ÇAĞ' Alıntı:
Ben çilçil sırıtmıyorum arkadaşım..Konuyu komple oku sonra tam olarak yorumla.
Tepkimiz olmasa zaten bunu Köprüde Eziyet diye başlık yapmazdım. harfendaz'ın yaptığı küçük bir espiriye bende espiri ile cevap verdim.
Yapılan yıldırma çalışmalarından herkes muzdarip...
Anlayışın için teşekkurler.
Sevgili ÇAĞ, Sözüm sana değil elbette. Ancak sadece bu başlık altında değil, bugünlerde bu sitede ve diğer malum sitelerin forumlarında bu konu ile ilgili yüzlerce başlık açılıyor. Hepimizin derdi aynı.
Hakkımızla aldığımız motorsikletlerimiz ve ehliyetlerimiz olsa da devletimizi temsil eden bu kişilerce kötü tavırlara ve davranışlara maruz kalıyoruz.
Dahası, MEB gibi oldukça güçlü ve köklü bir kurumun sorumsuzluğu yüzünden. Her nasıl DIE satılan motorsiklet verilerini sunabiliyor ve geleceği öngörebiliyorsa, diğer devlet birimlerimiz de olanları ve olacakları görebiliyor olmalıdır.
XXXXXXXX linkindeki söyleşileri de okuduğunuzda görebileceğiniz gibi, ortada bir dümen var. Dümenin başında kimlerin olduğu belli değil ancak kimin burunda olduğu çok belli..Bizler.
Evet, otomobil kullanıcılarına göre halen azınlığız. Yakın geçmişe kadar motorsiklet bir çoğumuz için heves ve hobi aracıydı. Havalar ısındığında garajımızdan çıkartıp hevesle bizi tatmin eden bir araç. Ancak, akaryakıt olsun, vergiler olsun, Çin malı ucuz motorsikletlerin de piyasamıza girmedinden ötürü insanlar ister istemez, zorunluluktan motorsiklet gibi alternatif, ucuz bir vasıtaya yöneldi. Ki artık bunun önüne geçilemez. Türkiye ve Türkler artık motorsiklete ısınıyor. Bir zamanlar motora binmekten korkan, şeytan icadı olarak düşünenler şu an motorsiklet vitrinlerini geziyorlar.
İşte bu noktada otomotiv sanayicilerimiz büyük bir korkudalar. Ya Türkiye, Fransa gibi olursa ? Ya insanlar arabalarını satıp motorsiklete yönelirse ? Ya motorsiklet otomobile bir alternatif olarak görünürse...ya talep düşerse...
Eminim bir çoğunuza bu tezim saçma geliyordur. Ama hatırlatırım...Otomotivcilerin büyük baskılarıyla halen AB'nin 5 yıldan beri üzerine basa basa şart koştuğu, gümrüksüz 2.el otomobil ithalatına izin veren yasayı erteletiyorlar...Yani, bu şartlar altında motorsikletin tırmanış trendini düşünürsek, sizce de aynı şartlar geçerli sayılmaz mı ? Soğutma kampanyaları...Fuar zamanı bombası olan ÖTV....Günde 3-4 defa çevrilen şöförler, sebep verilmeden sürekli ertelenen, plansız programsız ehliyet sınav sistemi.
Dahası, konuya ilgisiz olan dernek ve diğer kuruluşlar.
Çok daha önemlisi bir çok siteye sıkışmış, bir türlü birlik olamayan bizler....Birlik olmamız lazım. Sesimizi 1001 ağızdan farklı veryansınlarla değil...Tek ağızdan yapabilmemiz lazım. Yanılıyormuyum ?
Anımsıyorum da "Hamam" diye bir film yapılmıştı...Bütün tellaklar, ve hamamcılar Çankaya'ya yürümüştü :mrgreen:
Sustuk...ve işte sıra bize geldi....