Köpüklü yıkama ve jantların hali..

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Köpüğün kalitesinin düşük veya özelliğini kaybetmiş olması ve sıktıktan sonra gereginden fazla bekletilmesi sonucu jantlarım bu hale gelmiştir :pr: Bunun için çözüm önerileriniz nelerdir ? :silent:

Olması gereken ;
1007721w.jpg

Şuanki durum ;
1007720g.jpg

1007724.jpg

1007725.jpg

1007726u.jpg

1007728h.jpg

1007729c.jpg

1007727.jpg

1007722u.jpg

Motosikleti
Fazer8 abs
bu olay sanki köpük kalitesi değilde iyi durulamama ve suyun fazla derecede kireçli olması gibi gözüküyor. Yıkadıktan sonra tanzikli suylamı duruladın, normal üstten dökerekmi?

Motosikleti
Tazikli su, yıkama makinem var. Kullandığım su musluk suyu, bu kadar kireç olmaz sanırım

Benim başıma geçen yaz buna benzer bir olay geldi. Arabayı kendim yıkadım. Ben de ana hattan gelen su sanıyordum ama kuyu suyu çıktı. Arabanın her yeri bunun gibi oldu. Her hafta yıkamacıda düzenli olarak yıkattım 8-10 yıkama sonra geçti. Motorun diğer plastik ve boyalı aksamlarında da buna benzer bir durum varsa sorun aynı olabilir. Yıkamacıda yıkarken köpükten sonra mutlaka süngerle lekelerin üzerinden bastırarak geçin. Sorun kısa zamanda çözülecektir. Çok sinir bozucu bir durum, geçmiş olsun.

WD40 ile temizlemeye çalış eyer başarılı olmazsan profesyonel çelik ve Alüminyum parlatıcı kimyasallar var onları kullanabilirsin

Motosikleti
wd 40 mucizesi bi işe yaramadı ilk aklıma gelen oydu zaten. Polish önerisi oldukca fazla araba forumlarında. Birde onu deneyeceğim bakalım..
dockerengin: yardımın için teşekkürler tekrar.
Mikuni: cif de aklımdaydı :)

Dostum cif'ten sonrada bu çizikleri nasıl geçiririm diye konu açmayasın ? ::lac::

Motosikleti
Cif büyük ölçüde kaybetti lekeleri, ama harelenme ve matlaşma bıraktı geriye. Bunuda polish ile gidermeyi denicem.

wd 40 mucizesi bi işe yaramadı ilk aklıma gelen oydu zaten. Polish önerisi oldukca fazla araba forumlarında. Birde onu deneyeceğim bakalım..
dockerengin: yardımın için teşekkürler tekrar.
Mikuni: cif de aklımdaydı :)
cif çizer ince pasta yapabilirsin köpük olarak benzinliklerdeki köpüğü kullanıyorsan %99u bulaşık deterjanı koyuyor ve cilayı ve korumayı alıp götürüyor

en iyisi cilalı oto şampuanı ve sünger. micro fiber bezlede kurulayın ışıl ışıl olsun makineniz.

eskimiş 2000 numara zımpara geçeceksin prilli suyla. arkasındanda ince pasta. en sonunada el cilası.

ben motor kısmını silindiri hep cif ile yıkıyorum, fakat lavabo fırçası ile sürtmek gerekiyor. orjinal cif olursa çizmiyor leke, iz bırakmıyor. yan sanayi dandik cifler iyi değil.

ben motor kısmını silindiri hep cif ile yıkıyorum, fakat lavabo fırçası ile sürtmek gerekiyor. orjinal cif olursa çizmiyor leke, iz bırakmıyor. yan sanayi dandik cifler iyi değil.

motor bloğu metalin kendi rengindeyse yani boyalı değilse sıkıntı olmaz fakat jantlar boyanıyor bu tarz uygulamalar(cif, kezap, tuz ruhu, çamaşır suyu vs.) diğer boyalı yerlerle aynı sonucu veriyor

Bazı köpüklü solüsyonlar metal aksam üzerinde iz bırakabiliyor.
Geçmiş olsun. En güzeli klasik sünger-oto deterjanı.

Bence bu kullandığın deterjan maddesinden kaynaklı bir problem. Ne bileyim böyle asitlik derecesi çözme derecesi yüksek birşey galiba...

Şebeke suyuyla ilgisi olmaz bunun. ŞEbeke suyu olsaydı şayet.yıkama sonrası bez ile silindiğinde o çamurumsu lekeler giderdi.

Kullandığın temizleyici maddeyi değiştir. Gaz yağı ile güzelce temizlemeni öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar