Korlas'ın yeni fiyatları Motopixel TV çekilişiyle mi belirlenmiş?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Triumph yeni fiyatlara bi bakayım dedim de sanki Motopixel TV yayınında Selçuk bey çekilişle fiyat belirlemiş gibi duruyor.
Bonneville T100 2024 modeli 595 bin, 2025 modeline ne olmuşsa 826 bin olmuş. Sahibindende sıfıra yakın versiyonları 400 bin. Anlamadım gitti.
Bu nasıl bir zamdır? Konuyu görünce aklıma direkt instagramda bu ara çok dolanan video geldi. Korlasta zamlar FUHUŞ!

işte bundan bahsediyorum bu gelicek olan yeni vergi zam miktarını kimse bilmezken korlas bey nereden biliyor da bu zam miktarını yansıtıyor? 1 şubatta akmı karamı görücez yüzdesini ne olduğunu.ben bayilerle konuştum 2025 ler gerçekten zamlı olucak diye bir beklentileri var.orta üst segment z900 mt09 765rs falan görüldüğü üzere 900bin duvarına dayanıyor gibi gözüküyor.mt07 hornet vs motorlar anladığım kadarıylada 600 bin tl ye kafa atıcak gibi duruyor.imkanı olan varsa tekrar söylüyorum virajdan çıkmak üzereyiz son değerlendirmeler faizlerde düşüyor tekrar yapılandırılabiliyorsa karlı bir iş olucak

Ben sordum, bu fiyatlar devletin getirdiği yeni vergi artışı listesinin sonucu imiş.

Devlet görünürde %37 ÖTV ve %20KDV’ye dokunmuyor ancak motosikletteki Uzakdoğu vergisini %20’den %30’a, ÖTV başlangıç vergisini de kendi kabul ettiği motor fiyatlarından başlatma vergisi koymuş.

Örneğin skuter Uzakdoğu üretimi ise firma onu 1200, 1300, 1500 dolara dahi fatura etse, devlet yeni vergi listesine göre “ben vergiyi 4000 dolar üzerinden hesaplarım” diyor. Bu durumda şayet hayata geçerse PCX125 mesela 200-225 bin liraya çıkabilirmiş. Henüz motor olmadığı için fiyat yok.

Hal böyle olunca motorun devletin kabul ettiği baz fiyat, çarpı %30 Uzakdoğu vergisi (Triumph’lar Tayland üretimi), bu toplam çarpı %37 ÖTV, bu toplam çarpı %20 KDV sonucunda Triumph fiyatları buraya gelmiş.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Örneğin skuter Uzakdoğu üretimi ise firma onu 1200, 1300, 1500 dolara dahi fatura etse, devlet yeni vergi listesine göre “ben vergiyi 4000 dolar üzerinden hesaplarım” diyor.
Peki devleti, en ucuz scooterı bile 10000 dolar üzerinden vergilendirmek isterse, durdurabilen ne olacak?

Ben sordum, bu fiyatlar devletin getirdiği yeni vergi artışı listesinin sonucu imiş.

Devlet görünürde %37 ÖTV ve %20KDV’ye dokunmuyor ancak motosikletteki Uzakdoğu vergisini %20’den %30’a, ÖTV başlangıç vergisini de kendi kabul ettiği motor fiyatlarından başlatma vergisi koymuş.

Örneğin skuter Uzakdoğu üretimi ise firma onu 1200, 1300, 1500 dolara dahi fatura etse, devlet yeni vergi listesine göre “ben vergiyi 4000 dolar üzerinden hesaplarım” diyor. Bu durumda şayet hayata geçerse PCX125 mesela 200-225 bin liraya çıkabilirmiş. Henüz motor olmadığı için fiyat yok.

Hal böyle olunca motorun devletin kabul ettiği baz fiyat, çarpı %30 Uzakdoğu vergisi (Triumph’lar Tayland üretimi), bu toplam çarpı %37 ÖTV, bu toplam çarpı %20 KDV sonucunda Triumph fiyatları buraya gelmiş.
o zaman en çok bu 125cc motor grubunu vuran bir vergi olucak öyle söyleniyordu zaten.diğer üst cc motorlar için yüzde10 luk bir zam gelicek buradan anladığım zaten onların fiyatı belli.japon markalarıda buna dahil diyebiliyorum ama o listede daha enteresan bir yüzde var.hesap yapmaktan sıkıldım valla 1 şubatta allahu ekber der geçeriz

Motosikleti
Ns200 15"
Bu politikalar durumu zor olanları dahada zorluyor çünkü güçleri alt tabaka insanlara yetiyor, ıvır zıvır bilmem ne şirketlerin vergileri bir saniyede silinirken bizim gibi hayatta tutunmaya çalışan insanlara yük yıkmaları bir yük üstüne yük daha ekliyor. Her insanın araba alacak durumu yok gidipte metroda veya otobüste sürünmemek için en basitinden motosiklet alacak onada saçma sapan vergi yüklüyorlar. Yaşattıkları sıkıntıları en büyük şekilde yaşasınlar, ama dileğim bu dünyada değil öbür dünyada çekmeleridir bu dünyada öldümü sıkıntı biter fakat orada asla... Keşke Robin Hood gibi biri başa geçse :), bizimkiler sağolsun fakirden (ç)alıp zengine veriyorlar.

Bilgili adamın hali bir başka. Her mikimi biliyor. :ROFLMAO:

Bu politikalar durumu zor olanları dahada zorluyor çünkü güçleri alt tabaka insanlara yetiyor, ıvır zıvır bilmem ne şirketlerin vergileri bir saniyede silinirken bizim gibi hayatta tutunmaya çalışan insanlara yük yıkmaları bir yük üstüne yük daha ekliyor. Her insanın araba alacak durumu yok gidipte metroda veya otobüste sürünmemek için en basitinden motosiklet alacak onada saçma sapan vergi yüklüyorlar. Yaşattıkları sıkıntıları en büyük şekilde yaşasınlar, ama dileğim bu dünyada değil öbür dünyada çekmeleridir bu dünyada öldümü sıkıntı biter fakat orada asla... Keşke Robin Hood gibi biri başa geçse :), bizimkiler sağolsun fakirden (ç)alıp zengine veriyorlar.
Siz onların öbür dünyada çekmesini istiyorsunuz. Başka birlileri de onlar sayesinde öbür dünyada huzura ereceklerini düşünüyorlar.
Size bir fıkra anlatayım.
Bir gün bir sinek örümcek ağına yakalanmış. Başlamış Allah'a dua etmeye. Allah'ım nolur örümcek beni yemesin diye. Yalvarıp yakarırken örümcek gelmiş. Sineğe bakmış ve " Bana yemek vermesi için dua ettiğim Tanrıya mı dua ediyorsun?" demiş.
Yani din işleri ile devlet işlerinin ayrılması bunun için önemlidir. Tanrının kimin yanında olduğunu kimse bilemez.
Dünya işlerini akılla yöneteceksin. Ahiret işlerini vicdanınla. Bunlar birbirine karışırsa sonu böyle olur.

Motosikleti
Ns200 15"
Siz onların öbür dünyada çekmesini istiyorsunuz. Başka birlileri de onlar sayesinde öbür dünyada huzura ereceklerini düşünüyorlar.
Size bir fıkra anlatayım.
Bir gün bir sinek örümcek ağına yakalanmış. Başlamış Allah'a dua etmeye. Allah'ım nolur örümcek beni yemesin diye. Yalvarıp yakarırken örümcek gelmiş. Sineğe bakmış ve " Bana yemek vermesi için dua ettiğim Tanrıya mı dua ediyorsun?" demiş.
Yani din işleri ile devlet işlerinin ayrılması bunun için önemlidir. Tanrının kimin yanında olduğunu kimse bilemez.
Dünya işlerini akılla yöneteceksin. Ahiret işlerini vicdanınla. Bunlar birbirine karışırsa sonu böyle olur.
Ben şu anki sistemde ne din ne de akıl ile yöneltildiğini düşünmüyorum. Şu an durum Muz Cumhuriyeti başka bir şey değil, halkı kötü zor duruma düşürüp kendi ceplerini doldurmaları söz konusu için başa geçtiyseler çok başarılı oldular, durum bu.
Ben kendim ne sağcıyım ne de solcu iki tarafta umurumda değil, geçmişte yaşanmış olaylarda pek umurumda değil gelecekte yaşanacaklarda çünkü değiştirecek bir vaziyet ortada asla yok çünkü ipin ucu seneler önce kaçtı (yaşım yetmez ama büyüklerin eskileri anlattıklarına göre yaklaşık 20 sene :)), sadece kendi etrafımdaki olaylara objektif yaklaşıp gerekeni yaparım o kadar, gerisini zaten düzeltmeye ne güç ne de ömür yeter.

Ülke artık çok boktan bir hal aldı, fiyatlar artık Avrupa ile aynı hatta daha pahalı fakat kazançlar neredeyse 3 te 1 i. İnsanlarımızda artık ahlak kalmadı, kim kimi dolandırırsa artık kar sayıyor. Ne içtiğimiz su iyi ne yediğimiz ekmekler ne de aldığımız eğitimler, artık benim diyeceğim iki şey kaldı Allah sonumuzu hayır etsin ve bol sabır versin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar