Koruma demiri kimden korur ?

F54

vallaha benim motorun deposu 400 tl civarı eğer olduğu yerde düşerse o koruma demiri beni bu masraftan kurtarma ihtimali 100de 100 e yakın
düşüp sürüklenirken ise artık nasıl düşeceğine bağlı eğer soğuk kanlı davranırsan istediğn tarafa yatırabilirsen ayaklarını da koruma demirinin altına sokmazsan bence sana da motoruna da birşey olmaz..
hee ama sen 30 tl lik demir'i takmak işine gelmiyorsa o başka

Koruma demiri candır yahu !
İki ay önce ortalama 50 km hızla zeminin ve salaklığımın azizliğine uğrayarak yere kapaklandım.
Sürüklenirken aklımdan geçen şuydu; " Hay ağzına... Gitti anasını satayım depo boydan boya, gidona da sıçtık ooofff of..."
Sürüklenme biter bitmez direk ayağa kalktım. Şans eseri sadece dizimde çok ufak bir yanık vardı.
Direk motora koştum. Esnaflardan biri sağolsun motoru kaldırıyordu o esnada.
İlk işim depoya bakmak oldu ve zerre çizik görmedim.
Sonra elcik manet ve aynalara baktım. Debriyaj manetinde çok hafif çizikler vardı.
Ve artçı pagleri de açık olduğundan onlar da koruma görevi görmüş...
Çamurlukta selede vs biryerde de hiç bir çizik yoktu...

o ayak koparan arkadaşa geçmiş olsunda acaba nasıl becermiş ben onu merak ettim

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
yan yatırıp bir yerine tamirat yapman gerektiginde koruma demirine yatarak cok rahat yaparsın hemde motorun hiçbir yeri çizilip zedelenmemiş olur

Aynen böyle faydaları var, çevreyolunda çılgın gibi makas atan arabaların motosiklete çarpıp hem devirmesi hemde o sırada sürücünün ayağını koruma demirine sıkıştırıp koparması gibi faydaları da var. Ani frenle stoppie yapan motordan atlayıp kaçabilecekken ayakları koruma demirine takıp kafa üstü yere çakılıp motosikletin üzerinden geçmesi gibi bir faydası da var.

emniyet kemeri de takmayalım, acil bir durumda söküp kendimizi kapıdan dışarı atamayız bu mantıkla?
ben ikisini de takıyorum, tavsiye ederim

ygk

bir keresinde sol şeritten hızlanıyordum, 70 80e ulaştığımda yaklaşık 40 metre önümdeki transporter sinyal verip şerit değiştirmeye başladı, gördüğünü düşündüm beni yavaşlamadım. bir baktım üstüme üstüme kırıyor, hemen ani fren yaptım. baya yavaşlayıp arkasına geçecek kadar zamanım yoktu, hızlanıp solundan sıvışacak kadarda ne yol vardı ne de motorun devri yeterdi, kornaya da asıldım, bu arada bende kavşaktan sola dönüş yaptım. sola önerken sol kapısından çarptı bana. çatur çutur sesler geldi, ayağımı orta refüje direk gibi çakarak düşmekten kurtuldum. o arada adam sağa geçti. sonuç ;

adamın kapısı alt taraftan baya içe girdi, bende sadece koruma demiri yamuk. ancak o koruma demiri olmasaydı adamın aracı ya benim omuzuma ya da gidonun sağ koluna çarpacaktı. ikisindede beni yere yatırırdı bu darbeler.

benim bir arkadaşımın ayağı da ön çamurluğa sıkışmıştı. ön teker kullanmıyor artık. tek teker gidiyor.

koruma demirlerini de çıkarttık bu başlığı okuduktan sonra. mutlu musun başlığı açan arkadaş. hadi şimdi de gidon hakkında bir fikir yürüt.

ilk sayfada yazdığım gibi. Faydasıda vardır zararıda. Faydasını gören faydasını yazar, zarar gören zararını yazar. 2001 de bana yandan vuran sarhoş sürücülü mobiletten koruma demiri sayesinde ayağım kurtuldu :cat: 2 hafta yatakdan kalkamadım artı altı dikiş cabası.
Aynı motor 5 yıl öncesi birader köpeğe çarptı gece. Motor yattı. Biraderin ayağı koruma demirine girdi sıkıştı.motorla beraber sürüklendi. Ayağı motor durana kadar kurtulmadı ve dizi çıktı :farao: koruma demiri olmasaydı bişey olmucaktı belki. Onun için takıp takmama kullanıcının seçimi diye düşünüyorum :cat:
bu ara motor hala faal durumda. Hero honda sl 100 sleek marka:cat:

Gerçekten çok önemli. Motorla 2 kez ciddi kaza yaptım. Birisinde 85 km ile önümde giden şahinci yanlamaya kalkınca arka kapısından vurdum ve motorla birlikte sürüklendim korkuluk olmasaydı sol bacağım yoktu. 2. de ise 90-100 tahmini suratla giderken yola yağ dökülmüş farkedemeyince ön teker kaydı ve bir müddet motorla sürüklendim bir müddet motordan ayrılıp taklalar aldım. 2 olaydada sıyrıklarla atlattım. 1. olayda yüzüm çok güzel yüzülmüştü hayati birşey yoktu ama yüzümün sol tarafı asfalta geçmişti. Kask yoktu hata bendeydi. neyseki iz kalmadı geçti gitti 1-2 ay içerisinde. 2. olaydada kış olduğu için çok kalın giyinmiştim afederseniz boxer ve atletim dahi yırtılmıştı şaka gelecek ama dışarda gittim eve saklaya saklaya anlayın. Yine kask yoktu fakat kalın elbiseler korudu başıma darbe almadım kolumda çizik vardı bisiklet çiziği diyeyim anlayın pansumana gerek olmayacak birşey yani. Velhasıl kelam koruyucu demirler olmasaydı çok daha kötü olurdum bunu adım gibi biliyorum. hatta korkulukta 3-4 yerde çatlak var ve yamuk bir kaza daha kaldırırmı bilmiyorum fakat malum maddiyat idare edeceğiz.

Gerçekten çok önemli. Motorla 2 kez ciddi kaza yaptım. Birisinde 85 km ile önümde giden şahinci yanlamaya kalkınca arka kapısından vurdum ve motorla birlikte sürüklendim korkuluk olmasaydı sol bacağım yoktu. 2. de ise 90-100 tahmini suratla giderken yola yağ dökülmüş farkedemeyince ön teker kaydı ve bir müddet motorla sürüklendim bir müddet motordan ayrılıp taklalar aldım. 2 olaydada sıyrıklarla atlattım. 1. olayda yüzüm çok güzel yüzülmüştü hayati birşey yoktu ama yüzümün sol tarafı asfalta geçmişti. Kask yoktu hata bendeydi. neyseki iz kalmadı geçti gitti 1-2 ay içerisinde. 2. olaydada kış olduğu için çok kalın giyinmiştim afederseniz boxer ve atletim dahi yırtılmıştı şaka gelecek ama dışarda gittim eve saklaya saklaya anlayın. Yine kask yoktu fakat kalın elbiseler korudu başıma darbe almadım kolumda çizik vardı bisiklet çiziği diyeyim anlayın pansumana gerek olmayacak birşey yani. Velhasıl kelam koruyucu demirler olmasaydı çok daha kötü olurdum bunu adım gibi biliyorum. hatta korkulukta 3-4 yerde çatlak var ve yamuk bir kaza daha kaldırırmı bilmiyorum fakat malum maddiyat idare edeceğiz.

Bu olaylardan sonra kask takıyor musunuz ?

motorum cross model koruma demiri yok dediğin gibi düştüm altında kaldım motorla beraber sürüklendim metrelerce

Senle alakalı hiç bir şeyi korumasa bile o motorun KASK ı dır.
Motoru asfalttan korur.
Tamam düştüğünde dermirler üzerinde biraz fazla kayıp gidiyor ama olası depo grenaj plastik aksam hasarını büyük ölçüde düşürüyor.

İngilizcesi engine guard tır yani seni değil motoru korumaktır amacı

İnsanların yazdıklarına bakılırsa neredeyse 20 kişi motorumu yada beni korudu demiş, bir kişiyi tehlikeye sokmuş ayağı sıkıştığı için oda onun şanssızlığı bence, orana bakılırsa bence kesinlikle işe yarıyor.

3 ay önce motorumla kaza yaptım. yerler buzluydu, ön lastik kaydı motorla beraber devrildim. motor sağ ayağımın üstüne düştü ve yan bağlarımı kopardı, ondan sonra alçı fizik tedavi bir sürü uğraş. bunların olmamasını sağlar.

trakya da bir atasözü var " uz duran çok yaşar " yani diyor ki bokunu çıkarma sıkıntı olmaz korumaya falan gerek yok

koruma demiri ile ayak arasında en az 30-50cm varken araya sıkıştırmakda farklı bir fantazi olmalı...

Koruma demirinin amacı motoru koruması diye biliyorum ben sürücüyü değil motor düştüğünde bayağı işe yarıyor en azından scooterlerde

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Koruma demirinin amacı motoru koruması diye biliyorum ben sürücüyü değil motor düştüğünde bayağı işe yarıyor en azından scooterlerde
xmax'ler için koruma demiri yok, en ufak yan yatırmalı sürüklenmeli kazada bile en az 20binlik grenaj masrafı çıkar, koruma demiri olsa belki yalnıca koruma dmeiri çizilecekken çok masraflı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar