Kornanın kendı kendine çalması

Arkadaşlar ben dun bir korna aldım polıs kornalarından güzelcene tesisatını ayarladım baglantıyı direk akuden aldım istedigim zaman orjinalını istedigim zaman onu çalabilmek için ama yolda giderken ara sıra kendı kendıne çalmaya başlıyo baktım kablolar temas ta etmıyo bunun çözümü nasıl olabilir

Burdan yardımcı olmak çok zor bizzat incelemek lazım, ama tahminen madem kablolar normal demişin, yolda giderken sarsıntıdan korna rölesinin kontakları temas edebiliyordur veya aynı sarsıntıdan kumanda kolundaki korna düğmesinn kontakları temas edebiliyordur(sadece tahmin dediğim gibi iş elektrik olunca birebir incelemk lazım) yinede komple gözden geçir sök tak bişeyleri kolay gelsin...

Hep şu soğuk teknik meselelerin yerine biraz da işin psikolojik boyutuna girmek lazım bence.

O an kendini nasıl hissediyorsun mesela? İnsanın ruhsal durumunu nasıl etkiliyor biraz da bundan bahsetseydin sabah sabah iyi olurdu :p

şimdi motorsikletli polislerde olan kornalardan taktım herşey saglam ama yolda giderken birden çalmaya başlıyo dügmesine basınca susuyo birden bi ekip otosunun yanında çalacak diyede bayagı bi terettüt etmedim desem yalan olur

Korkma bu kadar , emniyet şeritinde polis arabasının arkasına takıl çala çala git :) :)

Polislerin kullandığı kornayı ne amaçla motosikletinde kullanmayı düşünüyorsun ? Bence çok anlamsız ve gereksiz hiç takma derim ,başın derde girebilir ,eğer trafikte fark edilmekse amacın ,ki öyledir mutlaka ,mercedes kornası tak (ben öyle yaptım) ama yinede sen bilirsin ,tabiki bu benim şahsi görüşüm .Keyifli sürüşler sana...

Amacın fark edilmek ise bencede polis kornası yerine başka korna kullanmayı düşünmelisin.

Dostum Merhaba

Zamanında Aynısı Banada Olmuştu benim abim üstüne fazla yük biniyor tarzı birseyler soyleyip araya ufak bir ampul bağlamıştı sonra bakarız demişti ama ben hala düzelttirmedim kullanıyorum akünün orda duruyor

ortalama 1 seneden beri boyle :)

Son düzenleme:
Düğmesi arızalı büyük ihtimalle. Yayı gevşek yada kırık olabilir düğmeye basınca kesiyor demişsin zaten arıza burada. Düğmeye giden kablonun bir ucunu sök bakalım hala kendi kendine çalacak mı. Düzelirse düğmeyi değiştir. Kablo sökülüyken kendi kendine çalarsa bağlantılarında hata var demektir.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Polis sireni , mavi kırmızı flaşörler ????

Nedir arkadaşlar bu dikkat çekme , ayrıcalık isteği.

"Efendim arabalar sıkıştırmasın diye taktım" gibi savunmalara inanan varmı aranızda ????

Trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlar kanun ile tanımlanmıştır ve bu araçlar siren çalıp flaşörlerini yakmasalar dahi tanınabilecek şekilde giydirilmiş araçlardır.

Önünde resmi eskortu olmayan hiçbir sivil aracın TRAFİKTE GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR.

Sivil polis otoları ise çok mecburi bir durum olmadığı sürece siren ve flaşör kullanıp kendilerini deşifre etmezler. Trafikte rastladığınız siren ve flaşör kullanan o kara kara jiplerin hiçbiri sivil polis otosu falan değildir . Ben bu şekilde arkamdan sıkıştıran araçların plakalarını 155 e bildiriyorum ve birkaçının yol üzerinde polis tarafından çevrildiklerine şahit oldum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar