey al ama gözün kaliteli markalarda olsun. Naçizane bir diğer önerim, korumalı pantolon yerine dizlik kullanman. Birincisi, yabancı forumlarda okuduğuma göre pantolon sıkı sıkı yapışmıyorsa kaza anında kumaşın dönebileceği ve içteki korumanın koruması gereken yerden kayıp işlevini yerine getirmeyeceğinden bahsediliyor. Dizlik alırsan öyle bir kayma olmaz. Öte yandan korumalı pantolonlar ağırdır, dizliği ise okula gidince çıkarıp çantana atabilirsin.

Teşekkürler öneriniz için. Nitro aikido ballistic modeli kask ve bir de venom mafsallı dizlik aldım.

kanunen "koruma başlığı" takmak dışında mutlaka kullanman gereken bir koruma ekipmanı bulunmuyor. koruma başlığının nasıl olması gerektiğine dair bir düzenlememiz ise bildiğim kadarıyla maalesef mevcut değil.

geriye kalan ekipmanları kullanıp kullanmamak, risk algına, pratik kullanım için güvenliğinden vermeye razı olduğun ödün miktarına ve bütçene göre değişir. kimsenin senin yerine karar verebileceğini sanmamakla birlikte, düzgün (en azından ECE sertifikalı) tam kapalı bir kask, motosiklet botu (uzun, korumalı) ve motosiklet eldiveninin herkes tarafından birinci öncelik olarak her zaman kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

bunlar haricinde, kişisel olarak çok kaliteli kask, sırtlık, motosiklet montu, motosiklet pantolonu, eldiven ve çizme olmadan motosiklete binmemeyi tercih ediyorum.

neticede, aldığın risk senin olduğuna göre bu risklere karşı alacağın önlemleri de kimse senin yerine belirleyemez. yukarıda pantolon yerine dizlik önerilmiş mesela, ben dizliği tercih etmem çünkü sürtünme koruması sağlamaz ve bence kaza halinde çarpmaya karşı korumalarda işlevini yerine getirmeden yerinden kayma riski pantolonun korumasına göre daha yüksektir. şimdi benim dediğim mi doğru, yukarıdaki arkadaşın mı? işte burada kişisel araştırmalar, kişisel düşünceler ve tercihler devreye giriyor.

Pantolon yerine dizlik demiyorum ki, pantolon + dizlik diyorum. Ve pantolon derken normal pantolon demiyorum tabii ki, o zaten herkeste var, yazmaya bile gerek yok, millet donla çıkmıyor sonuçta. Ama motor pantolonları bile bacağı sarmadığı için düşme anında kumaş dönüyor ve dizdeki koruma cebi, ve haliyle içindeki koruma da yer değiştiriyor. Harici dizlik var, harici dizlik var. Dıştan giyilen TPU dizlikler dışında pantolon içine giyilen, ama cebe değil, bacağa sabitlenen düşük profilli dizlikler de var :)

Doğru, onu yanlış yazmışım. Koruma cepli pantolonu kastediyordum ama ben okuyunca ne olduğunu anladığım için öteki türlü anlaşılabileceğini farketmemişim. İnsanlar yanlışlıkla korumalı pantolona gerek olmadığını sanacaklardı, sayenizde düzelmiş oldu ifade.
Hmmm, bir daha baktım. Ben pantolon yerine pantolon+dizlik ifadesini de başka bir başlıkta kullanmışım, burada kullanmamışım. Beynim sulanmış, ben dinlenmeye gidiyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar