- Konu Yazar
Kafadan 15-20 bin lira daha eklenir fiyata. Diğer yandan motoru düşürdük ayna kırıldı, bu sefer parça maliyeti çok artacak aynadaki sinyal lambasından ötürü. Maalesef bizim ülkede her şey ekstra pahalı, bu zorunluluk motosikletin ulaşılabilirliğini daha da azaltacaktır.. Aktif ayna takibi ve cankurtaran/omuz üstü bakışlarıyla telafi edilebilir diye düşünüyorum.
Radarın maliyeti 5-10 değil, 50-100 dolar, o da üretim için çok sayıda alındığında...Böyle bir elektronik sistemin motosiklet üreticilerine maliyeti olsun olsun 5-10 dolar olsun, ama haklısınız, bize 10bin, 20bin ekstra olarak geçirirler.
Böyle bir elektronik sistemin motosiklet üreticilerine maliyeti olsun olsun 5-10 dolar olsun, ama haklısınız, bize 10bin, 20bin ekstra olarak geçirirler.
Radarın maliyeti 5-10 değil, 50-100 dolar, o da üretim için çok sayıda alındığında...
Arabalarda radar niş ve lüks değil. An itibariyle Amerika'da satılan hemen hemen her aracın standart donanımında var olmasına, hatta bazılarında üç tane olmasına rağmen fiyat böyle... Radar basit ve ucuz bir şey değil.işte o radar her motosiklette olsa üretim ölçeği çok artacağı için onu 5-10 dolara maletmenin yolunu bulurlardı. Şu anda niş ve lüks bir şey gibi olduğu için o parçanın üretimi az haliyle fiyatı daha yüksek.
Arabalarda radar niş ve lüks değil. An itibariyle Amerika'da satılan hemen hemen her aracın standart donanımında var olmasına, hatta bazılarında üç tane olmasına rağmen fiyat böyle... Radar basit ve ucuz bir şey değil.
5-10bin dolarlık motosiklet için 100 dolar da yüksek sayılmaz ki. yan 100 dolarlık şeyi ekleyip 20bin lira fark almalarına gerek yok. ABS'den yüksek değildir maliyeti. Bütün araçlarda olursa toplu üretim sayesinde maliyetleri daha da azalır. Yani 5 dolar olması ile 100 dolar olması aracın son fiatına o kadar etki yapacak bir şey değil demeye çalışıyorum.