memetalicim sana yazıyorum ehhhh vaktimde var bu gün iyi tarafımdan kalktım heralde metal bir zemini boyayacağın zaman bunun koruma demiri yada ne olduğu önemli değil önce zımparayla temizleyip yüzeyi boyaya hazırlamalısın yapacağın yüzeyin ehemmiyetine gör basit işlerde umursamayabilirsin belki emme bir araba boyayacaksan şunları yapman gereklidir
bunu yaparken boyaya hazırlamak ama nasıl hazırlarsın , bu işin mantığı her yerde aynıdır zadece malzemenin kalitesi ve miktarı değişir ve artar,
boyaların üzerinde kirden, yağdan ,pastan ayırın ve kuru temiz olmasına diye yazıları hepimiz okumuşuzdur
boyanacak yüzeyde boya olsa dahi o yüzeyi yine zımparalamak gereklidirki atacağın boya yada astar yüzeye tutunabilsin ve sonradan atmasın ,
yani sıralama şöyle
zımpara temizlik
sonra astar
sonra yine zımpara
sonra yoklama ( son kat boyadan önce son sapak, çıkış,ışıklar

astardaki zor farkedilecek hatalar bulunup tekrar astarlanır
ve steril temiz bir ortamda boyama
boya markası da verebilirim
akrilik oto boyası
selülozik tiner
sertleştirici (boyanın metal gibi sertleşmesi ve çabuk donması için böylelikle boya kolay çizilip dökülmez
eğer boya yapılacaksa bu saydıklarım komresör ve kaliteli bir boya tabancasıyla sizinde tecrübe ve becerinizle güzel bir iş çıkacaktır ki bu iş kitabına uygundur ticari ustaların yaptığı budur
daha az önemli bir şeyi yada küşük bir parçayı boyamak icab ettiğinde bu malzemeleri alsanız bile kompresör herkezde yoktur ve küçücük parça için tabancayı boyaladığınıza değmez sprey boyalar burda devreye girer
sprey boyayla araba kısmen eskisinden kötü durmasın diye kişinin pimpirikliğne bağlı olarak parça şeklinde uygulanabilir ama ben arabanızda tavsiye etmem çünki en kralı yukarda saydığım boyanın yanından geçemezler ,
umarım yardımcı olabilmişimdir gıdışından öptüm kardeşim ...