köprüden gecerken korkumu yenemiyorum ne önerirsiniz arkadaşlar.?

merhaba arkadaşlar honda pcx 125 sahibiyim motorumdan çok memnunum her konuda yalnız bir sorunum var istanbulda yaşıyorum boğaz köprüsünden asya avrupa arası yapmam gerekiyor bazen bir keresinde asyadan avrupaya gecerken lodos vardı boğaz köprüsünü kullandım motoru 2 kişi rüzgardan zor karsıya gecırdım kendimi kastım oldukca sonra o fobi bende kaldı şimdi rüzgarlı oldugu zamanlar gecmeye korkuyorum motor soldan saga sanki bariyere yapıstırıcak beni hissine kapılıyorum yada motor bir anda yan dusucek hissine kapılıyorum sanki ayaklarımın altından lodoslama yere yapısıcak gibi bana öneriniz varmı acaba artık vırajlarda bıle motor altımdan kacıcak hıssıne kapılıyorum eskiden boyle bıseyım yoktu sym 250 gts kullandım hıc oyle bırseyle karsılasmadım 6 senedır motor kullanıyorum uzun yol tecrubemde var ızmır antalya kocaeli bursa gibi ama pcx te ruzgar savurmasımı var cozemedım vapurla gceıyorum korkudan karsıya en ufak ruzgarda tedırgın oluyorum motorun yonunu bozuyor:pale:

rüzgarla arana büyük bir arac al metrobus otobus vs.. onun hzınla aynı hızda git rüzgardan kurtulursun..
ben de vespa kullanırken aynı sorundan cok usanmıstım ama kopruye girerken rüzgarla arana büyük bir arac alırsan sorunun cozulur =)

Banada aynı şey oldu, eskiden hiç cekinmiyordum lodosda düz yolda giderken yatık gidiyordum motor o kadar yatiyorduki selenin yan tarafina oturdugumu biliyorum.
Bi kere siddetli bi lodosa yakalandim düşmedim ama yüreğim ağzıma geldi o günden sonra en ufak ruzgarda tedirgin oluyorum.
Daha ağır bi motora geçmek çözüm olabilir.

Koprude ruzgardan ucan motorcu ben duymadim ruzgar motoru etkiler ama sadece etkiler..
Virajda gaz acmiyorsan stabiliten bozulur, yok viraj disiplini koruyorum dersen amortisorlere de bir bakmakta fayda var viraj stabilitesini direk etkileyen faktorlerden biridir.

otobus ve buyuk arac olayını cok bekledım ama koprude oyalanmak arac beklemek ayrı dert sansısızlık dız boyu hıc gelmedı :)) sıaınde dedıgınıze katılıyorum bence agır motor daha oturaklı gıdıcektır pcx lodosta dengemı bozdu valla :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------

Koprude ruzgardan ucan motorcu ben duymadim ruzgar motoru etkiler ama sadece etkiler..
Virajda gaz acmiyorsan stabiliten bozulur, yok viraj disiplini koruyorum dersen amortisorlere de bir bakmakta fayda var viraj stabilitesini direk etkileyen faktorlerden biridir.

zaten bir virajlarda yatıp altımdan kacıcak psıkolojısıne sahıbım eskıden yoktu nedense sımdı basladı tesekkur ederım bılgılerın ıcın bırde motoru soldan duz koprude kullanırken bır anda kendımı sagda barıyerlerde yakın buluyorum pcx te korkum basladı sahsen 128 kılo motor

aynı şeyler benimde başımda vardı bir dönem.Sl200 makinemle köprülerde rüzgarlı havalarda çok sarsılıyordum,bunlara viyadüklerde dahil.Hafif motorların çilesidir bu,alışmak lazım.Köprüden geçerken düşük vites ama yüksek devir gidin,arka teker her daim yere basar ise çok sarsılmassınız.Benyeni adlığım 750cc motorumla bu sorunu çözdüm zira 250kg luk makineyi lodoslar filan oynatamıyor yerinden ama sizi vuruyor :)

korkarsan düşersin ... ne zaman ürkek davrandım ilk kazamı o zaman yaptım... Korkmak sonuçu değiştirmiyor ...

korkarsan düşersin ... ne zaman ürkek davrandım ilk kazamı o zaman yaptım... Korkmak sonuçu değiştirmiyor ...

korkmamak elde degıl belkıde psıkolojık allaha sukur dusmedım 3-4 kere gectım lodosun saglam zamanlarında ama sankı dusucekmısım hıssıne kapılıyorum elımde olmadan hızı kesince daha cok savuruyor onu denedim daha vahim :) tesekkur ederım yorumunuz ıcın kazanız ıcınde gecmıs olsun, allah daha buyuk kaza gostermesın inşallah

BLACKGHOST tesekkur ederim yorumun için ama pcx scooter malüm sanırım agırlıktan kaynaklı daha önce sym 250 gts vardı hiç savurmayla karsılasmadım 190 kiloydu pcx 128 kilo olunca sıkıntı oluyor özellikle köprüde 3 ay sonra xmax 250 dusunuyorum ınsallah aynı seyle karsılasmam hayırlı olsun motorunuz kazasız belasız inşallah

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar