Korna sorunum

Kornayı aküye direk değdirince kuvvetli bir biçimde çalıyor ama korna kablolarına taktığım zaman sadece gaz verince çalıyor ve ışıkları yakınca çalmıyor direk aküye bağladığımda ışıklar yanıkkende güzel çalıyor sebebi ne olabilir

Motosikleti
CB650R
kabloların uçları oksitlenmiş olabilir bi scotch yada zımpara ile temizler isen düzelir diye düşünüyorum

kabloların uçları oksitlenmiş olabilir bi scotch yada zımpara ile temizler isen düzelir diye düşünüyorum

+ eğer kabloların orjinal değil, ince kablo çekilmiş ise veya ekler yapılmış, ek yerlerinde oksitlenme var mı diye kontrol etmelisin.
Oksitlenme gerilim düşümlerine neden olabiliyor.

Bildiğim kadarıyla araçlarda korna röle ile kontrol ediliyor. Röle bozulmuş olabilir bence bir kontrol edin

+ eğer kabloların orjinal değil, ince kablo çekilmiş ise veya ekler yapılmış, ek yerlerinde oksitlenme var mı diye kontrol etmelisin.
Oksitlenme gerilim düşümlerine neden olabiliyor.

Kendi kablosuna ek yapmıştım ve ek yaptığım kablo ince ona bir bakayım

Bildiğim kadarıyla araçlarda korna röle ile kontrol ediliyor. Röle bozulmuş olabilir bence bir kontrol edin

Başka bir korna ile denediğimde sorunsuz her şekilde çalıyor rölen sağlam yani

İnce kablolara yüksek akım çeken yükler (korna, far ampulü gibi) bağlandığında gerilim düşer.
Gerilim ölçümü için bir aletin yoksa korna bastığında ince kablonun sıcaklığına bak.
Isınıyorsa gerilim düşüyordur.

İnce kablolara yüksek akım çeken yükler (korna, far ampulü gibi) bağlandığında gerilim düşer.
Gerilim ölçümü için bir aletin yoksa korna bastığında ince kablonun sıcaklığına bak.
Isınıyorsa gerilim düşüyordur.

Sabah deneyeceğmm teşekkür ederim

Yeterli akımı taşıyamama sorunu. Zaten yazılmış, ek olarak; kablo içindeki teller (veya bir kısmı) kırılınca da aynı sorunu yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar