Kopuk kablolar

Herkese tekrar merhaba. Umarım herkes iyidir. Motosikleti baya bi toparladım birkaç yüz km yol yaptım. Ama akü ile ilgili sorun çıktı yarın geri götüreceğim, bu arada fark ettiğim bir kablo soketi aklıma takıldı. Alt kısım 3 kablo varken üstten gelen 3 kablonun 2si dibinden kopuk. 3lü fiş takımı alıp karşılıklı onları da yenileyeceğim. Çalışmayan aksam yok verdiği arıza da yok ama bu kablolar boşuna değildir diye düşünüyorum. Ne olduğunu nasıl tespit edebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
[url=https://ibb.co/C31j3pjL] [/URL]

Motosikleti
Ns200 15"
Kopan kablolar motosikletin arka aydınlatma tertibatının olabilir, soketi takip edip nereye gittiğini bulabilirseniz nereye gittiğini görebilirsiniz.

Motosiklettin herhangi bir gidişinde çekişin problem olmadığından bahsettiğiniz için böyle dedim.

Çok teşekkür ederim hocam. Sanırım yan ayaklık için bir kablo. Orda bitiyor. Marş dinamosu ve akü ile uğraştım. Marş dinamosu nun içine yağ dolmuş. Yağ keçesini değiştirdim. Şimdilik tamam gibiyiz. Tekrar teşekkür ederim.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
elektrik tesisatı hakkında bilgin yoksa düz mantık olarak yapılacak tek şey elektrik kablosunu takip etmek olacak, bunun için motorun parçalarını sökmen gerekebilir. kablo renklerine bakacaksın işte, kablolar aynı renk zaten.

geçenlerde benim motorunda ibreye giden kablolardan bir tanesi kopmuş, tam markete geldim ve ekran gitti ve motor stop etti kaldı öyle.. tabi ben sorunu bulana kadar aküye ve tüm sigortalara baktım ama hiç bir yerde sorun göremeyince motoru inceleyeyim dedim ve gidon dibindeki kopuk kabloyu öyle gördüm.. idareten marketin orda kabloyu soyup bir birine tutturup devam ettim ve eve geldikten sonra lehim yaparak daha sağlam iş yaptım.

11 yıldır motor sürüyorum ve ilk defa başıma geldi bu, yaşlı motor sürüyorsanız biraz elektrikten ve mekanikten anlamak iyi oluyor. şu basit şey için kim bilir kaç milyon dolar ödeyecektim servise belki,

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Geçmiş olsun, öncelikle motosikletine uygun olan servis manueli yada teknik çizimli kitapçığını bul ve oraya denk gelen parça kodlarını ve bulabiliyorsan fotoğrafını bul. Sonrasında durumu karşılaştır ve eksik yada olmaması gereken bağlantı/parçaları belirle. Bu konuda mesela bazı markalarda olduğu gibi parça siteleri var, direk markaların. Oradan faydalanmanı öneririm.

Servis kitapçıklarında bazı sensörlerde hangi değerlerde kaç mVolt ölçülmesi gerektiğine kadar detaylı yazabiliyor. Modelini Google üzerinden "#Marka-model ismi# spare parts" yazarak araştırabilirsin. Ufak bir bakınma ile ben bu kaynakları buldum. Daha geniş planda fotoğraf eklersen daha çok yardımcı olunabilir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

Motosikleti
Ns200 15"
Çok teşekkür ederim hocam. Sanırım yan ayaklık için bir kablo. Orda bitiyor. Marş dinamosu ve akü ile uğraştım. Marş dinamosu nun içine yağ dolmuş. Yağ keçesini değiştirdim. Şimdilik tamam gibiyiz. Tekrar teşekkür ederim.
Marş motorunu söküp içini temizlemeniz sağlıklı olacaktır, içinde biriken yağ sargı ve bakır aksama zarar verecektir, kömürlerin iletim kısmında ve manyetik kısımda tabaka oluşturup iletimi zayıflatacakdır.

Yan ayaklık açıkken 1 e taktığınızda stop etmiyorsa tam teşhis yapılmış olur.

teşekkür ederim hocam, ilk motorum cg, ehliyetten sonra bu nasip oldu çok şükür, bazı sorunlarından haberdar olarak satın aldık, yan ayakta swiç var mı inanın bilmiyorum, bir de şu var, bugün 3lü fiş bakmaya gittim, temudan 10 takım fiyatını 1 takıma istedi, ne kadar rahat fiyat verdin ustam dedim, bişey diyemedi,,,, akü sorunlu çıkınca onu değiştirip marş dinamosuna yöneldim, iyi ki de yönelmişim, inanın ağzına kadar yağ doluydu, yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçmiş olsun, öncelikle motosikletine uygun olan servis manueli yada teknik çizimli kitapçığını bul ve oraya denk gelen parça kodlarını ve bulabiliyorsan fotoğrafını bul. Sonrasında durumu karşılaştır ve eksik yada olmaması gereken bağlantı/parçaları belirle. Bu konuda mesela bazı markalarda olduğu gibi parça siteleri var, direk markaların. Oradan faydalanmanı öneririm.

Servis kitapçıklarında bazı sensörlerde hangi değerlerde kaç mVolt ölçülmesi gerektiğine kadar detaylı yazabiliyor. Modelini Google üzerinden "#Marka-model ismi# spare parts" yazarak araştırabilirsin. Ufak bir bakınma ile ben bu kaynakları buldum. Daha geniş planda fotoğraf eklersen daha çok yardımcı olunabilir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

teşekkür ederim hocam, linkteki siteden baya faydalandım, hararet müşiri bmw otomobilde de kullanılandan modelmiş, numarasını verip birebirini buldum. taktım, hatta onun soketinin yanında da boşta bir fiş vardı, öğreneceğiz ufaktan. sezona kadar toplasak yeter diyordum, sanırım büyük konuşmuşum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Marş motorunu söküp içini temizlemeniz sağlıklı olacaktır, içinde biriken yağ sargı ve bakır aksama zarar verecektir, kömürlerin iletim kısmında ve manyetik kısımda tabaka oluşturup iletimi zayıflatacakdır.

Yan ayaklık açıkken 1 e taktığınızda stop etmiyorsa tam teşhis yapılmış olur.
söktüm hocam, ağzına kadar yağ doluydu, 2 tüp balata spreyi ile temizledim, yağ keçesini bulup onu da değiştirdim, ışıklar kaybolmadan marş vuruyor artık :) yan ayaklıkta marş vuruyor, orijinalini bilmediğimden şimdilik sıraya aldım o konuyu hocam.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar