Korkuyorum!

S.a. iyi aksamlar arkadaslar. Yaşim 18 Son gunlerde motosiklet alma istegim okadar cok azaldi ki ama azalmasinin sebebi kaza yapmak son zamanlarda olan motor kazalari bana annem ve babam hakliymis dedirtti. Kaza yapmaktan ölmekten korkmuyorum bu genc yasimda sakat kalmak beni korkutuyor. Sonra bir sey oluyor bi anda motor alasim cok artiyor ehliyetimi bastiracam haftaya, aslinda kendimden korkuyorum bi boyle bi oyle kafamda herzaman bi dusunce var tam ekipman yavas hiz saglikli hayat ben dedigim her seyi yaparim geri donmem, tukurdugumu yalamam ama ileride bu degisirse kaza yaparsam sakat kalirsam, bu korkumu nasil yenicem sizler nasil yendiniz? Tesekkurler..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
senin profil resmi erdekte değilmi? kurbağlı sahili ve seyitgazi tepesi :)

korku işine gelirsek zaten motordan korkanlar motoru kullanmaz bizi seyrederler. alıp almamak sana kalmış motoru sevipte ailesini dinleyen çok az kişi vardır heralde :)

Korkmak bence iyi birşey .. yasin çok genc senin yasında olup deli cesaret giden birçok delikanlı var
bence ilk yapman gereken iyi bir eğitim ve cok küçük cc li bir motosiklet alıp trafikte araçların konumlarını gözlemek olsun ... Honda ve yamahanin giriş seviyeli eğitimleri var mutlaka git çok faydasını görürsün.. Korkularını yenebilirsin.. Ama yine de tercih senin .. Ayrıca mesele sakat kalmaksa etrafinda en az motosiklet kadar birçok risk var bunu unutma tek fark diğer risklere alışkın olman...
Umarım kendin için en dogru kararı verirsin..

Ben hiç motordan korkmadım da,işe farklı bi boyuttan bakalım,roller coaster'dan hep tırsardım,çok korkardım,sonra kendi kendimi gaza getirip bindim,aşırı heyecanlıydı. yani demem o ki 'Korkma' üstüne git,ama bilinçli bi şekilde...

dostum bende ehliyetimi aldım nasipse yaza motorumu alıyorum full koruma motora binip her kontakta besmele çekip yola çıktığımda olacak varsa zaten olur kaderde varsa yenilmek neye yarar üzülmek :D sana kimse garanti veremez full koruma giyersin hiç hata yapmazsın ışıkta beklerken freni kaplamış kamyon altına alır seni ben kendi acımdan söğlüyorum Eceli gelen EŞŞEK kurttan korkmazmış...

ben kimsenin ardından ağlamadım umarım ardımdan ağlayan bırakmam

Korkmak iyidir kardeş,en azından kendini biliyorsundur demek bu.
Korkmamak sakat işte,ona cahil cehaleti diyoruz biz.
Kork,ama bir yere kadar.Çokta korkma.
Kısaca,
Kendini bilecek kadar kork.
Güvenini kaybetmeyecek kadar korkma.
Her işte böyledir bu.Sana bir abi nasihatı...

Bende ölmekten cok korkuyorum ayrica canimda tatlidir buyuk kaza yapmasamda odem olusacak sekilde dustum ama motosiklet konusunda hic ikilemde kalmadim basima neler gelebilecegini biliyorum kimsenin bi garantisi yok bence zaten bizim yapacagimiz sey onlem almak dikkatli olmak zaten motor kullanmasakta kaderde yazildigi gun olucez yada bi musibet varsa gelebilir herhangi bi bahaneyle :) yolda yururken basina saksi dusup olen adam gibi ama zamani gelmemissede olmuyorsun metrelerce yukseklikten cakilip hayatta kalan insan gibi yani sen suan motordan vazda gecsen kaderindeki seni bigun baska bir bahaneylede bulur oyuzden korkak yasamamak lazim ama kendimizide saglama almak lazim bile bilede lades olmaya gerek yok elinden gelini yap gerisini Allah a birak

Korkunun ecele faydası yok diye bir söz söylemiş atalarımız.
Ne olacağı bilinmez ölmezsin - sakat kalmazsın demiyorum ama bu mesajı yazdığın bilgisayar - telefon patlayıp'ta ölebilirsin.

Ölüm Allah'ın emri şu ayrılık olmasaydı demişler :king:

Korkularında kısmen haklısın benimde düşündüğüm oluyor boyle seyleri ne yazıkki bilinçsiz bir ülkede yaşıyoruz ve tabiri caizsekendinden başka hiç bir şeyi düşünmeyen şöförlerimiz var bunu daha çok araba kullanıcıları için söylüyorum ama motosiklet kullananlar arasındada var böyle kişiler. keşke bunları bize minimum düşündürecek bir ülke zihniyetimiz olsa.

Motosiklet almana gelince al kardeşim korkuların duygularının önüne geçmesin.

Bak benimde mesala motora bindiğimde ilk 10 15 dk ısınma evresi olarak tırsarım.Başkası kullanıyor çünkü güven duygusu bide her bi yanın açık hızı 2 kat yaşıosun.Ama o 10 15 dkdan sonraaa bende korku kalmaz motorsikleti kullanmasam bile kendimi onun bi parçası sanıp tecrubelerimle sabitleşip rüzgarın akışına bırakırım.Diyeceğim şu motosikletle kendini ayrı tutma.O seni kullanmaz, sende onu kullanamazsın, sen onun beyin ve pilot parçasısın kendini onunla bütün tut..Bide böyle dene bak..

Eyvallah mesajlariniz icin, ilk once sunu soyleyeyim profil foto erdekte 3 sene oncesine ait. :) Gelelim konuya dediklerinde haklisiniz. Korku insani dinc tutar tetbirli yapar. Motorumu bende allah nasip ederse yazin alicagim ama bu dusunceler kafami karistiriyor korkularim heveslerimden daha cok baskkin cikiyo gibi, ama bi yandan da bocegin atese olan aski gibi yanacagimi bilebile gitmek istiyorum ama sonunda zaten ölucegim deyip basan tiplerden apacilerden olmak istemiyorum bundanda korkuyorum :))

Korkmak bence iyi birşey .. yasin çok genc senin yasında olup deli cesaret giden birçok delikanlı var

yok korku motosiklet kullanırken iyi bişey değildir. kafanın içinin saman dolu olması allahın verdiği beynin çalışmaması kötü bişeydir aslında. hani deli cesaretine sahip olan gençler korkmadıkları için değil gerizekalı oldukları için sıkıntıya giriyorlar. korku paniğe yol açar. sağlıklı ve hızlı karar veremezsin. korkmayacaksın korkuyorsan binmeyeceksin. ve ayrıca nerede ne yapman gerektiğini de bileceksin. bu da zekayla alakalıdır. (dostum sakın beni yanlış anlama söylediğine istinaden söyledim senlik bi mevzu değil genel düşüncem böyle)

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
defalara kaza yaptım hiç birinde korkuyu hatırlamıyorum, genelde şöyle oluyor bak son 2-3 saniye aklımdan geçenler..
- şimdi işin yoksa, kalk motora bak, sağı solu yamulduysa servise git parça siparişi ver yaptır falan öfff, hayvan herif etrafına bak azıcık!
ulan sakın kaçayım deme peşinden koşarak kovalarım.
-çotank! pat, küt.

olay bundan ibaret :) Allah, geri dönüşü olmayan büyük kazalar yaptırmasın..

Usta korkarsan hata yaparsın panik olursun
Olumlu düşün olumlu olsun viraja. Girerken bile hayır hayır diyerek girersen o virajı kötü alırsın unutma... Korkma kendi limitlerini bil

Korkmak iyidir kardeş,en azından kendini biliyorsundur demek bu.
Korkmamak sakat işte,ona cahil cehaleti diyoruz biz.
Kork,ama bir yere kadar.Çokta korkma.
Kısaca,
Kendini bilecek kadar kork.
Güvenini kaybetmeyecek kadar korkma.
Her işte böyledir bu.Sana bir abi nasihatı...
korkmak ile korkmamak arasında kalmış
kork ama çok korkma az kork
dur çok az oldu, az daha kork.. tamam yeter bu iyi

* korku iyidir seni frenler. Abuk sabuk isler yapmazsin.
* korku kötüdür. Kasilisan motoru suremezsin ( rahat manevra yapamazsin)
* korkunun ecele faydasi yoktur.
* motoru almadan bir egitim kurumundan egitim alırsan rahatlarsin.
Kazasiz belasiz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar